Til katteejeren

6 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.
7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

11 min

10 tips til endnu bedre katte fotos

Katte er blandt de mest populære motiver overhovedet. Internettet er nærmest opfundet fordi man ville dele sine kattevideoer. De udtryksfulde øjne, de fløjlsbløde poter, den silkeblanke pels og den yndefulde natur fascinerer os. Problemet: katte er ret egenrådige. I det følgende finder du ud af, hvordan du iscenesætter din kat på trods af besværlighederne.
11 min

5 tips til en sikker jul med din kat

Her er ingen "Stille nat, hellige nat" - for katte er julehyggen ofte forbundet med stor stress og mange farer. Vi viser dig, hvor der er brug for omhu, og hvordan du kan undgå farlige situationer på forhånd. Hvis du følger disse fem tips og tricks, får du med garanti en sikker og afslappet jul med din kat.

5 min

6 grunde til ikke at give en kat i julegave

Har børnene skrevet "kat" på ønskesedlen til jul? Eller synes lillebror, at killinger bare er sindssygt nuttede? Ideen om en kat i julegave er nærliggende. Desværre er det bare ikke en god idé! Vi forklarer, hvorfor katte ikke er egnede som julegave
8 min

Byg selv et kattehus: Tips og tricks

Der findes ikke kun hundehuse, men også kattehuse, som beskytter din kat mod dårligt vejr. Dygtige gør-det-selv-folk kan selv bygge et kattehus. I denne artikel lærer du, hvad du skal være opmærksom på, når du bygger dit DIY-kattehus.
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.
4 min

En eller flere katte?

Mange dyrevenner tror på myten om katte som enspænder. Men hvordan er kattens sociale adfærd egentlig? Er vores katte lykkeligere alene end med en partner? Vil de helst bo alene eller i en gruppe?

11 min

Et hjem med flere katte

Opfattelsen af katten som enegænger er for længst blevet revideret. Mange kattevenner ved, at katte holder meget af andre kattes selskab. Især yngre katte eller dem, som lever indendørs, bør være sammen med andre katte. Så skynd dig hen til dyrehjemmet eller en avler, og anskaf dig en til (eller en tredje) kat. Eller hvad? Et hjem med flere katte er nok mere udfordrende, end de fleste umiddelbart tror.

 

Du vil gerne gøre det bedste for din kat og hurtigt anskaffe jer en ekstra kat, der kan holde den med selskab. Men husk: Vi mennesker kan heller ikke lide hvem som helst - heller ikke selvom vi har samme alder, eller stammer fra den samme lille flække...Tænk på de lange, ensomme stunder i skolegården, indtil et rigtigt venskab blev knyttet. Og nogle gange var det ikke kærlighed ved første blik, der kunne gå lang tid inden kemien virkede. Sådan er det også for vores katte: Katte er ikke bare katte, der er forskellige karakterer, erfaringer og præferencer. Hvis du gerne vil anskaffe dig kat nummer to, tre eller fire, skal du være omhyggelig. Sådan undgår du en masse stress for alle parter.

6 min

Hjemmearbejde med kat i huset

Især under krisetider som her under Corona-epidemien er det guld værd med en hjemmearbejdsplads. Det er dog ikke den eneste grund til, at flere og flere virksomheder tilbyder at kunne arbejde hjemmefra eller fleksible arbejdssteder. Selvstændige og freelancere eller lærere, der forbereder sig på undervisningen, sidder også meget ved deres skrivebord derhjemme - og de er sjældent alene. Fordi mange mennesker deler deres arbejdslokale med en kat. Hvordan får man det bedst til at fungere? Vi giver dig tips!
5 min

Indekatte vs. Udekatte

Vil man gerne anskaffe sig en kat, skal man ikke kun beslutte sig for race, alder og temperament. Et vigtigt spørgsmål for en fremtidig katteejer er også, om katten skal kunne bevæge sig frit udendørs. Hvilke fordele har det, hvis din kat kan nyde den fri natur? Lever indekatte længere? Hvilke fordele og ulemper har de forskellige livsstile?
4 min

Julegaver til katte

Uanset om det drejer sig om en gave til én på to eller fire ben: en gave er et tegn på kærlighed og påskønnelse. Med en julegave til katte viser du din kat, hvor meget den betyder for dig.

Du behøver ikke tænke længe over, hvad der kunne stå på din kats ønskeliste. Uanset om der er tale om kattelegetøj, madskåle eller kattesenge - der er mange gode måder at overraske katte med spændende gaver.

Vi har samlet de bedste gaveideer til jul. Med disse kan du med garanti glæde din egen eller dine venners og familiemedlemmers kat.

11 min

Kat og hund sammen – fungerer det?

„De er som hund og kat“. Når man hører dette, ved man godt at det handler om to parter, der ikke kan enes. Men passer det, at hund og kat er ærkefjender eller er det en misforståelse? Kan det lade sig gøre, at leve harmonisk sammen med både hund og kat under samme tag?
6 min

Katte om vinteren: Tips til den kolde tid

Selvom katte er tykhudede, har 9 liv og kan tåle det meste – foretrækker mange katte stadig en hyggelig og varm radiator om vinteren. Vi viser, hvad inde- og udekatte har brug for så de kan komme igennem vinteren på afslappet vis. Vi giver også tips til, hvordan du forkæler din kat i den kolde årstid.
4 min

Kattebakke eller kattetoilet med hus

Et kattetoilet er jo bare et kattetoilet – eller er det? Hvis du leder efter det rigtige "lille hus" til din kat, kan du udover forskellige størrelser og farver, vælge mellem to forskellige slags: et kattetoilet med hus eller en kattebakke. Hvad er fordelene og ulemperne ved disse to varianter?
4 min

Katteejer vs. Hundeejer

Den gamle kliché om katte- eller hundemennesker passer ikke, det ved de fleste efterhånden. Men faktum er, at katte og hunde er meget forskellige når det gælder egenskaber og behov. Hunde og katte er lige gode kæledyr, men hvilket dyr passer bedst til din familie? Hvordan ser hverdagen ud for en hundeejer, og hvordan er livet med en kat?

7 min

Katten som rollemodel: det kan du lære af din kat

Elegance, kropskontrol, ynde - mange katteejere beundrer deres katte for disse egenskaber. Andre har derimod klodsede, kælne katte derhjemme, som først og fremmest fører sig frem, mens de spinder på livet løs. Men lige så forskellige som katte kan være, så er mange adfærdsmæssige træk simpelthen typiske for katte. Vi mennesker kan sagtens tage ved lære af det ene eller det andet. Læs nedenfor, hvornår vi skal se vores katte som en rollemodel, og hvad vi mennesker kan lære af dem.
5 min

Kattenavne for 2018

Du har besluttet dig for, at en kat skal flytte ind hos dig? Så kan vi kun lykønske dig. Fordi katte er vidunderlige væsener og meget behagelige at leve sammen med. Skulle du stadig have brug for inspiration til at finde kattenavne, har vi her nogle ideer og værdifulde tips.

2 min

Kattenet

Det er ikke sikkert, at du kan tilbyde din kat en sikker og harmløs mulighed for at komme af med sin energi. Men det kan du også gøre på den anden måde: med kattenet og lignende har du en nem mulighed.

4 min

Lav din egen pakkekalender til din kat

Julen nærmer sig, de mørke aftener bliver længere, og det gør det oplagt at give sig i kast med at klippe og klistre. Hvorfor ikke lave en pakkekalender til din kat selv? Vi viser dig hvordan.
8 min

Top 10 sommertilbehør til katte

Katte har brug for det, som de altid har brug for: sove, slappe af og spise. Og så skal de selvfølgelig aes en hel masse!

Derudover er der dog nogle ting, der kan være praktiske at have om sommeren. Vi anbefaler her kattetilbehør, så din kat kan nyde sommeren endnu mere. Her er tilbehør der hjælper din kat i sommervarmen eller generelt er praktisk, når katten gerne vil tilbringe meget tid ude.

6 min

Valentinsdag for katte: tips til gaveideer

Den 14. februar er der mange mennesker der ynder at sørge for, at dem de holder af får noget ekstra godt. Og selvfølgelig elsker katteejere også deres katte. Vil du forære din kat en valentinsgave? Vi har sammensat de bedste ideer til en dejlig valentinsdag for katte og hvordan du kan gøre dagen til noget specielt for din kat.