Foder til rottweiler

Rottweiler

Gå også på opdagelse i vores store udvalg af hundefoder specielt til rottweiler i vores shop.

Som en af de ældste hunderacer i verden er en Rottweiler at finde både som ledsager-, tjeneste- og familiehund. Takket være sin selvsikre, nervefaste og opmærksomme væsen fandt man allerede i begyndelsen af det 20. århundrede ud af, at den er ideel som en politihund, hvor den stadig bruges den dag i dag. Ofte hører man om dens dårlige ry – hvilket gør hunderacen uret.

Grunden hertil er det udprægede beskyttelsesinstinkt. Samtidig besidder den en enorm kraft, som kan føre til menneskeskabte problemer i forkerte hænder. Med god og tidlig træning og socialisering allerede i hvalpealderen kendetegnes en Rottweiler af en menneskevenlig og godmodig natur, og er derfor også velegnet som en legekammerat for børn. Den er meget hengiven, familieorienteret og med god tilpasningsevne.

På grund af sin kraftbetingede høje vægt er det vigtigt, at en Rottweiler allerede som ung får adstadig, men jævnlig, træning. Dette sikrer, at bevægelsesapparatet passer til kropsmassen, og at hunden har god kondition. En Rottweiler elsker også at udnytte sine kræfter i hundesport og udvikler en vis løbeglæde.

Allerede i romertiden omkring 2000 år siden blev Rottweileren brugt på mange måder: hunderacens antikke forløber beskyttede ikke blot sin flok ved at ledsage de romerske legioner over Alperne, men drev og beskyttede også kvæg. I og med kvægbrug tidligere hørte til slagterens og kvæghandlerens opgaver, hvis højborg i middelalderen var byen Rottweil, fik hunden på den måde det navn, der stadig anvendes i dag: “Rottweiler Metzgerhund”.

De førnævnte slagtere foretrak stærke, stærke hunde, så en Rottweiler kan nå en skulderhøjde på 56 til 68 cm og en vægt på 42 til 50 kg. Denne vidner ikke kun om styrke, men også om bevægelighed og udholdenhed. Karakteristisk for hunderacen er på den ene side den korte, sorte pels med rødbrune og klart afgrænsende aftegninger. På den anden side et langt og relativt bredt hoved med trekantede ører og trofaste, udtryksfulde øjne.

Rottweiler hvalp med madskål

Ud af sengen med den rigtige pote – fra starten af

En Rottweiler hører til blandt de store, mollosoide hunde. Hos Rottweiler-hvalpe bør man ubetinget sørge for en tilpasset mængde energi i foderet, så de vokser ikke for hurtigt. Hvis man overfodrer opnås den genetisk fastlagte slutvægt for tidligt, og endda risikerer, at hunden skyder over mål.  Således har rottweiler-hvalpe brug for et passende energiindtag og et afbalanceret indtag af mineraler, især af kalcium og fosfor.

Hvis en hvalp af racen Rottweiler skal opnå sund vækst har den brug for en behovsbaseret og afbalanceret andel af energi, mineraler, sporstoffer og vitaminer .

Foderanbefalinger for hvalpefoder afhænger af hvalpens aktuelle vægt, og den forventede slutvægt. Du kan bruge den forælders vægt, der har samme køn, som pejlemærke. Mængden af foder afhænger også af hvalpens aktivitetsniveau.

Royal Canin Rottweiler Junior

Hvilket hvalpefoder kan jeg servere for min Rottweiler-hvalp?

Anbefalelsesværdigt hundefoder til Rottweiler-hvalpe er tørfoderet Royal Canin Rottweiler Junior.

Egenskaber for Royal Canin Rottweiler Junior:

 • Indeholder kalcium, fosfor og D-vitamin
 • Højt indhold af chondroitin og glucosamin
 • Omega-3 og omega-6 fedtsyrer
 • Særlig blanding af antioxidanter

Anbefales kan også Hill’s Science Plan Puppy Medium Lam & Ris.

Egenskaber for Hill’s Science Plan Puppy Healthy Development Medium Lam & Ris:

 • Med ris som en letfordøjelig energikilde
 • Uden hvede, hvedegluten, oksekød eller mejeriprodukter
 • Rig på omega-3 og omega-6 fedtsyrer
 • Uden kunstige konserveringsmidler, farve- eller aromastoffer
Hill's Canine Puppy Lamm & Ris hundefoder

Fodermængde for en Rottweiler-hvalp med normal aktivitet

Nuværende vægt Slutvægt Foder Omtrentlig mængde foder i g / dag
10 kg 45 kg Royal Canin Rottweiler Junior 400 g
10 kg 45 kg Hill’s Science Plan Puppy Medium Lam & Ris 400 g
30 kg 45 kg Royal Canin Rottweiler Junior 575 g
30 kg 45 kg Hill’s Science Plan Puppy Medium Lam & Ris 570 g

Fodermængden til hvalpe skal altid opdeles i flere portioner i løbet af dagen. Derudover bør hunden til enhver tid have frisk vand til rådighed.

En kraftkarl har brug for kraftfuldt hundefoder

Afhængig af aktivitetsniveauet og brug har en Rottweiler forskellige behov hvad angår foder. Som tjenestehund i politi eller militær er energibehovet højt og fodermængden bør være tilsvarende større. Men selv som familiehund elsker en Rottweiler at bruge sin krop, hvad enten det er gennem leg og tumlen eller gennem sport og lange gåture. Ved regelmæssig og omfattende træning er en Rottweiler en ret rolig og afslappet hund, som også kan finde ud af bare at døse. Et sådant kraftværk har selvfølgelig brug for ordentligt foder. Det er dog ikke kun brug og race der bestemmer behov, men også hver enkelt hund har forskellige egenskaber og dermed individuelle ernæringsmæssige krav. Hundens næringsstof- og energibehov varierer afhængigt af størrelse, vægt og aktivitetsniveau. Ved ernæringen bør man tage hensyn til, at en Rottweiler har tendens til overvægt.

Når en Rottweiler er udvokset, bør man skifte til hundefoder til voksne hunde. Ved sportslige og aktive hunde må foderet gerne indeholde flere kulhydrater, som bruges til energi. Derimod bør rolige og mere komfortable hunde få færre kulhydrater, så der ikke opstår overvægt. Ligeledes bør fedtindholdet ligge i mellemområdet. Ud over aktivitetsniveauet og sammensætningen er selvfølgelig mængden af foder afgørende for vægten. Godbidder og belønninger bør tages med i beregningen. Mængden af godbidder bør fratrækkes den daglige mængde. Om du vælger et passende vådfoder eller et tørfoder, eller kombinerer begge typer foder, er en smagssag for både hund og ejer.

zooplus Classic oksekød

Anbefalet vådfoder til en Rottweiler

zooplus Classic:

 • God kompatibilitet på grund af højt indhold af fersk kød
 • Omega-3 fedtsyrer
 • Skånsom forarbejdning for at bevare de værdifulde næringsstoffer

Rocco Sensitive:

 • Også egnet til hunde, der er overfølsomme overfor bestemte ingredienser i deres foder
 • Højt kødindhold og uden glutenholdigt korn
 • Uden kemiske aroma- & farvestoffer samt lokkemidler
Rocco Sensitive Kylling & Kartoffel

Fodermængde hos en voksen Rottweiler med normal aktivitet

Foder Omtrentlig mængde hundefoder i g ved 45 kg idealvægt
zooplus Classic ca. 1370 g
Rocco Sensitive ca. 1370 g

Hunden bør til enhver tid have friskt vand til rådighed.

Anbefalet tørfoder til en Rottweiler

Pro Plan Large Robust Adult Optibalance:

 • Mix af vitaminer, mineraler, sporelementer og fiskeolie
 • Højt niveau af antioxidanter
 • Med fiberindhold for at understøtte den naturlige fordøjelse
 • Krokettestørrelse tilpasset store hunderacers kæber
PRO PLAN Large Robust Adult OPTIBALANCE
Eukanuba Adult Breed Specific Rottweiler

Eukanuba Adult Breed Specific Rottweiler:

 • Høj proteinindhold
 • Omega-3 og omega-6 fedtsyrer

Fodermængde hos en voksen Rottweiler med normal aktivitet

Foder Omtrentlig mængde hundefoder i g ved 45 kg idealvægt
Pro Plan Large Robust Adult Optibalance ca 460 g
Eukanuba Adult Breed Specific Rottweiler ca 460 g

Hunden bør til enhver tid have friskt vand til rådighed.

Ingen gamle knarker her – sund tredje alder med den rigtige ernæring

Selv hunde bliver gamle. Ældre hunde har andre behov end yngre hunde. På grund af fysiske forandringer opstår der andre ernæringsbehov. De fysiske ændringer i forbindelse med fremskreden alder stiller andre krav til hundefoder. Da aktiviteten hos seniorer falder, falder deres energibehov. Så du bør sænke foderets energiindhold, så din hund ikke tager på. Da nogle ældre hunde har dårligere lugtesans og smag, kan et særligt velsmagende foder være gavnligt.

Anbefalet foder til seniorer

zooplus Selection Senior & Light Kylling:

 • Specielt tilpasset behovene hos en ældre hund
 • Justeret fedt- og råfiberindhold til den ældre hund
 • Letfordøjelig opskrift
zooplus Selection Senior & Light Kylling
Royal Canin Maxi Ageing 8+

Royal Canin Maxi Aging 8+:

 • Skræddersyet til de særlige behov hos ældre, store hunde
 • Glucosamin og chondroitin
 • Med fibre og psyllium
 • Indeholder hjulkroneolie (boragoolie), grøn te og druekerner

Fodermængde hos en ældre Rottweiler

Foder Omtrentlig mængde hundefoder i g ved 45 kg idealvægt
zooplus Selection Senior & Light Kylling omkring 1650 g
Royal Canin Maxi Ageing 8+ omkring 410 g
Rocco Chings

Som belønning ind i mellem eller under træningen egner Rocco Chings sig fremragende til en Rottweiler. Rocco Chings er udelukkende fremstillet af fersk kød og skånsomt lufttørret. Kødfileter af høj kvalitet har lavt fedtindhold og er meget lette at fordøje. Rocco Chings findes i flere varianter, så der er noget for enhver smag.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. Dyrlægen vil normalt spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist af det.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.