Hundemad med højt indhold af kød

To labradors som spiser kød

Ulven er stamfader til vores hunde. Det gør sig også gældende når der er tale hundeernæring. Selvom ulven hovedsageligt ernærer sig af muskelkød, æder de også knogler, indmad og plantebestanddele gennem byttedyrets maveindhold. Vores hunde er ikke så forskellige endda.

Hvordan er hundens ernæring sammensat?

Hundens ernæring er dybest set baseret på ulvens kost. I og med mennesket har haft hunde ved deres side i årtusinder, så har vanerne og behovene dog ændret sig lidt. Ulve- og hundeernæring er derfor ikke 100% ens. Der er også andre faktorer, der har inflydelse på den bedste kost til din hund, såsom sundhedstilstand, alder, aktivitetsniveau, vægt eller race. Ældre hunde har for eksempel brug for mindre kød, fordi de er mindre aktive. Tal med din dyrlæge og få præcist at vide, hvilke behov din hund har.

Hunde har brug for en afbalanceret kost, der ikke kun indeholder kød. Hos hunde er animalske proteiner bestemt vigtige, men de har brug for andre næringsstoffer som kød ikke indeholder. Hvis man kun serverer kød, kan det føre til mangelsymptomer. Grundlæggende bør hundens ernæring indeholde mellem 50-70% kød af høj kvalitet. Vigtigt er, at kødet er af høj kvalitet og at det udgør hovedbestanddelen i ernæringen, men det må samtidigt ikke være det eneste, der serveres.

Til en afbalanceret hundekost hører frugt og grønt, der indeholder vitaminer og mineraler. Andelen bør her være ca. 20%. Der bør være sunde olier og fedtstoffer, samt let fordøjelige kulhydrater og sporstoffer. For eksempel har tørfoderet Purizon Adult Black Angus & Kalkun det optimale forhold mellem kød og frugt, grøntsager og urter. Og dette hundefoder findes skam også i smagsvarianten Vildt & Kanin.

Det foder, du kan få hos dyrehandleren, indeholder sædvanligvis alle vigtige næringsstoffer. Imidlertid er der kvalitetsforskelle, der ikke altid er indlysende. Her er det fornuftigt at tage et kig på etiketten.

Hvordan genkender man hundefoder af høj kvalitet?

Først og fremmest bør det være sådan, at de ingredienser med den største andel står først på listen. Som nævnt før bør kød være den vigtigste ingrediens, og derfor bør det stå allerførst. Korn bør ikke være til stede i hundemad, eller i det mindste kun i små mængder, da det for hunde er svært at omsætte til energi. Såkaldte “animalske biprodukter” bør defineres nærmere på emballagen. Da hunde også spiser indmad, er det som udgangspunkt uproblematisk, hvis de er at finde i foderet. Men der kan også menes slagteaffald eller hove, som intet har at gøre i hundenes menu. Tilsvarende bør kunstige aromastoffer, smagsforstærkere og sukker, som man ofte finder i billigfoder, ikke stå på listen.

Real Hearts vådfoder fra Rocco beskriver præcis hvilken slags indmad foderet indeholder. Det indeholder enten hele okse- eller kyllingehjerter og er derfor en godbid for enhver hund. Rocco Classic vådfoder overbeviser også ved at skrive præcist, hvad det indeholder: det har et højt indhold af 100% friskt kvalitetskød.

Gå på opdagelse i vores udvalg af kornfrit hundefoder!

Hvilket hundefoder med højt indhold af kød kan anbefales?

Det er nemt at fare vild i den store jungle af hundemad.

Mærket Wolf of Wilderness tilbyder hundemad, der er baseret på ulvenes kost. Ud over et højt indhold af kød og indmad indeholder dette hundefoder vilde bær, rødder og urter, hvilket gør det til enafbalanceret kost. Du kan vælge mellem flere smagsvarianter, med fx oksekød eller kylling. Det skånsomt tilberedte hundefoder fra Rinti, som består af ægte stykker kød, sikrer en naturlig og artskorrekt hundeernæring.

Også når det gælder hundegodbidder bør du være opmærksom på ingrediensernes sammensætning. Dibo er 100% førsteklasses, tørret kød. Den perfekte hundegodbid som mellemmåltid!

 

I zooplus online shop finder du hundefoder af høj kvalitet til din firbenede ven!

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.