Kattemagasin

Her i kattemagasinet finder du et væld af vigtige informationer og råd om alt der vedrører katte. Det er skønt at bo sammen med en kat, men det er også vigtigt at vide alt om dens væsen, dens behov og dens adfærd. På den måde kan du så være ganske sikker på, at din kat vil føle sig godt tilpas hos dig, samtidig med at både du og din familie får glæde af at bo sammen med katten. Her finder du nyttig viden om de forskellige katteracer, som har forskellige fordele og ulemper. Læs mere

8 min

Byg selv et kattehus: Tips og tricks

Der findes ikke kun hundehuse, men også kattehuse, som beskytter din kat mod dårligt vejr. Dygtige gør-det-selv-folk kan selv bygge et kattehus. I denne artikel lærer du, hvad du skal være opmærksom på, når du bygger dit DIY-kattehus.
6 min

Katte om vinteren: Tips til den kolde tid

Selvom katte er tykhudede, har 9 liv og kan tåle det meste – foretrækker mange katte stadig en hyggelig og varm radiator om vinteren. Vi viser, hvad inde- og udekatte har brug for så de kan komme igennem vinteren på afslappet vis. Vi giver også tips til, hvordan du forkæler din kat i den kolde årstid.
6 min

Siameser

Siameseren er ved siden af Perserkatten en af de ældste og mest berømte katteracer. Den har sin oprindelse i Sydøstasien, mere præcist i Siam, som i dag tilhører Thailand. Der blev Siameseren tilbedt som tempelkat. Mod slutningen af det 19. århundrede kom de første Siamesere til England hvor man startede med at avle dem. I 1892 fastlagde man den første racestandard for Siameseren. Siamesere er officielt blevet avlet i Tyskland siden 1927, og lidt senere begyndte avlen på verdensplan.
7 min

Serval

Uanset om der er tale om en Siberisk Skovkat, der er ude på rov det meste af tiden, eller en lille sød huskat, som ligger på vindueskarmen og halvdøser dagen lang: kattevenner elsker den ynde, en kat udstråler. En Serval er dog ikke et kæledyr, men en vildkat fra de afrikanske savanner. Nedenfor præsenterer vi Serval som forfader til en meget moderne, men oprindelig katterace, Savannah.
9 min

Norsk Skovkat

Den Norske Skovkat er opstået uden menneskelig indflydelse i... Norge (heraf selvfølgelig navnet), og begejstrer med sit vilde udseende og ægte karakter. Men det ikke kun udseendet er vildt og oprindeligt!
4 min

Hvorfor slikker min kat mig?

Hvis du kender to katte, der er ekstra glade for hinanden, kan du med lidt held se dem slikke hinandens pels. Kattene udfører altså pelspleje på hinanden på en hengivenhedsfuld måde. Men hvad betyder det, når katte slikker mennesker?
7 min

Katte i snor – tilvænning

En kat i snor - går det godt? Selvfølgelig! Med den rigtige træning vil din kat være glad for at gå tur i en kattesele. Men ikke alle katte er lige egnet til jævnligt at gå tur. Læs her, hvordan du får din kat til at vænne sig til en kattesele.
5 min

9 tips til at finde den perfekte boks til kattetransport

Til det grundlæggende katteudstyr hører et kattebur. Ligegyldigt, om du fandt din kat fra dyrehjem, fra en opdrætter eller privat - katten skal hjem til dig på en sikker måde. Også til dyrlægebesøg har du ind i mellem brug for kattetransport. Så det giver mening at købe en boks, før katten flytter ind hos dig. Derfor har vi nedenunder sammensat ni tips hvad angår kattetransport.

9 min

Katte med på ferie

Kattepensionen er håbløst overfyldt, den venlige nabo har ikke tid, familien bor alt for langt væk, alle venner er på ferie. Hvis du vil ud at rejse med dine katte, er der meget, der kan blive noget af en kattepine. Nogle gange har katteejere kun to alternativer: enten opgiver de at tage af sted og læner sig behageligt tilbage med katten i skødet, eller man tager "bare" katten med. Så længe du bliver i Danmark samme sted er det ikke rigtig et problem at tage katten med, hvis sommerhusejeren da ikke har noget imod kæledyr. Hvis du rejser rundt i landet eller er på en stressende forretningsrejse bør du principielt tage af sted uden. Ferie i udlandet kan vise sig at være problematisk: strenge indrejsebestemmelser, høje krav til dokumentation om sundhed og kæledyrspas kan sagtens også være forbundet med mange måneders karantæne - og det gør det hele noget kompliceret. Selvfølgelig er alle disse forskrifter fornuftige og gennemtænkte - de er trods alt til for at beskytte dyr mod sygdom. For katteejeren indebærer det til gengæld en hel række ulemper.

3 min

Ohøj: Skibsfart med kat

Skal din kat med på krydstogtet? Det lyder umuligt, men det kan faktisk lade sig gøre. Nogle gange bliver pendlere også nødt til at tage deres kat med på færgen. Vi giver dig nogle tips til hvordan du gør skibsfarten mest mulig behagelig for din kat, samt alle andre passagerer!
5 min

I 6 faser fra kattekilling til voksen kat: Killingers udvikling

Hvor længe vokser katte, og hvor store bliver de? Dette afhænger på den ene side af dens genetiske arv, men på den anden side også af eksterne faktorer som f.eks. ernæring. Kattens vækst kan opdeles i seks vækstfaser. Hvis vi kender disse, kan vi give vores kattekillinger en perfekt start på et sundt liv og støtte dem bedst muligt i udviklingen til voksen kat.
7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

Vores mest hjælpsomme artikler
Kat Kattepleje & Sundhed

Kattealder

En hunds alder kan som bekendt let udregnes: Et hundår svarer til syv menneskeår, hvor det dog også kommer an på hundens race og vægt. Så hvordan bestemmer du katte alder? Og hvor gammel bliver katte overhovedet? Fra hvilken alder anses katte som værende seniorkatte?

Kat Til katteejeren

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.
Seneste artikler
Kat Kattekillinger

I 6 faser fra kattekilling til voksen kat: Killingers udvikling

Hvor længe vokser katte, og hvor store bliver de? Dette afhænger på den ene side af dens genetiske arv, men på den anden side også af eksterne faktorer som f.eks. ernæring. Kattens vækst kan opdeles i seks vækstfaser. Hvis vi kender disse, kan vi give vores kattekillinger en perfekt start på et sundt liv og støtte dem bedst muligt i udviklingen til voksen kat.

Når du har truffet en beslutning om, hvilken race det skal være, så står vi ved din side, når du skal erhverve dig en kat: hvordan finder jeg den "rigtige" kat – den som passer til mig? Når du har besluttet dig, så opstår der før ankomsten med garanti et par spørgsmål: hvordan får jeg vænnet katten til at være hos mig? Hvilke plejeredskaber, hvilket legetøj og hvilket tilbehør har min kat brug for? Få svar i vores kattemagasin.

Du kan være ganske sikker på, at der vil opstå situationer hvor du er i tvivl om, hvordan du skal holde katten og hvad du skal gøre. Du får forklaret, hvordan du får din kat til at være renlig og hvordan du kommer af med uønsket adfærd, såsom fjendtlighed overfor artsfæller. Du får også råd og information omkring kattepleje, så du kan understøtte kattens sundhed bedst muligt. Her får du at vide, hvilke kattesygdomme du bør være opmærksom på og hvad du kan gøre for at få din kat til at få det bedre. Du får at vide, hvad du kan gøre mod parasitter og hvilke vacciner der er nødvendige, samt hvordan du skal håndtere pelsplejen.

Også alle vigtige informationer om den rigtige katteernæring finder du her. Find ud af, hvilke slags foder der findes og hvordan du vælger det rigtige foder. Visse katte har særlige ernæringsbehov og dem finder du ligeledes i kattemagasinet. Sidst, men ikke mindst, kan du få råd omkring, hvordan du går med din kat på tur: hvordan sørger du for din kats sikkerhed og velbefindende mens du er ude at rejse? Hvilke transportsystemer findes der, og hvordan vælger jeg det rigtige system til mig og min kat? Kattemagasinet rådgiver i alle disse spørgsmål, og står ved din side med uvurderlige tips indenfor alle tænkelige områder, der vedrører din kat.