Hundefoder & Ernæring

Dét der blik hundeøjne har – og vupti! Så er man fristet til at servere hundegodbidder eller lidt fra dens yndlingsmad. Læs mere

Hundefoder & Ernæring

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. For at kunne behandle hunden ordentligt kommer vedkommende til at spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.

Hundeernæring uden korn

Meget kød, en portion grøntsager og kun lidt eller intet korn - med denne enkle formel ville mange hundeejere beskrive sund hundeernæring.

Men ikke alt som hunde elsker at spise er også virkelig sundt... Hverken råt kyllingekød, svinefilet, endsige resterne fra aftensmaden kan opfylde behovene i et sundt og aktivt hundeliv.

På trods af en lang fælles historie med mennesker, målrettet opdræt af racer, og ændrede livsbetingelser, så er hundens fysiologi stadig lig dens forfader, ulven. Ulve og vilde hunde strejfer gennem skovene for at jage byttedyr og nedlægge dem. Som regel bliver hele byttet fortæret. De vigtige næringsstoffer findes nemlig ikke kun i muskelkødet, men specielt også i indvoldene. Selv knogler og maveindhold af især planteædende byttedyr ryger ned. Derfor er det sådan, at kostfiberindholdet af plantebestanddele i maverne ansporer hundes stofskifte, og sikrer vigtige sporstoffer og vitaminer. I modsætning til katte er hunde altså ikke rene kødædere. Til hundeernæring hører ideelt set også en vis mængde plantestoffer.

Disse naturlige spisevaner for ulve og vilde hunde bør gælde som rettesnor for artskorrekt hundeernæring. Der er meget få mennesker der vil være i stand til at servere hele byttedyr for deres hund, men også det våd- og tørfoder man kan købe til hunde bør på ingredienslisten have kød stående allerførst, suppleret med udsøgte plantestoffer. Samlet bør det forsyne din hund med de nødvendige proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, samt næringsstoffer, vitaminer og mineraler for et sundt hundeliv.

Hundefoder af høj kvalitet indeholder netop disse næringsstoffer og forebygger mangelsymptomer og deraf følgende sundhedsmæssige problemer. Det er dog ikke nok at servere god hundemad: hunde har den dag i dag stadig brug for meget bevægelse og motion. Menneskets moderne levevis kan føre til, at menneskets bedste ven ikke bevæger sig nok, og hvis det kombineres med en forkert ernæring med for mange kalorier kan det føre til de samme slags sygdomme, som vi mennesker udsættes for: sukkersyge, overvægt og allergiske reaktioner.

Så er det jo godt, at du i vores hunde shop kan finde et stort udvalg af hundefoder af høj kvalitet! Her finder du vådfoder, tørfoder, fuldfoder, hvalpefoder og specialfoder. Her finder du Pedigree, Royal Canin, Hill's og Eukanuba – men også eksklusive mærker såsom Rocco og Lukullus. Her finder du det rigtige hundefoder uanset hvilken hund du har!