Bag kager til hunde: tre lækre opskrifter

Hund spiser lækker kage

Forkæl din hund med en lækker hundekage på dens fødselsdag

Er det din hunds fødselsdag? Så får den måske et nyt legetøj. For at fejre dagen kan du også bage en lækker fødselsdagskage. Det er ikke så svært. Her finder du tre opskrifter på kager til hunde, som din hund med garanti også vil nyde.

Bagning af hundekager og hundekiks

Du har sikkert hørt om hundekiks. Det er for det meste praktiske godbidder, der gives mellem måltiderne, som hunden kan spise i et ruf.

Denne artikel handler dog om større hundekager, som du for eksempel kan servere din hund på dens fødselsdag.

Bagning af hundekager: hvilke ingredienser er velegnede?

I princippet er alle ingredienser velegnede til at bage en hundekage, som hunde rent faktisk kan tåle. Mange opskrifter indeholder mel eller havregryn, flødeost, æg, kød og frugt eller grøntsager.

Af hensyn til din hunds helbred bør du undgå sukker, når du bager en hundekage. Frugt såsom bananer eller bær er søde nok i sig selv. Chokolade og rosiner er giftige for hunde og hører sig derfor ikke til i noget du serverer for din hund.

Du behøver ikke noget særligt køkkenudstyr for at bage en kage til hunde. En almindelig blender, skåle, kageforme, bageplade – og selvfølgelig en ovn – er nok.

Ingen laktose: mange voksne hunde kan ikke tåle laktose (mælkesukker). For at være på den sikre side bør du derfor bruge laktosefri mælkeprodukter til bagning.

Er du usikker på ingredienserne, kan du i zooplus magasinet finde en liste over fødevarer der er skadelige for hunde.

Fordele ved hjemmebagte kager til hunde

Selvom du skal investere lidt tid – det er besværet værd at bage en hundekage selv. For de hjemmebagte kager har visse fordele.

Det vigtigste er, at du præcist ved hvad de indeholder. Det er især en fordel, hvis din hund har overfølsomheder. Derudover er hjemmelavede hundekager fri for kemiske tilsætningsstoffer.

Mange mennesker nyder at forkæle deres kæledyr med en hjemmebagt kage. En hjemmebagt hundekage er ikke kun en fin gave til din hund, men er også velegnet hvis du gerne vil have noget særligt med når du er hos venner og familie – altså til servering for deres hund.

Opskrift på hundekage med grøntsager

Ingredienser til dejen

  • 400 gram speltmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 125 gram revet emmentaler
  • 150 milliliter laktosefri mælk
  • 75 milliliter solsikkeolie

Ingredienser til dekoration

  • 1 squash
  • lidt ekstra olie

Tilberedning af hundekagen med grøntsager

Forvarm ovnen til 180 grader. Kom melet i en stor skål og bland bagepulveret i. Tilsæt derefter revet ost, æg, mælk og olie og bland det ordentligt med en røremaskine.

Smør en rund kageform med lidt olie og hæld dejen i formen. Bag kagen i 50 minutter og lad den derefter køle af i cirka 10 minutter, inden den tages ud af formen.

Skær herefter squash i tynde skiver og steg dem på en pande med lidt olie. Til sidst toppes hundekagen med de stegte skiver squash. Og vupti, så er den lækre og sunde kage til din hund klar til servering!

Hundekager

Opskrift på hundekage med okse og gulerod

Ingredienser til dejen:

  • 1 æg
  • 300 gram hakket okse
  • 1 stor gulerod
  • 2 kviste persille
  • 1 spsk havregryn
  • 1 spsk laktosefri kvark

Ingredienser til dekorationen

Tilberedning af hundekage med okse

Forvarm ovnen til 190 grader. Vask og riv derefter guleroden og hak persillen fint.

Bland revet gulerod og persille med det hakkede oksekød, havregryn og laktosefri kvark til en dej. Dette gøres bedst med dine hænder.

Læg bagepapir ned i en springform på 12 cm. På den måde kan du bedst undgå, at kødsaften løber ud. Fyld derefter dejen i og bag hundekagen i 35 minutter.

Lad kagen køle godt af og smør den derefter med leverpostej. Til sidst pynter du mesterværket med hundegodbidder.

Opskrift på hundelagkage med bær

Ingredienser til dejen

  • 1 gulerod
  • 1 banan
  • 2 æggeblommer
  • 25 gram hundechokolade (som drops)
  • 35 gram kokosolie
  • 150 gram hirsemel

Ingredienser til hundelagkagens creme

  • 150 gram laktosefri fedtfattig kvark
  • 1 æggeblomme
  • 50 gram kokosolie

Ingredienser til dekoration

  • Hindbær og blåbær

Bemærk: brug under ingen omstændigheder normal chokolade, for det er giftigt for hunde!
Derudover er der masser af kalorier i denne kage, og derfor kun egnet til hunde, der vejer 25 kg eller mere. Hvis din hund vejer mindre, så giv den kun et stykke om dagen.

Tilberedning af hundelagkagen

For at bage hundelagkagen skal du først skrælle og rive guleroden. Skræl derefter bananen, skær den i små stykker og tilsæt bananstykkerne til den revne gulerod. Skil derefter hviderne fra æggeblommerne og tilsæt blommerne til frugt- og grøntsagsblandingen. Bland det hele godt sammen.

Varm kokosolien lidt op til den bliver flydende og opløs dine drops med hundechokolade ned i olien. Tilsæt chokolade-olieblandingen til massen med gulerod, banan og æggeblomme.

Derefter tilsættes hirsemelet. Bland det hele godt igennem, indtil du får en fin dej.

Fordel dejen i to små springforme – en på tolv og en på otte centimeter i diameter. Du skal bruge de forskellige diametre, så du senere kan stable lagene af hundekagen ordentligt oven på hinanden. Glem ikke at smøre formene med lidt kokosolie på forhånd.

Bag derefter de to små kager til hunde i 35 minutter ved 180 grader varmluft.

Tag de to kager ud af ovnen og lad dem køle af. Imens kan du forberede cremen:

Lun kokosolien lidt, så den bliver flydende. Bland den fedtfattige kvark, olien og æggeblommen sammen.

Sådan bager du hundelagkagen færdig

Skær til sidst de to kager i halve på langs, så du får i alt fire lag eller skiver kage.

Tag et af de større lag, smør snitfladen med cremen og læg det andet lag ovenpå. Gør det samme med de to mindre lag. Læg derefter begge dele oven på hinanden.

Til sidst pynter du din bagte hundelagkage med den resterende creme og pynter med bær.

Nyder du at bage til din hund? Så kan du forkæle den med muffins eller hjemmelavede hundegodbidder. Der er masser af opskrifter på internettet.

Hundekiks kan også findes i zooplus online shop.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. Dyrlægen vil normalt spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist af det.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.