Kattepleje & Sundhed

4 min

Alderdomstegn hos katte: Sådan genkender du symptomerne

Er du bekymret for, hvorfor din aldrende kat ikke længere lytter til sit navn? Eller undrer du dig over, hvorfor seniorkatten ikke længere kan finde sin madskål? Vi forklarer, hvordan du tidligt kan opdage tegn på alderdom hos din kat og giver tips til et dejligt seniorliv.
8 min

Er min kat overvægtig? Årsager & konsekvenser

35-40% af danske katte betragtes som overvægtige. Overvægt og fedme bør man ikke spøge med: begge forringer både kattens livskvalitet og deres forventede levealder, men øger derudover også risikoen for sygdomme. Her i artiklen skriver vi om, hvordan du kan se, om din kat er overvægtig.
6 min

Fjern flåter og lopper hos katte

Flåter og lopper er nogle små plager, der lever af vores kattes blod. Ikke alene er de irriterende, de kan også forårsage alvorlige sygdomme. Lær under alt hvad du bør vide om at fjerne flåter og lopper hos din kat.

5 min

Kastration af katte

Temaet prævention og kastration hos egen kat gør ofte dyrevenner usikre. Ved synet af herreløse katte og overfyldte dyrehjem synes en tidlig kastration at være afgørende. Men er det en belastning for min kat, hvis jeg nægter den muligheden for at få afkom? Hvornår er det rigtige tidspunkt for kastration? Hvad er forskellen mellem sterilisering og kastration? Og hvornår er det rigtige tidspunkt for indgrebet?
3 min

Kattealder

En hunds alder kan som bekendt let udregnes: Et hundår svarer til syv menneskeår, hvor det dog også kommer an på hundens race og vægt. Så hvordan bestemmer du katte alder? Og hvor gammel bliver katte overhovedet? Fra hvilken alder anses katte som værende seniorkatte?

3 min

Polydaktyli hos katte (katte med flere tæer)

Har du opdaget en killing med en tå for meget i dit kuld? Så har du sikkert ikke talt forkert. Det kan nemlig være, at din kat er polydaktil, dvs. at den har flere tæer end normalt. Her kan du læse, hvad polydaktyli betyder for kattens sundhed, og hvad du også skal vide om det kontroversielle emne.
3 min

Skal katte i bad?

De fleste hunde får regelmæssigt en tur i badekaret eller bliver grundigt sæbet ind hos hundefrisøren. Men hvordan holder man en kat ren? Kan eller skal man vaske sin kat?
8 min

Skal min kat kastreres eller steriliseres?

Der er næppe noget mere sødt i verden end killinger. Men desværre finder ikke alle killinger et godt hjem. Hvis ejerløse strejfere parrer sig med hinanden eller med indekatte ude på rov, er et liv i elendighed for deres afkom næsten uundgåeligt. Det anbefales derfor at du kastrerer eller steriliserer din kat.