10 tegn på, at din hund er glad

Glad hund

Hunde kan udtrykke på mange måder, at de er lykkelige.

“Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?”. “Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?”. Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor.

Sandsynligheden for, at din hunde er glad er særlig høj, når den er fuldt beskæftiget. Én måde er at bruge meget tid sammen med den, for eksempel ved at tilbringe en stor del af dagen med leg.

Også foder af høj kvalitet er afgørende for dens fysiske og mentale sundhed, og dermed dens humør.

Ultimativt kan kun hormonniveauerne fortælle dig, om din hund er tilfreds.

Er min hunde lykkelig? Kropssproget kan løfte sløret for svaret

Hunden kommunikerer gennem kropssprog og lyde. Alle hunde, uanset om de har en kort eller lang snude, en kort eller lang hale, udtrykker sig på samme måde. Det skal dog bemærkes, at nogle hunderacer måske ikke kan læses helt korrekt af deres artsfæller fordi de ikke er korrekt afrettede eller har et degenereret udseende, for eksempel en kuperet hale.

Forresten har mennesket lært hunden at smile. Blandt ulve betragtes det at vise tænder nemlig som et tegn på aggression. Dagens hund har dog tilpasset sig sin ejer så meget, at den undertiden bruger det at vise tænder som et velkommen.

Her er nogle af de umiskendelige tegn, der fortæller dig en del om, hvorvidt din hund føler sig hjemme hos dig, og er tilfreds med sit liv.

1) Halen logrer

Hvis hunden er glad, logrer den med halen fra venstre mod højre og har omtrent en 120 graders vinkel. Hos hunde med korte, kuperede eller oprullede haler er haleroden særlig meningsfuld. Hos hunde, der har en kort hale, er hele bagdelen ofte i bevægelse.

2) Pupillerne er store

Store pupiller tyder på, at din hund glæder sig over et eller andet. Ligesom hos mennesker, hvor pupillerne dilaterer, når de ser noget smukt. Selvfølgelig er øjets overordnede udseende afgørende: hvis din hunds øjne stråler og virker levende, kan du være temmelig sikker: din hund har det fint.

3) Hunden indynder sig med logrende hale

I almindelighed er en let dansende gang, en afslappet halestilling og ører i normal stilling indikatorer for, at din hund oplever indre lykke. Nogle gange udtrykker vores hunde også deres glæde ved at danse rundt om deres ejere, for det meste med logrende hale.

Ein schwarzer Labrador spielt am Ufer

4) Overmodig adfærd

Hvis din hund er i højt humør og hopper rundt, løber i cirkler, bjæffer og anden lignende adfærd, kan du se, at den er i hopla.

5) Hunden opfordrer til leg

Hvis din hund har det godt, vil den også vise det ved at opfordre dig til leg. Det viser hunden for eksempel ved at hoppe op i luften med sine forben stillet parallelt. Lad dig smitte af dens fjolleri og vær med på noget tumleri. Fordi det øger fornøjelsen på begge sider.

Husk dog, at du som den rangøverste altid kommer med den endelige opfordring til leg.

6) Den fokuserer på dig og opgaven

Hvis du beskæftiger din hund med en tilpas mængde opgaver, der passer til arten, viser den gennem sit fokus på dig og den opgave, den skal udføre, at den nyder den fælles tid. Så ved du, at den er glad for øjeblikket.

7) Din hund går ikke af vejen for et ekstra kram

Hunden viser selvfølgelig glæde, når den går hen til dig for at hygge sig med dig.

8) Den søger din nærhed

Det er naturligvis et tegn på, at den er glad for din tilstedeværelse. Den viser det ved at komme til dig regelmæssigt eller bare ligge ved siden af ​​dig. Hvis den tillader sig at være i en stille eller sovende stilling ved siden af ​​dig er det et sikkert tegn på, at den har det godt.

9) Hunden giver dig sin pote

Denne gestus kan også have en opfordrende komponent. Hunden tigger eller beroliger muligvis ved at vise pote. Men det kan også være et udtryk for, at den bare er glad for at være sammen med dig.

10) Din hunds reaktion når du kommer hjem

Sidst men ikke mindst har du et godt tegn hvis den viser gensynsglæde når du kommer hjem. Hunden kan opleve følelsen af ​​”endelig”, selv hvis du kun har været tyve minutter ude af huset. Dens glæde er undertiden lige så stor, som hvis den ikke havde set dig i 100 år. Så må du jo gøre et eller andet rigtigt.

Vi ønsker dig og din hundekammerat, at I har det sjovt sammen. Vær altid opmærksom på, at det også smitter af på dig, hvis hunden har det godt. Næsten ingen glæde er så smitsom som din hunds.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af hundefoder og hundetilbehør så din hund er evigglad!

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor. Sandsynligheden for, at din hunde er glad er særlig høj, når den er fuldt beskæftiget. Én måde er at bruge meget tid sammen med den, for eksempel ved at tilbringe en stor del af dagen med leg. Også foder af høj kvalitet er afgørende for dens fysiske og mentale sundhed, og dermed dens humør. Ultimativt kan kun hormonniveauerne fortælle dig, om din hund er tilfreds.
7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.