At ernære en Australian Shepherd
At ernære en Berner Sennenhund
Robust, årvågen, talentfuld som trækhund og i at drive dyr, og samtidigt en alsidig gårdhund - sådan skulle en Berner Sennenhund være i begyndelsen af det tyvende århundrede. Den stammer fra området omkring Bern i Schweiz, hvor binavnet "Dürrbächler" kommer fra en kro nær Riggisberg i kantonen Bern. Det antages, at racerne Sankt Bernhard, Newfoundlænder og Schæferhund blev krydset ind.
En Berner Sennenhund vejer med en skulderhøjde på op til 70 centimeter omkring 39 til 50 kilo (hanner) eller 36 til 45 kilo (hunner). Det betyder, at hundene tilhører de fysisk stærke, kraftigt byggede racer, som de også kan lide at udnytte i deres dagligdag. De når en alder af 8 til 10 år, i nogle tilfælde bliver dyrene også meget ældre. Pelsen hos en Berner Sennenhund er lang, blød og glat og er sort med brune og hvide markeringer. På grund af den tætte hårpragt er den ikke glad for varmt vejr. Ved koldere temperaturer føler de sig derimod ret tilpas.
Ud over at blive brugt som en selvbevidst gårdhund, er en Berner Sennenhund en berigelse for enhver familie på grund af sin venlige, godmodige og menneskevenlige natur. Dens karakteristiske vagtinstinkt uden aggressive tendenser og dens evne til at komme godt ud af det med børn, afrunder denne karakter. Kun hanner, især på eget territorie, kan reagere umådeholdne overfor andre hanner. De er omgængelige med mennesker, og observerer stille - de griber kun ind, hvis det skulle vise sig at være absolut nødvendigt. Dens tolerancetærskel er derfor ekstremt høj. En Berner Sennenhund ejer stort set intet jagtinstinkt, så den har ikke tendens til at strejfe, og kan efter en god grundlæggende hvalpetræning sagtens kan gå uden line. Det er vigtigt, fordi den kræver en masse motion og beskæftigelse. Den skal også indse betydningen i de kommandoer og opgaver, den får. Med andre ord kan en Berner Sennenhund godt virke en anelse stædig.
For aktiviteter, der kræver behændighed og hurtighed, er hunderacen ikke særlig velegnet. Den er dog fremragende som trækhund og som redningshund, og den kan uddannes som sporhund, men også som brugshund hvor der kræves en form for lydighed, der kræver omtanke. De føler sig også godt tilpas som terapihund og som skolehund.
At ernære en Chihuahua
Bag selv hundekiks
De vigtigste næringsstoffer til din hund
Den overvægtige hund
Det rigtige foder til ældre hunde
Foder til den voksne hund
Foder til Fransk Bulldog
Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde
Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.
Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.
I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. For at kunne behandle hunden ordentligt kommer vedkommende til at spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist.
Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.
Hundeernæring uden korn
Hundefoder – Labrador Retriever
Hundefoder til en Rottweiler
Hundefoder ved ledproblemer
Hundemad med højt indhold af kød
Ulven er stamfader til vores hunde. Det gør sig også gældende når der er tale hundeernæring. Selvom ulven hovedsageligt ernærer sig af muskelkød, æder de også knogler, indmad og plantebestanddele gennem byttedyrets maveindhold. Vores hunde er ikke så forskellige endda.
Hvalpefoder
Racespecifikt foder til hunde
Udbuddet af hundefoder er stort, og nogle hundeejere er ikke helt sikre på, hvilket produkt de skal vælge. Især hvad angår foder til bestemte racer er der usikkerhed: har en hund virkelig brug for racespecifikt foder? Læs her, hvorfor foder, der er tilpasset den enkelte hunderaces særlige behov kan være gavnligt.
Tyggeben og tyggepinde til hunde
Tyggesnacks har en fast plads i lommen hos mange hundeelskere. De populære godbidder tjener jo ikke bare som belønning eller motivation under hundetræningen! Det at tygge, bide og gnave er nemlig nogle af de mest indgroede instinkter hos hunde. Hundegodbidder renser på den måde ikke kun tænderne og styrker tyggemusklerne, men er stresslindrende i ukendte situationer.
Vegetarisk hundefoder – et reelt alternativ?
Vegetarisk ernæring er mere end bare en tendens, fordi der er mange argumenter der taler for at undgå kød: vegetarisk ernæring er sund, det går ikke ud over nogen nyttedyr, og det skåner miljøet. Men hvad med vores hunde - er vegetarisk ernæring også egnet dér?