10 tegn på, at din kat er glad

Glad kat der bliver nusset

Hvordan ved jeg, at min kat er glad?

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige – og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

Først og fremmest kan du være sikker på, at hvis du byder din kat et liv, der opfylder dens natur og alle kattebehov, gør du allerede en hel del for at sikre, at den har det som blommen i et æg. På den ene side omfatter dette passende beskæftigelse med legetøj, som passer til den pågældende race for ikke at sige lige præcis dén kat. Også meget vigtigt: foder af høj kvalitet.

Desuden har din kat brug for et kradsetræ, så den kan hvæsse klør og afsætte sit duftmærke, samt en eller flere steder, hvor den kan trække sig tilbage og hvor den er beskyttet mod træk. Afhængigt af race og individuelle behov har katten brug for mulighed for at komme ud i større eller mindre grad. Og hvad der desuden gør de fleste katte superglade – du gættede det allerede: omfattende kæleenheder!

Hvis du giver alt det til din kat, kan du sådan set regne med, at den er okay. For at sikre, at du gør din elskede mis glad, bad vi fagfolk om at beskrive umiskendelige tegn på kattelykke. Og her er deres svar:

De ti sikre tegn på, at din kat er den lykkeligste i verden

1. Overmodig susen rundt

Din elskede kat springer pludselig gennem haven, huset eller lejligheden – uden nogen åbenbar grund? Tillykke! Du gør mange ting rigtigt, og din kat har det godt sammen med dig. Ligesom børn, der glæder sig over livet og udtrykker det på dén måde, viser katten også deres ubændige livsglæde sådan.

Kat i græs
Kat som leger med legetøj

2. Stærkt koncentreret leg

Din søde kat leger med et kattelegetøj, som en for eksempel en drillepind eller en et stykke legetøj med kattegræs og synes at gå helt vildt meget op i det? Så kan du være ret sikker på, at den har det ganske godt. Desuden vil den især sætte pris på, at du bruger så meget tid som muligt på at lege sammen med den. Afhængig af katterace eller den enkelte kats natur elsker de også de former for leg, der kræver intellekt. Til dette formål findes der tilsvarende aktivitetslegetøj, der holder tigerens grå celler i form.

3. Katten spinder

Hvis din kat spinder, kan det være af forskellige årsager. Som regel har det dog en positiv betydning. Men vær opmærksom på, at det i princippet også kan indikere smerte eller angst. Men du kan som kyndig katteelsker se ud fra de andre faktorer, om den spinder af velbehag eller om det har en negativ årsag.

En glad kat
Glad kat

4. Den kæler i vid udstrækning

Det er også et godt tegn på livsglæde, naturligvis, hvis den kommer hen til dig i sengen eller i sofaen for at kæle med dig i vid udstrækning. Eller når den mijaver højlydt mens du arbejder i sofaen. Nogle katte starter allerede dagen ved at hoppe op til dig i sengen med stor snakkeiver, en jeg-læner-mig-op-af-dig, og måske gnider den endda sin næse op af dig.

5. Den gnider sin næse op af dig

Din kat gnider sin næse på din eller endda på forskellige dele af kroppen? Så er chancerne gode, at din kat er så glad for dit selskab, at den vil efterlade sin duft på dig.

Lille glad killing

6. Den er snakkesalig

Ligesom med spinderi er det er som regel et positivt tegn, men det kan under visse samtidige omstændigheder også indikere smerte. Her er det op til dig, ejeren, at tolke tegnene med din indfølingsevne.

7. Den ruller sig i haven

At se sin elskede kat strække sig og rulle rundt i haven, viser sin mave, jamen så er det næsten helt sikkert et godt tegn. Hvis du har kattegræs i haven, elsker glade katte at rulle rundt på det. Men selv tørret kattegræs i en pose kan frigive lykkehormoner i din kat.

Kat der ligger i græs
Kat som spiser vådfoder

8. Den spiser med glæde

Du serverer sundhedsfremmende kattemad af høj kvalitet, eller særlig lækre kattesnacks for at fejre dagen, og din kat spiser det med særlig fornøjelse? Også dét er et umiskendeligt tegn på lykke.

9. Halen er hævet

Din kat holder halen oprejst, og halespidsen er sådan let rullet sammen? Hvis din kat hilser dig på den måde, og måske smyger sig op af dine ben, er den synligt tilfreds.

Stor flot kat

10. Kattens observationer

Hvis din kat sidder på sit solbeskinnede yndlingssted, og kigger spændt på fuglene udenfor, kan du også være temmelig sikker på, at din kat er i god trivsel. Og selvfølgelig også, hvis den beundrer fiskene i akvariet – eller endda i havebassinet. Nogle katte er også glade for at se fodbold på tv, fordi bolden ligner en mus. I og med de ikke har en favoritklub, er de heller ikke triste, hvis den taber.

Altså: hold din kat glad – og lad din kat gøre dig glad! Held og lykke!

Gå på opdagelse i vores udvalg af kattemad og kattelegetøj, for en kat, der altid er glad!

 

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.
6 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.
7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.