Foder til Chihuahua

Chihuahua spiser hundemad

En Chihuahua er ifølge racestandarden livlig, opmærksom, rastløs og meget modig, og betragtes som verdens mindste hunderace. En Chihuahua har brug for en masse opmærksomhed og er kræsen med, hvem den skænker hengivenhed. Også foderet til Chihuahua-hunden bør ikke ignoreres. Vi forklarer her hvad man i den forbindelse skal være opmærksom på.

Hvordan kan jeg fodre min chihuahua?

Foruden omsorg og pleje er en behovsbaseret kost særlig vigtig for en god start i et sundt hundeliv. Man bør sikre sig, at hvalpe får servereret foder med en artskorrekt og afbalanceret andel af energi, mineraler, sporstoffer og vitaminer i hvalpefoderet. I små racer er der i modsætning til store racer en større risiko for, at de får for meget.

Foderanbefalinger for hvalpefoder afhænger af hvalpens aktuelle vægt, og den forventede slutvægt. Du kan bruge den forælders vægt, der har samme køn, som pejlemærke. Derudover afhænger fodermængden af hvalpens aktivitetsniveau.

Hvilket foder kan jeg servere for min Chihuahua-hvalp?

For en hvalp af racen Chihuahua kan hvalpefoderet Royal Canin Chihuahua Junior som tørfoder, og som vådfoder Royal Canin Mini Junior, anbefales. Fodermængden til hvalpe bør altid fordeles på flere måltider om dagen. Derudover skal hunden altid have frisk vand til rådighed.

Lille hund nu udvokset – foder til den voksne Chihuahua

Voksne Chihuahuas skal også have foder til voksne hunde. Selvom Chihuahuas ikke har tendens til at være overvægtige, bør du stadig holde øje med vægten. Chihuahua er en selskabshund med en kort næse. Varmere temperaturer er ugunstige og bør derfor undgås. En høj kropsvægt gør problemet ikke mindre. Om du vil servere våd- eller tørfoder, eller en blanding af begge typer foder, er op til dig. Du vil kunne mærke hvad din Chihuahua godt kan lide. Som belønning eller til træning kan du bruge tørfoderkroketter, eller forskellige godbidder. Mængden af godbidder bør trækkes fra den daglige fodermængde. Hvis du serverer tørfoder anbefaler vi, at det er foder med ret små kroketter, som er tilpasset til de mindre hunderacer. Vådfoder opnår høj accept, fordi det er mere velsmagende end tørfoder. Med vådfoder er væskeindtaget højere, da fugtindholdet sædvanligvis er over 70%.

Foder til en senior Chihuahua

En ældre og lille hund har brug for en kost, der er skræddersyet til deres alder og størrelse, da aldringsprocessen medfører fysiske ændringer. Stofskifte og aktivitetsniveau er i tilbagegang. Et tilpasset foder med høj accept og smag kan understøtte en ældre hunds trivsel.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. Dyrlægen vil normalt spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist af det.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.