Magasin

I vores Magasin kommer du til at vide alt, hvad der er vigtigt når man lever med kæledyr. Uanset om det drejer sig om Kat, Fisk, Gnaver eller Hund, kan du finde værdifulde tips om pleje og hold. Du kan få viden om forskellige racer og vil hurtigt kunne genkende typiske adfærdsmønstre. Vores magasin giver dig råd om din hunds træning og forklarer hvilke forholdsregler du bør tage i forbindelse med ferier. Læs mere

Kattepleje & Sundhed

Blærebetændelse (cystitis) hos katte

Dyrlæger kalder blærebetændelse for cystitis. Katte lider ganske ofte af den til tider smertefulde sygdom, hvor voksne, kastrerede, men også overvægtige katte påvirkes oftere end unge katte. Ud over bakterielle urinvejsinfektioner skyldes blærebetændelse tit urinkrystaller og -sten, men der findes også såkaldte sterile betændelser, såsom Feline Idiopatisk Cystitis (FIC).

Hundepleje & Sundhed

Hundepleje om vinteren

Dem der elsker frisk luft kender ikke til begrebet dårligt vejr. Uanset om der er mudder, sne eller salt på fortovene - kan hund og ejer gå i timevis og nyde vinteren. Man bør dog ikke glemme, at netop disse vejrforhold belaster hundepoterne. Tit opstår der revner i poteballerne eller kløerne klæber sig sammen, og det kan gøre det vanskeligt at gå ordentligt - det fører nemt til små skavanker. Med et par enkle tricks kan dette forebygges og afhjælpes.

Kat

Kattetræning

Katten tisser i potteplanten: hvorfor – og hvad skal man gøre?

Bekymret katteejer eller vred nabo: på nettet finder man adskillige debatindlæg skrevet i desperation, fordi husets egen kat eller nabokatten igen har taget fejl af blomsterbedet og kattebakken. Men hvorfor tisser katte så gerne i planter? Du kan læse alt om mulige årsager og hvordan du kan stoppe den uønskede katteadfærd her.

Akvarie & vandpleje

Bekæmpelse af alger i dit akvarium

Næsten ingen andre algearter har så mange forskellige underarter som grønalger. Mange af dem er enten helt harmløse eller vil du aldrig finde i dit akvarium. Ikke desto mindre kan nogle få grønalger være en sand plage for akvarister. Men hvordan kommer du én gang for alle af med den grønne belægning, som ubarmhjertigt lægger sig på akvarieglas, planter, grus og rødder?
Gnavertræning & Leg

Agility til gnavere

Man snakker om agility i forbindelse med hunde. Tilsvarende kan man tale om agility til gnavere, såsom kaniner* marsvin, deguer, jordegern, chinchillaer og rotter, hvor de kan betyde lidt afveksling i gnaverlivet.

Mest læste artikler
Kat Kattekillinger

Hvordan vænner man en kat til at være ude?

Solen er tillokkende, man har lyst til at tage ud i det fri - vores katte har det på samme måde. Men når de først har fået en snert af frihed, vil de ud i tide og utide! Det er ikke altid tilrådeligt for dig og din kat at den til enhver tid har mulighed for at være ude. Hvis du beslutter dig for at gøre det, skal din kat vænnes til det. Du bør være opmærksom på et par ting.

Kat Kattetræning

Katten strinter: hvorfor og hvad kan man gøre?

Faktisk er urinafmærkning en naturlig måde at kommunikere på katte imellem. Men når katten strinter i hjemmet og efterlader sin duft på vægge, møbler eller vinduer, er det meget ubehageligt for ejeren. Hvorfor strinter nogle katte indenfor, og hvordan kan denne adfærd forhindres?

Seneste artikler
Kat Kattepleje & Sundhed

Blærebetændelse (cystitis) hos katte

Dyrlæger kalder blærebetændelse for cystitis. Katte lider ganske ofte af den til tider smertefulde sygdom, hvor voksne, kastrerede, men også overvægtige katte påvirkes oftere end unge katte. Ud over bakterielle urinvejsinfektioner skyldes blærebetændelse tit urinkrystaller og -sten, men der findes også såkaldte sterile betændelser, såsom Feline Idiopatisk Cystitis (FIC).
Hund Til hundeejeren

At føre hund og kat sammen

Er i som hund og kat? Ordsproget siger, at hunde og katte ikke kan udstå hinanden. Selvom det siges, at de slås hele tiden, så kan de sagtens leve fredeligt sammen - hvis man som ejer har en god portion tålmodighed. Find ud af, med hvilke tricks, sammenføringen af hund og kat kan komme til at fungere.

Hund Hundefoder & Ernæring

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. For at kunne behandle hunden ordentligt kommer vedkommende til at spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.

Med disse oplysninger er du ikke i tvivl længere

Vores tips hjælper dig med alle dyrerelaterede spørgsmål. Omfattende dyrerådgivning vil give dig mulighed for bedre at identificere sygdomme og forhindre kritiske situationer. Lær, hvordan fornuftig pleje ser ud og hvor ofte du bør gå til dyrlægen. Vores magasin informerer dig også om, hvilke legekammerater der er gode for din følgesvend, og hvem du helst bør gå en bue udenom. Det kan du også finde ud af i vores magasin.

Afbalanceret ernæring begynder i madskålen

Kæledyr har også brug for nok vitaminer og næringsstoffer. Da hunde er jægere, bør deres hundefoder indeholde det de finder ude i naturen og derfor indeholde meget kød. Højkvalitets-forarbejdet foder har alle de vigtige byggesten, der er nødvendige for dit kæledyrs helbred. Ligesom hos mennesker ændrer dyrets behov sig med alderen. Ligeledes skal dit hundefoder eller dit kattefoder tilpasses i forbindelse med sygdomme. Her kan du lære, hvordan det kan se ud.

Vil du adoptere et dyr fra et dyrehjem?

Når man besøger et dyrehjem, vil man helst egentlig tage dem alle med hjem. Men før du beslutter dig for et kæledyr, bør du have forberedt dig, og sørge for et passende sted at sove, have det rigtige foder og være sikker på, at der findes muligheder for motion og beskæftigelse. Din nye bedste ven skal vaccineres og du bør have formalia i orden (stikord: hundeforsikring). Vores magasin fortæller dig, hvad du bør være opmærksom på, så omstillingen ikke bliver så svær.

Mere glæde i hverdagen på baggrund af gode råd

Takket være vores tips vil du snart kunne reagere hensigtsmæssigt i alle situationer. Rejser du ofte med din hund? Find en egnet transportmulighed. Derefter er dit kæledyr beskyttet og har et sted, hvor det kan trække sig tilbage. Jo mere stressfri rejsen er, desto mere afslappet bliver hele ferien. Den kvalificerede rådgivning som du finder i vores magasin gør sameksistensen med din bofælle meget mere ubekymret. Her er selvfølgelig også tips om legetøj, den rigtige mængde beskæftigelse, og om det rigtige hundefoder eller den rigtige kattemad.