Ohøj: Skibsfart med kat

Schifffahrt mit Katze

Skal din kat med på krydstogtet? Det lyder umuligt, men det kan faktisk lade sig gøre. Nogle gange bliver pendlere også nødt til at tage deres kat med på færgen. Vi giver dig nogle tips til hvordan du gør skibsfarten mest mulig behagelig for din kat, samt alle andre passagerer!

Krydstogt med en kat?

Mange dyrevenner tager deres kæledyr med på ferien. De fleste ved ikke, at visse krydstogtselskaber tilbyder katteejere, at tage deres kat med om bord. Om, og under hvilke omstændigheder, dette er muligt, afhænger naturligvis af selskabet. I dette tilfælde er det nødvendigt at informere sig først og booke en dyrevenlig kabine. Spørg i god tid hos det enkelte rederi, så du ikke bliver negativt overrasket!

Ved krydstogter til udlandet, skal katten have et gyldigt US-kæledyrspas. Derudover skal du være opmærksom på indrejsebestemmelserne for rejsemålet. Du kan finde information om dette på den pågældende ambassades hjemmeside. Det kan betale sig at forberede sig i god tid, for måske skal din kat have en sundhedsattest eller særlige vaccinationer. Husk altid at have dokumenterne på dig under rejsen!

Færgetur med en kat

Måske bor du på en ø eller dit feriemål kræver skibsfart: I begge tilfælde kan det være nødvendigt, at tage katten med på færgen. Alt efter rederiets bestemmelser, må katten enten komme med på dækket eller blive i bilen. Det sidstnævnte er ikke ideelt, især fordi katten er uden opsyn. Betragt derfor opholdet på parkingsdækket som en ren nødløsning. Måske har du mulighed for at blive der sammen med katten? På denne måde kan du kontrollere, om der er risiko for varmeakkumulering og du kan berolige dit dyr.

Hvis du må tage katten med på dækket, er dette naturligvis meget mere behageligt for den. Opholdet er dog ikke stressfrit, for der er både uvante lyde og tit en stærk vind. Derfor har katten det bedst i en transportkurv. Et tæppe kan beskytte mod trækvind.

For at undgå at din kat stikker af, bør den blive i transportboksen under hele rejsen. Alt afhængigt af rejsens længde, kan du af og til tilbyde katten lidt vand eller berolige den. Ligesom på flyrejser eller ture i offentlige transportmidler, kan man åbne transporttaskens lynlås en smule og stikke hånden ind. Mange katte er nervøse eller stressede under turen. Bliv ikke overrasket, hvis din kat viger tilbage eller hvæser af dig!

Forbered dig i god tid

Reglerne for at have en kat med ombord er forskellige hos de enkelte rederier og færgelinjer. Informer dig i god tid, så du kan forberede dig godt – ikke kun når det gælder rejser til udlandet!

Du kan forsøge at gøre rejsen så stressfri som muligt, ved at vænne din kat til transportboksen eller tasken i forvejen. Prøv at give din kat chancen for at forbinde katteboksen med noget positivt: Inddrag boksen i de daglige lege, læg foder ind i boksen og indret en rar soveplads i den. I denne tilvænningsfase, skal katten naturligvis kunne forlade boksen når den vil! Forberedelsen hjælper med, at få din kat til at føle sig tryg under skibsfarten.

Vi ønsker dig og din kat en god og sikker rejse!

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Biltur med kat

Katte bryder sig ikke om at rejse. Når de flyttes fra deres vante omgivelser, betyder det ubehag for de følsomme dyr. Fremmede lyde og dufte kan gøre selv de mest robuste katte nervøse. Men af og til bliver katteejeren nødt til at flytte sin kat – om det så gælder det årlige besøg hos dyrelægen, flytning eller en længere ferie. At køre i bil er sikkert ikke din kats yndlings-transportform – men med en smule forberedelse, kan du få din kat til at føle sig tryg på turen.

5 min

9 tips til at finde den perfekte boks til kattetransport

Til det grundlæggende katteudstyr hører et kattebur. Ligegyldigt, om du fandt din kat fra dyrehjem, fra en opdrætter eller privat - katten skal hjem til dig på en sikker måde. Også til dyrlægebesøg har du ind i mellem brug for kattetransport. Så det giver mening at købe en boks, før katten flytter ind hos dig. Derfor har vi nedenunder sammensat ni tips hvad angår kattetransport.

5 min

Flyrejse med kat

At rejse med fly er endnu mere upopulært blandt katte end bilture. Ukendt lugte, høje lyde og tryk i ørerne er meget ubehageligt, selv for de mest afslappede katte. Desværre bliver man en gang i mellem nødt til at tage katte med på flyrejser. Følgende gælder altid, både hvis du skal flytte eller bare på ferie: Med en lille smule forberedelse, kan du gøre flyveturen meget mere behagelig for din missekat.