Kattetræning

3 min

Hvordan vænner man en kat til at være ude?

Solen er tillokkende, man har lyst til at tage ud i det fri - vores katte har det på samme måde. Men når de først har fået en snert af frihed, vil de ud i tide og utide! Det er ikke altid tilrådeligt for dig og din kat at den til enhver tid har mulighed for at være ude. Hvis du beslutter dig for at gøre det, skal din kat vænnes til det. Du bør være opmærksom på et par ting.

4 min

Hvorfor slikker min kat mig?

Hvis du kender to katte, der er ekstra glade for hinanden, kan du med lidt held se dem slikke hinandens pels. Kattene udfører altså pelspleje på hinanden på en hengivenhedsfuld måde. Men hvad betyder det, når katte slikker mennesker?

7 min

Katte i snor – tilvænning

En kat i snor - går det godt? Selvfølgelig! Med den rigtige træning vil din kat være glad for at gå tur i en kattesele. Men ikke alle katte er lige egnet til jævnligt at gå tur. Læs her, hvordan du får din kat til at vænne sig til en kattesele.

12 min

Katten strinter: hvorfor og hvad kan man gøre?

Faktisk er urinafmærkning en naturlig måde at kommunikere på katte imellem. Men når katten strinter i hjemmet og efterlader sin duft på vægge, møbler eller vinduer, er det meget ubehageligt for ejeren. Hvorfor strinter nogle katte indenfor, og hvordan kan denne adfærd forhindres?

11 min

Katten tisser i potteplanten: hvorfor – og hvad skal man gøre?

Bekymret katteejer eller vred nabo: på nettet finder man adskillige debatindlæg skrevet i desperation, fordi husets egen kat eller nabokatten igen har taget fejl af blomsterbedet og kattebakken. Men hvorfor tisser katte så gerne i planter? Du kan læse alt om mulige årsager og hvordan du kan stoppe den uønskede katteadfærd her.

3 min

Kradsetræ vs kradsemøbler

Markedet har mange forskellige slags kradsemøbler, fra enkle kradsebræt til kradsemåtter, kradsestammer og så selvfølgelig kradsetræer i alskens størrelser. Men hvad er bedre for katten? Kradsetræ eller kradsemøbler? Kort sagt er det vigtigt, at din kat får opfyldt sine kradsebehov. Kradsemøbler uanset type og størrelse har fordele og ulemper.

9 min

Min kat er bange for fyrværkeri

Katte har fremragende sanseorganer. De hører næsten tre gange bedre end mennesker og ser meget mere i mørke, end vi gør. Det er derfor ikke underligt, at den øredøvende støj og de blinkende lyn nytårsaften fyrværkeri skræmmer mange katte. Men hvordan kan vi hjælpe vores katte i denne stressende situation?

5 min

Urenlighed hos katte

Katte er fra naturens hånd meget renlige dyr. Hvis katten ikke længere benytter kattebakken korrekt, eller hvis den holder op med at vaske sig ordentligt, er dette et advarselssignal for alvorlige helbredsmæssige eller psykiske problemer! Urenlighed hos katte manifesterer sig på forskellige måder. Hvis stuetigeren forretter sin nødtørft uden for kattebakken, er det ikke til at overse. Hvis katten holder op med at vaske sig eller vasker sig for tit, kan det tyde på en alvorlig fysisk eller psykisk sygdom.