Katterejse og transport

5 min

Biltur med kat

Katte bryder sig ikke om at rejse. Når de flyttes fra deres vante omgivelser, betyder det ubehag for de følsomme dyr. Fremmede lyde og dufte kan gøre selv de mest robuste katte nervøse. Men af og til bliver katteejeren nødt til at flytte sin kat – om det så gælder det årlige besøg hos dyrelægen, flytning eller en længere ferie. At køre i bil er sikkert ikke din kats yndlings-transportform – men med en smule forberedelse, kan du få din kat til at føle sig tryg på turen.

5 min

Flyrejse med kat

At rejse med fly er endnu mere upopulært blandt katte end bilture. Ukendt lugte, høje lyde og tryk i ørerne er meget ubehageligt, selv for de mest afslappede katte. Desværre bliver man en gang i mellem nødt til at tage katte med på flyrejser. Følgende gælder altid, både hvis du skal flytte eller bare på ferie: Med en lille smule forberedelse, kan du gøre flyveturen meget mere behagelig for din missekat.

9 min

Katte med på ferie

Kattepensionen er håbløst overfyldt, den venlige nabo har ikke tid, familien bor alt for langt væk, alle venner er på ferie. Hvis du vil ud at rejse med dine katte, er der meget, der kan blive noget af en kattepine. Nogle gange har katteejere kun to alternativer: enten opgiver de at tage af sted og læner sig behageligt tilbage med katten i skødet, eller man tager "bare" katten med. Så længe du bliver i Danmark samme sted er det ikke rigtig et problem at tage katten med, hvis sommerhusejeren da ikke har noget imod kæledyr. Hvis du rejser rundt i landet eller er på en stressende forretningsrejse bør du principielt tage af sted uden. Ferie i udlandet kan vise sig at være problematisk: strenge indrejsebestemmelser, høje krav til dokumentation om sundhed og kæledyrspas kan sagtens også være forbundet med mange måneders karantæne - og det gør det hele noget kompliceret. Selvfølgelig er alle disse forskrifter fornuftige og gennemtænkte - de er trods alt til for at beskytte dyr mod sygdom. For katteejeren indebærer det til gengæld en hel række ulemper.

3 min

Ohøj: Skibsfart med kat

Skal din kat med på krydstogtet? Det lyder umuligt, men det kan faktisk lade sig gøre. Nogle gange bliver pendlere også nødt til at tage deres kat med på færgen. Vi giver dig nogle tips til hvordan du gør skibsfarten mest mulig behagelig for din kat, samt alle andre passagerer!

5 min

Togtur med kat

Katte bryder sig ikke om at rejse. Hvis du skal flytte eller ud på en længere rejse kan det dog være nødvendigt, at tage din kat med på turen...Og hvis du ikke har en bil, går turen til dyrelægen med den offentlige transport. Kan det lade sig gøre? Naturligvis! Med et par nyttige tips kan du og din kat få en helt stressfri tur.