Til katteejeren

10 spørgsmål til katteopdrætteren

Perserkat, Siameser, Maine Coon eller British Shorthair? Uanset hvilken racekat du bestemmer dig for: hvis det skal være en ægte raceren kat, er der ingen vej udenom en seriøs katteopdrætter. Men hvordan ved du, at den valgte opdrætter er virkelig seriøs, og killingerne er sunde? For at sikre dig, at du har lavet et godt valg, bør du spørge opdrætteren om de følgende 10 ting.

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

10 tips til endnu bedre katte fotos

Katte er blandt de mest populære motiver overhovedet. Internettet er nærmest opfundet fordi man ville dele sine kattevideoer. De udtryksfulde øjne, de fløjlsbløde poter, den silkeblanke pels og den yndefulde natur fascinerer os. Problemet: katte er ret egenrådige. I det følgende finder du ud af, hvordan du iscenesætter din kat på trods af besværlighederne.

5 tips til en sikker jul med din kat

Her er ingen "Stille nat, hellige nat" - for katte er julehyggen ofte forbundet med stor stress og mange farer. Vi viser dig, hvor der er brug for omhu, og hvordan du kan undgå farlige situationer på forhånd. Hvis du følger disse fem tips og tricks, får du med garanti en sikker og afslappet jul med din kat.

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

En eller flere katte?

Mange dyrevenner tror på myten om katte som enspænder. Men hvordan er kattens sociale adfærd egentlig? Er vores katte lykkeligere alene end med en partner? Vil de helst bo alene eller i en gruppe?

Et hjem med flere katte

Opfattelsen af katten som enegænger er for længst blevet revideret. Mange kattevenner ved, at katte holder meget af andre kattes selskab. Især yngre katte eller dem, som lever indendørs, bør være sammen med andre katte. Så skynd dig hen til dyrehjemmet eller en avler, og anskaf dig en til (eller en tredje) kat. Eller hvad? Et hjem med flere katte er nok mere udfordrende, end de fleste umiddelbart tror.

 

Du vil gerne gøre det bedste for din kat og hurtigt anskaffe jer en ekstra kat, der kan holde den med selskab. Men husk: Vi mennesker kan heller ikke lide hvem som helst - heller ikke selvom vi har samme alder, eller stammer fra den samme lille flække...Tænk på de lange, ensomme stunder i skolegården, indtil et rigtigt venskab blev knyttet. Og nogle gange var det ikke kærlighed ved første blik, der kunne gå lang tid inden kemien virkede. Sådan er det også for vores katte: Katte er ikke bare katte, der er forskellige karakterer, erfaringer og præferencer. Hvis du gerne vil anskaffe dig kat nummer to, tre eller fire, skal du være omhyggelig. Sådan undgår du en masse stress for alle parter.

Hjemmearbejde med kat i huset

Især under krisetider som her under Corona-epidemien er det guld værd med en hjemmearbejdsplads. Det er dog ikke den eneste grund til, at flere og flere virksomheder tilbyder at kunne arbejde hjemmefra eller fleksible arbejdssteder. Selvstændige og freelancere eller lærere, der forbereder sig på undervisningen, sidder også meget ved deres skrivebord derhjemme - og de er sjældent alene. Fordi mange mennesker deler deres arbejdslokale med en kat. Hvordan får man det bedst til at fungere? Vi giver dig tips!

Hvorfor katte er gode for vores helbred

Der er næppe en mere afslappende lyd end når katten spinder. Og katteejere vil bekræfte, at et samliv med en kat er for det gode. Faktisk kan det videnskabeligt bekræftes. Læs nedenfor, hvorfor katte er gode for vores helbred.

Indekatte vs. Udekatte

Vil man gerne anskaffe sig en kat, skal man ikke kun beslutte sig for race, alder og temperament. Et vigtigt spørgsmål for en fremtidig katteejer er også, om katten skal kunne bevæge sig frit udendørs. Hvilke fordele har det, hvis din kat kan nyde den fri natur? Lever indekatte længere? Hvilke fordele og ulemper har de forskellige livsstile?

Julegaver til katte

Julen er for de fleste katte ret ophidsende. Der må ikke mangle passende gaver - uanset om der er tale om en julegave til én på to eller fire ben: en gave er et tegn på agtelse og hengivenhed. Med en julegave til katte viser du hvor meget du sætter pris på din kat. Det er heldigvis også sådan, at man med katte ikke behøver at gruble over, hvad der kunne stå på din kats ønskeseddel. Med både kattelegetøj, katteskåle og kattesenge er der mange gode muligheder for at forære en spændende gaveoverraskelse. Vi har sammensat de bedste gaveideer, hvor du med garanti kan gøre din kat ovenud lykkelig.

Kat og hund sammen – fungerer det?

„De er som hund og kat“. Når man hører dette, ved man godt at det handler om to parter, der ikke kan enes. Men passer det, at hund og kat er ærkefjender eller er det en misforståelse? Kan det lade sig gøre, at leve harmonisk sammen med både hund og kat under samme tag?

Kattebakke eller kattetoilet med hus

Et kattetoilet er jo bare et kattetoilet – eller er det? Hvis du leder efter det rigtige "lille hus" til din kat, kan du udover forskellige størrelser og farver, vælge mellem to forskellige slags: et kattetoilet med hus eller en kattebakke. Hvad er fordelene og ulemperne ved disse to varianter?

Katteejer vs. Hundeejer

Den gamle kliché om katte- eller hundemennesker passer ikke, det ved de fleste efterhånden. Men faktum er, at katte og hunde er meget forskellige når det gælder egenskaber og behov. Hunde og katte er lige gode kæledyr, men hvilket dyr passer bedst til din familie? Hvordan ser hverdagen ud for en hundeejer, og hvordan er livet med en kat?

Kattenavne for 2018

Du har besluttet dig for, at en kat skal flytte ind hos dig? Så kan vi kun lykønske dig. Fordi katte er vidunderlige væsener og meget behagelige at leve sammen med. Skulle du stadig have brug for inspiration til at finde kattenavne, har vi her nogle ideer og værdifulde tips.

Kattenet

Det er ikke sikkert, at du kan tilbyde din kat en sikker og harmløs mulighed for at komme af med sin energi. Men det kan du også gøre på den anden måde: med kattenet og lignende har du en nem mulighed.

Kradsetræ vs kradsemøbler

Markedet har mange forskellige slags kradsemøbler, fra enkle kradsebræt til kradsemåtter, kradsestammer og så selvfølgelig kradsetræer i alskens størrelser. Men hvad er bedre for katten? Kradsetræ eller kradsemøbler? Kort sagt er det vigtigt, at din kat får opfyldt sine kradsebehov. Kradsemøbler uanset type og størrelse har fordele og ulemper.

Top 10 kattetilbehør til sommeren

Katte har brug for det, som de altid har brug for: masser af tid til at sove, slappe af og spise. Og selvfølgelig mange kælestunder! Fordi de bedste ting er dem, der ikke er ting. Og de koster ingenting. Heldigvis koster det kattetilbehør vi her anbefaler ikke det vilde. Og gør sommeren til en endnu mere speciel oplevelse for din kat.