Foder til Fransk Bulldog

Fransk Bulldog spiser mad

Gå også på opdagelse i vores udvalg af hundefoder specielt til franske bulldogs i vores shop.

Den franske bulldog er en kortsnudet race, og grundet denne anatomi og fysiologi er den afhængig af en særlig ernæring. Qua den forkortede snude og dermed også underudviklede næsehulrum, har den Franske Bulldog indskrænket temperaturregulering og luftforsyning. Det er et betydeligt handicap, især når det er varmt. Derudover er den franske bulldog alt andet end en maratonløber på grund af dens fysik. For ikke at forværre disse indskrænkninger er det vigtigt at holde øje med vægten, da det er vigtigt for den Franske Bulldogs trivsel.

Racen er sandsynligvis udsprunget af den Engelske Bulldog og blev bl.a. brugt til hundekampe. Engelske tekstilarbejdere udvandrede i slutningen af det 19. århundrede til Frankrig, da der blev bygget store blondefabrikker. De tog disse Bulldogs med til Frankrig og den Franske Bulldog blev skabt ved at krydse andre racer ind. De gælder som værende venlige, muntre og kloge hunde, og har været betragtet som moderace i mange år.

Sund mad – en vigtig forudsætning for et sundt hundeliv

Den Franske Bulldog er en af de mindre hunderacer, og opnår, afhængigt af højden, ca. 8-14 kg. Til deres hvalpe skal man sørge for, at foderet indeholder en moderat mængde energi, da de ellers bliver for tunge til, at skelettet kan holde til det, hvilket fører til ustabile knogler. Dette kan resultere i deforme lemmer i en allerede tætpakket fysik.

For en god start bør du være opmærksom på en behovsbaseret og afbalanceret andel af energi, mineraler, sporstoffer og vitaminer i hvalpefoderet.

Foderanbefalinger for hvalpefoder afhænger af hvalpens aktuelle vægt, og den forventede slutvægt. Du kan bruge den forælders vægt, der har samme køn, som pejlemærke. Derudover afhænger fodermængden af hvalpens aktivitetsniveau.

Hvilket foder kan jeg servere for min franske bulldog-hvalp?

For en hvalp af racen Fransk Bulldog kan hvalpefoderet Lukullus Junior anbefales.

lukullus junior huhn & nordmeerlachs

Lukullus Junior Kylling & Nordsølaks:

  • Kvalitetsproteiner fra kylling og nordsølaks
  • God bevarelse af næringstoffer grundet koldpresning
  • Afbalanceret forhold mellem kalcium og fosfor
  • Værdifulde kulhydrater såsom fuldkornsris

Fodermængde for hvalpe af racen Fransk Bulldog med normal aktivitet

Nuværende vægt Slutvægt voksen hund Foder Ca. mængde foder i g/dag
4 kg 10 kg Lukullus Junior Kylling & Nordsølaks 180 g
7 kg 10 kg Lukullus Junior Kylling & Nordsølaks 200 g

Fodermængden til hvalpe skal altid opdeles i flere portioner i løbet af dagen. Derudover bør der til enhver tid være frisk vand til rådighed.

Livet i fuldt flor – fodring af en udvokset Fransk Bulldog

En voksen Fransk Bulldog bør få foder til voksne hunde. Den Franske Bulldog har tendens til overvægt. Den elsker vandreture over stok og sten, men den er ikke egnet til længere afstande. Det er meget bedre, at de tumler rundt på en plæne, end at de udsættes for lange vandreture. Dette skyldes deres anatomi, den tætpakkede krop og den korte snude. Ikke desto mindre er regelmæssig motion vigtig for at holde dyret i form, og til at forebygge overvægt. Som godbidder er tørfoderkroketter eller fedtfattige snacks velegnede, fordi belønning skal der altid være plads til. Mængden af godbidder bør trækkes fra den daglige fodermængde. Foderets fedt- og kulhydratindhold bør være moderat for at bevare den Franske Bulldogs idealvægt. Vådfoder er særligt velegnet, fordi fugtindholdet er højere end ved tørfoder, og på den måde fyldes den sultne hundemave. Derudover er energiindholdet i vådfoder lavere end i tørfoder, hvilket især kan være en fordel hos hunde, der er tilbøjelige til overvægt. Med vådfoder er væskeindtaget højere, da fugtindholdet sædvanligvis er over 70%.

Hundefutter simpson

Simpsons Premium vådfoder

Simpsons Premium vådfoder

  • Findes også i varianter med kun én slag protein
  • Med værdifulde grøntsager som kulhydratkilder
  • Letfordøjelig og med høj accept

Tørfoder er fordelagtigt for mere aktive hunde. Det højere energiindhold i forhold til vådfoder kan være god ernæring for aktive Franske Bulldogs. Det er normalt billigere end vådfoder. Tørfoder er velegnet til rejser, du kan også bruge det som godbidder eller til træning. Det er lettere at opbevare og skaber mindre emballageaffald end vådfoder.

Ernæring for den aldrende Franske Bulldog

Med alderen, som hos mennesker, opstår der også fysiologiske forandringer hos vores dyrevenner. Dermed ændres kravene til kosten. Energibehovet falder, fordi seniorer bevæger sig mindre. Ligeledes aftager lugte- og smagssansen. Det anbefales derfor at servere et særligt velsmagende og energireduceret foder, for at understøtter en ældre Fransk Bulldog.

hundefutter zooplus selection

Anbefalet foder til aldrende Franske Bulldogs

zooplus Selection Senior & Light Kylling

  • Justeret fedt- og råfiberindhold til den ældre hund
  • Særligt velsmagende
  • Høj kødandel

Fodermængde for Franske Bulldog-seniorer

Foder Fodermængde i g ved 10 kg idealvægt
zooplus Selection Senior & Light Kylling ca. 520 g

Som en belønning indimellem kan godbidder i høj kvalitet anbefales, men husk at mængden af snacks altid bær trækkes fra den daglige foderration.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.