Hundefoder & Ernæring

Dét der blik hundeøjne har – og vupti! Så er man fristet til at servere hundegodbidder eller lidt fra dens yndlingsmad. Læs mere

3 min

Foder til Chihuahua

En Chihuahua er ifølge racestandarden livlig, opmærksom, rastløs og meget modig, og betragtes som verdens mindste hunderace. En Chihuahua har brug for en masse opmærksomhed og er kræsen med, hvem den skænker hengivenhed. Også foderet til Chihuahua-hunden bør ikke ignoreres. Vi forklarer her hvad man i den forbindelse skal være opmærksom på.
9 min

Foder til en australian shepherd

Selv om navnet antyder noget andet, er den livlige Australian Shepherd ikke fra kontinentet Down Under, men fra USA. Racens forfader er en hyrdehund fra Baskerlandet. Den blev i løbet af det 19. århundrede importeret af amerikanske fåreavlere, og de var i følgeskab med baskiske fårehyrder. Der var stadigt voksende efterspørgsel efter australsk uld, og derfor blev hele fårebesætninger importeret fra Australien, og der var samtidigt brug for fårehyrder og hyrdehunde. Baskerne flyttede dengang sammen med deres hunde fra kontinent til kontinent som professionelle hyrder. På den måde de kom omkring i mange lande, hvilket gjorde, at den langhårede Collie, den korthårede Collie, den Tyske Schæferhund, den Pyrenæiske hyrdehund, den Australske Kvæghund og den Australian Kelpie blev involveret i udviklingen af denne "Aussie", som denne hunderace også er kendt under. Den nåede til Europa i løbet af 1970'erne, og blev af FCI (Fédération Cynologique Internationale) først anerkendt i 1996.
5 min

Foder til Fransk Bulldog

Gå også på opdagelse i vores udvalg af hundefoder specielt til franske bulldogs i vores shop. Den franske bulldog er en kortsnudet race, og grundet denne anatomi og fysiologi er den afhængig af en særlig ernæring. Qua den forkortede snude og dermed også underudviklede næsehulrum, har den Franske Bulldog indskrænket temperaturregulering og luftforsyning. Det er et betydeligt handicap, især når det er varmt. Derudover er den franske bulldog alt andet end en maratonløber på grund af dens fysik. For ikke at forværre disse indskrænkninger er det vigtigt at holde øje med vægten, da det er vigtigt for den Franske Bulldogs trivsel.
5 min

Foder til labrador retriever

At fodre en labrador korrekt er ikke svært, hvis man lod labradoren selv bestemme - så længe der er foder, og meget af det. Labradoren er nemlig en af de racer, der ikke ligefrem er kræsen hvad angår foder. Her i artiklen kommer vi ind på, hvordan man kan undgå at labradoren spiser for meget, hvilken ernæring der er optimal for en labrador og hvilket foder der er velegnet.
8 min

Foder til rottweiler

Gå også på opdagelse i vores store udvalg af hundefoder specielt til rottweiler i vores shop. Som en af de ældste hunderacer i verden er en Rottweiler at finde både som ledsager-, tjeneste- og familiehund. Takket være sin selvsikre, nervefaste og opmærksomme væsen fandt man allerede i begyndelsen af det 20. århundrede ud af, at den er ideel som en politihund, hvor den stadig bruges den dag i dag. Ofte hører man om dens dårlige ry - hvilket gør hunderacen uret.
8 min

Fodring af hvalpe

Ernæring spiller en central rolle i livet. Det er derfor vigtigt at servere foder, som både er sundt og afbalanceret allerede mens de er hvalpe. På denne måde lægger du grundlaget for god fysisk og mental udvikling. Til den rigtige hvalpeernæring er der et par ting at overveje.
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. Dyrlægen vil normalt spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist af det.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.

6 min

Hjemmelavet hundeis: 7 nemme opskrifter

På varme sommerdage er der næsten intet bedre end en forfriskende is. Selv hundeøjne længes efter den frosne herlighed. Med vores opskrifter kan du nemt forkæle menneskets bedste ven med en hjemmelavet hundeis.
4 min

Hundemad med højt indhold af kød

Ulven er stamfader til vores hunde. Det gør sig også gældende når der er tale hundeernæring. Selvom ulven hovedsageligt ernærer sig af muskelkød, æder de også knogler, indmad og plantebestanddele gennem byttedyrets maveindhold. Vores hunde er ikke så forskellige endda.

8 min

Min hund er for tyk: vægttab på en sund måde

Antallet af overvægtige hunde stiger. For at mindske risikoen for forskellige helbredsproblemer, er det dog vigtigt at komme af med de overflødige kilo. Har du lagt mærke til, at din hund er for tyk? Så må du hellere bekæmpe de ekstra kilo med de rigtige tiltag, samt faste fodringsvaner.
4 min

Racespecifikt foder til hunde

Udbuddet af hundefoder er stort, og nogle hundeejere er ikke helt sikre på, hvilket produkt de skal vælge. Især hvad angår foder til bestemte racer er der usikkerhed: har en hund virkelig brug for racespecifikt foder? Læs her, hvorfor foder, der er tilpasset den enkelte hunderaces særlige behov kan være gavnligt.

1 min

Tyggeben og tyggepinde til hunde

Tyggesnacks har en fast plads i lommen hos mange hundeelskere. De populære godbidder tjener jo ikke bare som belønning eller motivation under hundetræningen! Det at tygge, bide og gnave er nemlig nogle af de mest indgroede instinkter hos hunde. Hundegodbidder renser på den måde ikke kun tænderne og styrker tyggemusklerne, men er stresslindrende i ukendte situationer.

5 min

Vegetarisk hundefoder – et reelt alternativ?

Vegetarisk ernæring er mere end bare en tendens, fordi der er mange argumenter der taler for at undgå kød: vegetarisk ernæring er sund, det går ikke ud over nogen nyttedyr, og det skåner miljøet. Men hvad med vores hunde - er vegetarisk ernæring også egnet dér?

Men ikke alt som hunde elsker at spise er også virkelig sundt... Hverken råt kyllingekød, svinefilet, endsige resterne fra aftensmaden kan opfylde behovene i et sundt og aktivt hundeliv.

På trods af en lang fælles historie med mennesker, målrettet opdræt af racer, og ændrede livsbetingelser, så er hundens fysiologi stadig lig dens forfader, ulven. Ulve og vilde hunde strejfer gennem skovene for at jage byttedyr og nedlægge dem. Som regel bliver hele byttet fortæret. De vigtige næringsstoffer findes nemlig ikke kun i muskelkødet, men specielt også i indvoldene. Selv knogler og maveindhold af især planteædende byttedyr ryger ned. Derfor er det sådan, at kostfiberindholdet af plantebestanddele i maverne ansporer hundes stofskifte, og sikrer vigtige sporstoffer og vitaminer. I modsætning til katte er hunde altså ikke rene kødædere. Til hundeernæring hører ideelt set også en vis mængde plantestoffer.

Disse naturlige spisevaner for ulve og vilde hunde bør gælde som rettesnor for artskorrekt hundeernæring. Der er meget få mennesker der vil være i stand til at servere hele byttedyr for deres hund, men også det våd- og tørfoder man kan købe til hunde bør på ingredienslisten have kød stående allerførst, suppleret med udsøgte plantestoffer. Samlet bør det forsyne din hund med de nødvendige proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, samt næringsstoffer, vitaminer og mineraler for et sundt hundeliv.

Hundefoder af høj kvalitet indeholder netop disse næringsstoffer og forebygger mangelsymptomer og deraf følgende sundhedsmæssige problemer. Det er dog ikke nok at servere god hundemad: hunde har den dag i dag stadig brug for meget bevægelse og motion. Menneskets moderne levevis kan føre til, at menneskets bedste ven ikke bevæger sig nok, og hvis det kombineres med en forkert ernæring med for mange kalorier kan det føre til de samme slags sygdomme, som vi mennesker udsættes for: sukkersyge, overvægt og allergiske reaktioner.

Så er det jo godt, at du i vores hunde shop kan finde et stort udvalg af hundefoder af høj kvalitet! Her finder du vådfoder, tørfoder, fuldfoder, hvalpefoder og specialfoder. Her finder du Pedigree, Royal Canin, Hill's og Eukanuba – men også eksklusive mærker såsom Rocco og Lukullus. Her finder du det rigtige hundefoder uanset hvilken hund du har!