Hjemmearbejde med hund i huset

Frau mit schwarzem Labrador Hund im Homeoffice

Toller Kollege oder Ablenkungsquelle Nummer eins? Mit diesen Tipps wird Homeoffice mit Hund sicher, produktiv und tierisch entspannt.

Verden bliver mere digital – og flere og flere mennesker kan arbejde hjemmefra. Hertil hører ansatte, freelancere og mange selvstændige. Men også udviklingen af Coronavirus har gjort det nødvendigt at arbejde hjemmefra. Hvis du har en hund i hjemmet, kan det være en udfordring. Med lidt god planlægning og med vores tips, er en hund på hjemmearbejdet særligt berigende. Med følgende tips kan du og din hund komme igennem arbejdsdagen sammen på en afslappet måde!

Den gode start

Vil du gerne arbejde med din hund derhjemme? Så er det bare at komme i gang – i første omgang udenfor! Fordi kun en hund, der er kommet af med sin energi, er en tilfreds hund. Brug tid på at gå en lang tur med din hund, nu hvor du sparer tid ved ikke at skulle pendle frem og tilbage mellem arbejdet. Om sommeren kan du gå en lang tur om morgenen, så gåturen i frokostpausen bliver kortere. Nogle hunde tåler ikke varme så godt. Afhængig af din og din hunds kondition, er en morgenløbetur også en optimal kickstart på dagen ved hjemmearbejdet. Bagefter står den på sund morgenmad til jer begge. Frisk luft og motion giver dig mulighed for at koncentrere dig om dit arbejde, mens din hund kan slappe af. Det gælder naturligvis ikke kun i perioden med hjemmearbejdet, men også når du kan vende tilbage til din normale arbejdsplads.

Et hyggeligt sted at sove til hunden

På hjemmearbejdet er det lige så vigtigt at have en god kontorstol, som det er at have et fast og hyggeligt sted, hvor din hund kan ligge. Hvis du vænner din hund til det, lærer den hurtigt: “her i denne hyggeseng står den på afslapning uden opmærksomhed fra min ejer”. Sørg for, at den har et par behagelige puder og en hundeseng. Hvis din hund har en tendens til at lege vagthund, kan det være at den bjæffer meget, hvis du sender den udenfor på terrassen. Derfor er det bedre at du vælger et sted, hvor den ikke leger dørvogter. Samtidig er det bedst at have flere steder den kan være – giv den mulighed for at gå rundt og vælge andre steder hvor den kan lægge sig, hvis den har lyst til det. Hvis du har brug for at koncentrere dig ekstra meget, er det godt, hvis den på kommando holder sig til ét sted i op til en halv time. Husk dog at give den fri bevægelse igen.

Hjemmearbejde med hund: er arbejdsstedet sikkert for din hund?

Især når det drejer sig om hvalpe og meget legesyge hunde, skal du sørge for, at hunden i arbejdsværelset ikke kan bide i noget, der er farligt for den. Hertil hører især kablerne fra pc’en, printeren og telefon – kabelbeskyttelse kan hjælpe. Fortæl din hund fra starten af, at området bag pc’en er et forbudt område. Der kan også opstå farer omkring papirkurven. Papirkurve er, til forskel fra skraldespande, normalt åbne, og hunde er meget hurtige til at finde ud af, om der er noget interessant, der lander deri. Derfor bør du holde øje med din hund. Hvis den har en tendens til at gå på opdagelse i papirkurven, må du ikke kaste noget i, som den kan sluge. Forsigtighed gælder også med viskelædere, papirclips eller taperuller – de bør ikke bare ligge frit omkring.

Er en hund velegnet til det fleksible arbejde?

Flere og flere virksomheder tillader hjemmearbejde i en eller to dage, og resten af tiden på selve arbejdspladsen. Dette fleksible kontorkoncept er velegnet til hundeejere, hvis hunden også komme med på arbejdet. Eller hvis den kan for eksempel kan komme i hundedagpleje. Hunde er afhængige af social kontakt og bør ikke jævnligt være alene i mere end fire eller fem timer. Selv hvis du har lov til at tage hunden med på arbejde eller i øjeblikket arbejder på hjemmefra, bør du overveje, hvilke alternativer der er for din hund, hvis din arbejdssituation ændrer sig.

Middagspause – så er det udenfor!

At arbejde hjemmefra betyder ofte større fleksibilitet. Du kan forme din frokostpause på en fleksibel måde. De, der kun var udenfor om morgenen, burde tage på en opdagelsesrejse med deres hund senest ved middagstid. Dem, der har en skov eller en park i nærheden kan prise sig lykkelige. Også hundesport, såsom flyball eller apportering er perfekte i frokostpausen sammen med en hund. Så udfordres hunden både mentalt og fysisk. Hvis du har din egen have, kan den også få brændt noget sin energi af her – men længere gåture er dog stadig nødvendigt indimellem.

5 minutters hundetræning

De fleste, der arbejder på computeren, kender til små perioder, hvor man ikke kan få lavet noget, fordi at skærmen er gået i sort. I stedet for at spise et stykke chokolade eller se sjove hundevideoer, kan hundeejere foretage hundeøvelser med sin hund, såsom “giv pote” eller “rul rundt”. Er din firbenede ven ikke begejstret for tricks? Brug hjemmet til en omgang gemmeleg. Eller træn grundlæggende lydighed med din hund, for eksempel “bliv”, mens du kaster et stykke legetøj. Så snart du siger “hent”, kan den hente legetøjet til dig. Der er mange muligheder for leg, som samtidigt fungerer som god hundetræning. Skift mellem de forskellige øvelser med jævnlige mellemrum.

Hvilke slags hundelegetøj passer til arbejdsværelset?

At lege sammen er sjovt og styrker båndet mellem hund og ejer. Men hvis du arbejder hjemmefra, bør hunden være i stand til at klare det alene. Hav derfor et udvalg af intelligens- og aktivitetslegetøj til hunde parat. Her er et par muligheder:

Hold øje med, at din hund ikke ødelægger legetøjet eller sluger stykker af det. For hunde, der er glade for at tygge, findes der også tyggesnacks.

At arbejde hjemmefra med en hund: tyggeben gør det mere afslappet

Mange hunde elsker at tygge. Det opfylder deres tyggebehov og beroliger dem på samme tid. Derfor bør du sørge for at have nogle tyggeben derhjemme, som du kan give din hund, hvis der er behov for det. Er der få minutter til en videokonference eller et vigtigt telefonopkald? Giv din hund noget at tygge i lige inden! Det kan være tørrede naturprodukter såsom kallun eller oksepisk. Tørret oksehud fås i mange varianter og med masser af forskelligt lækkert fyld og er for de fleste hunde fantastisk tyggesjov. Også specielle hundeben eller tandplejende snacks er fremragende. Du bør dog en gang imellem holde øje med, at din hund ikke kommer til at sluge for store stykker, da den ellers risikerer at blive kvalt. For hunde med dette problem hjælper det at vælge lange eller tykke tyggeben og tage dem væk før, at der kun er et lille stykke tilbage. Et godt alternativ er legetøj af massivt naturgummi fyldt med lækre snacks eller speciel hundepasta.

Modstå hundeøjnene

Du arbejder koncentreret, hunden kigger på dig med hundeøjne og en bold i munden? Klar besked: “Leg med mig!” Dem, der giver efter nu, kommer til at blive forstyrret oftere mens de arbejder. Selvom det ikke er nemt: send din hund tilbage til sin soveplads. Det er bedre, hvis du bestemmer, hvornår leg eller træning skal starte og slutte. Planlæg det dog hundevenligt, så din hund er mentalt og fysisk i balance. Du skal også tilpasse pauserne, så de passer til din hunds tisse- og afføringsbehov: unge hunde har brug for at kunne komme udenfor hver time eller hver anden time. Ældre hunde bør have mulighed for at kunne lette sine ben i hvert fald hver femte time.

Vi håber, du nyder dit hjemmearbejde med din hund!

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor.

7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.