Til hundeejeren

Uanset om du køber din hund hos en opdrætter eller henter den i et dyrehjem – det kræver, at du er godt forberedt. Læs mere

5 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor. Sandsynligheden for, at din hunde er glad er særlig høj, når den er fuldt beskæftiget. Én måde er at bruge meget tid sammen med den, for eksempel ved at tilbringe en stor del af dagen med leg. Også foder af høj kvalitet er afgørende for dens fysiske og mentale sundhed, og dermed dens humør. Ultimativt kan kun hormonniveauerne fortælle dig, om din hund er tilfreds.
7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.

7 min

6 grunde til ikke at give en hund i julegave

Mange børn længes efter en dyreven. Derfor vil der på mange ønskelister til julemanden være at læse "Jeg vil have en hund!" En hundehvalp til jul? Denne søde tanke er desværre ikke en god idé! Heller ikke til voksne ville det være en god gaveidé.

13 min

At føre hund og kat sammen

Er i som hund og kat? Ordsproget siger, at hunde og katte ikke kan udstå hinanden. Selvom det siges, at de slås hele tiden, så kan de sagtens leve fredeligt sammen - hvis man som ejer har en god portion tålmodighed. Find ud af, med hvilke tricks, sammenføringen af hund og kat kan komme til at fungere.

6 min

Byg selv et hundehus

Din firbenede ven elsker at være i haven, og du vil gerne give den et hundehus, som kan holde til alt slags vejr? Hvis du har godt styr på hammer, søm osv., så kan du også sagtens bygge et hundehus. Vi giver dig tips til selv at bygge et hundehus.
18 min

Familiehunde: Råd & populære racer

Trofast følgesvend, legekammerat og sjæleven: børn elsker hunde, og næsten ethvert barn ønsker at have deres egen "pelsven". Men for at samlivet mellem barn og hund forløber som det skal, bør man følge nogle få regler. Du kan finde ud af, hvilke der er, og hvilke racer der er særligt børnevenlige.
7 min

Hjemmearbejde med hund i huset

Verden bliver mere digital - og flere og flere mennesker kan arbejde hjemmefra. Hertil hører ansatte, freelancere og mange selvstændige. Men også udviklingen af Coronavirus har gjort det nødvendigt at arbejde hjemmefra. Hvis du har en hund i hjemmet, kan det være en udfordring. Med lidt god planlægning og med vores tips, er en hund på hjemmearbejdet særligt berigende. Med følgende tips kan du og din hund komme igennem arbejdsdagen sammen på en afslappet måde!
8 min

Hund i hjemmet: lejlighed eller hus?

By eller land, hus eller lejlighed - i princippet er det muligt at leve med hunde hvor som helst. Men afhængigt af, hvordan hjemmet ser ud, og hvor den ligger, er der forskellige racer, der er mere eller mindre egnede. Vi giver tips og giver eksempler på nogle racer, der passer godt til omgivelserne. Husk også: hvis du ikke selv ejer huset eller lejligheden, skal du have en skriftlig tilladelse fra din udlejer, inden en hund flytter ind!
3 min

Hundesele eller hundehalsbånd?

Sele eller halsbånd - hvad er mere artskorrekt? Et spørgsmål, der deler vandene. Det handler dog om mere end blot et spørgsmål om tro. Det er nemlig sådan, at det afhænger af mange forskellige faktorer, om du og din hund bliver gladere med en passende hundesele eller et passende halsbånd.
2 min

Hvad er formålet med hundetøj?

Det er ikke et sjældent syn, især om vinteren: små og store hunde klædt i hundetøj. Hundejakker og hundefrakker er ved at være rigtig populære og pynter ikke kun små hunde, men ligeledes de større. Derfor vokser udvalget af hundetøj også!

10 min

Jul med din hund: tips til en sikker jul

Glasskår fra en smadret juletræskugle, en adventskrans der er brudt i brand, et væltet juletræ, og den tunge julemiddag: julen udgør ikke kun en vis fare for os mennesker, men især for vores firbenede venner. Vi viser dig hvilke farer jeres hund kan være udsat for, hvordan ulykker kan forhindres, og hvordan man i en nødsituation hurtigt kan reagere på den rigtige måde.

3 min

Julegaver til hunde

Ho ho ho! Julen står for døren. Din følgesvend tilhører selvfølgelig også familiens inderkreds. Hunde er gennem deres kærlighed og trofasthed en daglig gave. Hvis du elsker at forære gaver, finder du her de bedste ideer til en perfekt julegave til din hund. Uanset om det er tale om et hundetæppe eller et stykke hundelegetøj - din hund vil være dig taknemmelig uanset hvad.

4 min

Raceren hund eller gadekryds?

Beslutningen er truffet: familien skal udvides! Nu begynder det virkelige arbejde. Det nye familiemedlem skulle jo gerne kunne flytte ind så hurtigt som muligt. Samtidig vil du være så godt forberedt som muligt. Men hvor finder man en hund, i et dyrehjem eller hos en opdrætter? Skal hunden være raceren eller har familiehunden ikke brug for papirer?

9 min

Top 8 sommertilbehør til din hund

Vi præsenterer her nogle lækre sommerprodukter, der kan gøre din hunds sommer endnu bedre. Se hvilket sommertilbehør til hunde, der kan hjælpe din hund i sommervarmen eller sørge for masser af sjov leg.

6 min

Valentinsdag for hunde: tips til gaveideer

Den 14. februar drejer (næsten) alt om dem vi holder af. Mange gør noget specielt for deres partner på Valentinsdag, men også overfor gode venner. Under kategorien venner hører vores elskede kæledyr selvfølgelig også med! Vi giver tips om gaveideer til Valentinsdag for hunde.

Adoptere en hund fra et dyreinternat

Dem der henter et dyr i et dyrehjem står overfor et stort ansvar og der er visse forudsætninger, man bør kunne opfylde. Først og fremmest bør alle i familien være indforstået med at der sker en familieudvidelse. Hvis du har en have, så bør den være opbygget på en måde, så hunden ikke kan løbe hjemmefra. En hund fra et dyreinternat er normalt undersøgt, vaccineret og har fået ormekur – måske er den endda kastreret. Hvis du har mindre børn i din familie, bør du vælge en hund med et afbalanceret væsen.

Det er helt normalt med tilvænning

Hunden betræder hjemme hos dig en fremmed verden og har brug for tid til at vænne sig til omgivelserne. Du bør ikke prøve at haste hunden igennem denne tid. Hvis der allerede bor dyr hjemme hos dig, kan det trække ud med tilvænningen. Det sker også af og til, at dyrene ikke kan komme overens. I så fald må du af med den nytilkomne igen, hvilket er smertefuldt, men der vil ikke rigtig være nogen vej udenom.

At holde hund optager meget tid

At holde hund betyder, at der skal afsættes tid til pleje, spadsereture og leg. Du bliver nødt til at sørge for din hund og bør ikke efterlade den alene i timevis i starten – der findes hunde, der ikke kan tåle at blive efterladt alene overhovedet! Hvalpe har brug for hundetræning og opdragelse, og det kan være en god idé at besøge en hundeskole.

Det koster penge at holde hund

Man bør også holde sig for øje, at hunde koster penge. Foder, pleje og dyrlægeregninger skal betale. Husk også hundeforsikring, og det grundlæggende udstyr, så hunden føler sig velkommen og godt tilpas. Den har brug for en hundeseng eller en hundepude, hundesnor og hundehalsbånd, plejeredskaber og hundelegetøj. Et hundetæppe til bilen og noget hundetransport kan også være nyttigt. Det kan sagtens løbe op! Før du anskaffer dig en hund bør du altså gøre dig klart hvilke fordele og hvilke ulemper der kan være for dig. Hvis du allerede inden kan se, at det kniber med at få tingene til at løbe rundt, så er det måske en idé at vente til du har råd.