Hundesport & Hundelegetøj

Motion er vigtigt og uundværligt for hunde. Alle dem, der har brug for lidt mere bevægelse end bare at lufte hunden et par gange om dagen kan gå i gang med det store udvalg indenfor hundesport. Men hvad er hundesport egentlig? Og hvilken hundesport er den rigtige for dig og din hund? Her kan du læse mere om, hvorfor man under ingen omstændigheder bør give afkald på hundesport! Læs mere

5 min

Action og sjov med canicross

Mange hundevenner elsker at dyrke sport og være aktive sammen med deres hunde – også når det gælder nye sportsgrene.  For de makkerpar, der er i god form eller gerne vil blive det, er canicross en oplagt sportsgren, hvor hund og ejer kan nyde naturen sammen.  I canicross trækker hunden sin ejer gennem landskabet ved hjælp af en fleksibel snor. Sportsgrenen gør ikke kun begge parter fit, men opbygger disciplin på en ansvarsfuld måde og styrker båndet mellem menneske og dyr.
3 min

Agility med hunden

Er gåture for kedelige for dig og din hund? Så er Agility måske det helt rigtige for jer! Læs om, hvad den moderne hundesport kan bidrage med ud over sjov og motion!
15 min

Alle former for hundesport i overblik

Sport giver et sundt menneske, og hundesport sikrer en sund hund. Men hundesport er meget mere end kondi. Det betyder sjov, bevægelse, hjernearbejde, konkurrence, opdragelse og socialisering i ét og samme. Men hvilke slags hundesport findes der i det hele taget? Og hvilken sport er bedst for dig og din hund? Vi præsenterer de mest kendte sportsgrene til hunde.

25 min

De 20 smukkeste hundestrande i (Nord)Tyskland

Har du prøvet alle strandene i Danmark og vil gerne prøve noget nyt? På en strandferie i det nordlige Tyskland får hund og ejer fuld valuta for pengene. Vi introducerer her de 20 smukkeste hundestrande ved Vesterhavet og ved Østersøen og giver tips og tricks til afslappede stranddage med din hund.

5 min

Hunde-yoga: Informationer & tips

På grund af Corona-pandemien, tilbringer de fleste mennesker i øjeblikket mere tid derhjemme end normalt. De lukkede fitnesscentre får mange mennesker til at søge alternative måder at holde sig i form på, inden for deres egne fire vægge. Meget bedre er endda, hvis din firbenede ven også drager fordel af det. Så hvad siger du til hunde-yoga? Vi giver dig tips til interesserede yogier og dem, der gerne vil være det.
8 min

Hundesvømning

Nogle hunde er rigtige vandhunde. Det er derimod ikke alle steder, de kan få stillet deres lyst: det er nemlig ikke alle badesøer, som hunde må bade i. Hundesvømmehaller er et alternativ til badesøer. Der findes ikke så mange, men dog nogle stykker rundt omkring i Danmark. Mange bruger deres egen swimmingpool. Vi giver tips til dig og din hund.
3 min

Leg rigtigt med din hund

Man bør ikke kun lege ofte, men også varieret, med sin hund. At overbebyrde din hund, ved for eksempel for svær leg eller leg over for lang tid, bør du undgå i lige så høj grad som det modsatte, hvor det for eksempel er for kedeligt eller hvor det samme bliver gentaget hele tiden.

Leg skal baseres på den enkelte hunds færdigheder og behov. Den ene hund er tilfreds med hente den gode gamle "pind", en anden foretrækker at kæmpe for at få sit tyggelegetøj, som den forsøger at få sin ejer til at give slip på. Vigtigt for alle hundeejere er det at genkende, når hunden opfordrer til leg. Det kan ske på flere måder.

Hundesport – hvad er det helt præcist?

Hundesport betegner så godt som alle aktiviteter, som hund og ejer kan lave i fællesskab. Sjov og motion står i forgrunden.

Hvilke fordele giver det hund og ejer?

Hunde har brug for meget motion, og hundesport er her den perfekte mulighed at tilfredsstille og fremme din hund fysisk og mentalt. Hunde bliver mere afslappede og afbalancerede, og det afspejler sig i deres adfærd. Med visse hunderacer er det endda en decideret nødvendighed for at forebygge dårlig adfærd.

Derudover er hundesport ekstra effektivt for at styrke båndet mellem hund og ejer.

Med en hund ved din side følger der en fitnesstrainer, der tvinger dig til at holde trit – som motiverer dig med hver evig eneste gøen og som ikke vil høre på nogen undskyldninger. Sammen kan i overvinde den indre svinehund!

Hvilken hundesport er den rigtige?

Der er et utal af forskellige muligheder. Målet bør dog altid være, at du tager udgangspunkt i hundens tilstand og temperament. Her er racen og de individuelle egenskaber afgørende. Ud over nok motion kan du tilbyde din hund aktiviteter, der indvirker positivt på dens indlærings- og koncentrationsevner.

Og når din hund har gjort alt rigtigt, så glem ikke den passende belønning!