Kattesport & Kattelegetøj

5 min

Baldrian til katte

Tørret baldrian har én ting til fælles med catnip: begge hører til blandt kattes foretrukne planter. De to urteagtige planter bliver ikke uden grund kaldt ”kattenarko”. Men hvorfor reagerer katte euforisk på duften af baldrian-legetøj og lignende?

5 min

Kat Agility

Motion og leg er vigtige komponenter i et sundt katteliv. Hvis din kat keder sig, vil du ret snart opdage en række besværligheder. De fleste katte elsker udfordringer, der træner sind og krop. Agility til katte er en fantastisk måde at fremme din kats udvikling på en sjov måde. Det appellerer til din kats naturlige nysgerrighed og kan udføres indendørs eller udendørs.

2 min

Kattebeskæftigelse: aktivitetslegetøj til katte

Katte er for mange mennesker levende plysdyr: de er bløde, elsker menneskets nærhed og elsker at blive forkælet. Hvad mange katteejere glemmer: de er små vildkatte! Med et liv på sofaen er de sjældent tilfredse og kan blive urolige. Herreløse, vilde katte beskæftiger sig selv. Forud for hvert lille måltid har de været på jagt, ofte i timevis. Dag ud dag ind er de optaget af at gemme sig, forsvare sig og ligge på lur. Hvil, som huskatte nyder, er der ikke meget af. Selv efter årtier med at leve ved menneskets side er vores katte i krop og væsen små vildkatte, og har lignende behov!

3 min

Kradsetræ vs kradsemøbler

Markedet har mange forskellige slags kradsemøbler, fra enkle kradsebræt til kradsemåtter, kradsestammer og så selvfølgelig kradsetræer i alskens størrelser. Men hvad er bedre for katten? Kradsetræ eller kradsemøbler? Kort sagt er det vigtigt, at din kat får opfyldt sine kradsebehov. Kradsemøbler uanset type og størrelse har fordele og ulemper.

5 min

Laserpointer til katte

Ved spørgsmålet om, hvorvidt en laserpointer er egnet som legetøj til katte, er meningerne meget delte. Her er et par ting, du kan bruge til at afveje fordele og ulemper og træffe din egen beslutning til fordel for din elskede kat.

5 min

Leg med indekatte

Som ejer af en indekat, er du sikkert også interesseret i, at dit kæledyr lever så naturligt som muligt. Derfor må en katte-venlig lejlighed byde på en masse variation. Jo færre no-go‐zoner der er, desto bedre for din kat. Fleksible fodringstider, der svarer til deres naturlige levevilkår, snarere end faste. Din kat skal få sin sidste aftensnack, når du går i seng. Hvis du byder din kat på variation i hverdagen, gør du den mere stressbestandig. Derfor skal du lege med den så ofte som muligt. Giv den en ny kasse at gemme sig i mindst en gang om ugen, fordi det ændrer dens lugtspektrum. Du bør også integrere nye ideer i støjkulissen.