Agility til gnavere

Marsvin agility udstyr

Guinea pig pet after run through tunnel

Man snakker om agility i forbindelse med hunde. Tilsvarende kan man tale om agility til gnavere, såsom kaniner* marsvin, deguer, jordegern, chinchillaer og rotter, hvor de kan betyde lidt afveksling i gnaverlivet.

Agility, behændighed og motion til gnavere

De fleste hundeejere kender allerede udtrykket “agility”. Det er en sport for mennesker og hund, hvor hunden skal gennemføre en forhindringsbane indenfor en givet tid og uden fejl. Når der er tale om gnavere lokker man dem hen til forhindringerne med godbidder. Så snart de udfører mindre opgaver korrekt, belønnes de med godbidder og man aer dem. Agility hos gnavere betyder variation i gnaverens hverdag og sikrer samtidig, at dyrene holder sig i form. Afhængigt af dyrets størrelse og vægt kan små papkasser, træaffald, toiletpapirruller eller papirposer uden håndtag omdannes til en eventyrlegeplads.

Følgende skal man tage med i betragtning, når man laver agility til gnavere

  • Dyret bør kun udøve smidighed, hvis det virkelig har lyst til det – man bør ikke gennemtvinge det
  • Agility til gnavere bør ikke udføres på syge dyr, så sygdommen ikke bliver værre
  • Mennesker og dyr bør allerede have et tillidsfuldt forhold, som kun bliver endnu bedre med øvelserne
  • Gnavere bør lære forhindringerne langsomt at kende, så de kan vænne sig til det
agility for gnavere
Gnaver på en bold

Byg selv forhindringer

Med lidt fantasi og behændighed kan man sagtens bygge forhindringer selv. Viskestykker kan omdannes til en hængekøje til ildere, og den tomme toiletpapirrulle bliver en tunnel til mus, deguer og hamstere. En lille træplade kan omdannes til en rampe, en tynd træpind er egnet som en forhindring for kaniner.

Der er kun et par ting at huske på: brug ikke giftig lim, fjern malingrester fra træ, og fjern gamle hæfteklammer eller søm fra træ og pap. De kan være fatale for gnavere, hvis de napper i dem. Under alle omstændigheder skal forhindringer og små huler være robuste nok, så de ikke er til fare for dyrene, hvis de falder sammen! For en sikkerheds skyld bør de kun gennemføre banerne sunder opsyn!

Agility tilbehør til gnavere, som for eksempel tunneler, broer, trapper, samt løbehjul, finder du i zooplus online butik!

* Bemærk venligst, at kaniner ikke betragtes som gnavere rent biologisk. Vi mener dog, at de ikke bør glemmes i denne artikel.

Vores mest hjælpsomme artikler
2 min

Agility til gnavere

Man snakker om agility i forbindelse med hunde. Tilsvarende kan man tale om agility til gnavere, såsom kaniner* marsvin, deguer, jordegern, chinchillaer og rotter, hvor de kan betyde lidt afveksling i gnaverlivet.