Foder til labrador retriever

Gul labrador spiser af madskål

At fodre en labrador korrekt er ikke svært, hvis man lod labradoren selv bestemme – så længe der er foder, og meget af det. Labradoren er nemlig en af de racer, der ikke ligefrem er kræsen hvad angår foder. Her i artiklen kommer vi ind på, hvordan man kan undgå at labradoren spiser for meget, hvilken ernæring der er optimal for en labrador og hvilket foder der er velegnet.

Labrador retrieveren blev oprindeligt brugt som retriever/apporteringshund under jagten. I dag anses den for den ideelle familiehund, fordi den har en godmodig og venlig natur, og kan lide at være tæt på mennesker. Du bør indrette kosten efter, hvor aktiv din labrador er.

Labradorhvalpe: Det rigtige foder fra starten af

Da labradoren tilhører de store hunde, er det vigtigt, at hvalpe af denne race ikke fodres med foder, der indeholder for meget energi, så de ikke vokser for hurtigt og skelettet ikke kan følge med. Ikke desto mindre har labradorhvalpe brug for en masse næringsstoffer, da de kan nå op på 35 kg på en relativt kort tid.

Har man en labradorhvalpen bør man derfor være opmærksom på en behovsbaseret og afbalanceret andel af energi, mineraler, sporstoffer og vitaminer.

Royal Canin Labrador Retriever

 • tilpasset fedtinhold
 • indeholder fedtsyrer, zink og biotin
 • med glucosamin og chondroitin
 • rig på omega-3 fedtsyrer
Royal Canin Labrador Retriever Adult

Foder til labrador retriever: Valget af det rigtige foder

Hvad er vigtigt i valget af foder til en labrador retriever? En afbalanceret kost består normalt af en høj kødandel. Kød bidrager som din hund vigtigste proteinkilde.

Også grøntsageer og frugt (omkring 20-30%) sørger for vigtige vitaminer og næringsstoffer i foderskålen. Korn har din hund derimod kun brug for i små mægnder. En smeget høj andel af korn er dermed tegn på at foderet er af lavere kvalitet.

Om du vil fodre din labrador vådfoder eller tørfoder er helt op til dig – og din hunds præferencer. Begge slags foder har nemlig sine fordele:

Fordele ved vådfoder:

 • Hunden får allerede væske gennem foderindtaget, da vådfoder har et fugtindhold på ca. 70%
 • Det er normalt mere velsmagende end tørfoder
 • På grund af fugtindholdet er fodermængden større, hvilket kan være en fordel når man taler om foder til en labrador
 • Det har et lavere energiindhold end tørfoder, hvilket kan være særligt gavnligt for hunde, der er tilbøjelige til overvægt
 • Den er langtidsholdbar og er uden konserveringsmidler

Fordele ved tørfoder

 • Det er normalt billigere end vådfoder
 • Let at opdele i portioner og let at opbevare, også egnet til undervejs og på rejser
 • God energiforsyning til aktive hunde
 • Store kroketter kan mindske risikoen for, at hunden er forslugen
 • Lavere emballagemængder end med vådfoder

Det gyldne efterår i hundelivet

De fysiske ændringer i forbindelse med fremskreden alder stiller andre krav til ernæringen. På grund af det nedsatte aktivitetsniveau mindskes energibehovet. Så du bør sænke foderets energiindhold, så din senior ikke tager på. Da nogle ældre hunde har dårligere lugtesans og smag, kan et særligt velsmagende foder være gavnlig.

Gå også på opdagelse i vores udvalg af hundefoder specielt til din labrador i vores shop.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.