Valentinsdag for hunde: tips til gaveideer

Hund med valentinshjerte

Sjælevenner: Mange vil gerne gøre deres hund glad på Valentinsdag!

Den 14. februar drejer (næsten) alt om dem vi holder af. Mange gør noget specielt for deres partner på Valentinsdag, men også overfor gode venner. Under kategorien venner hører vores elskede kæledyr selvfølgelig også med! Vi giver tips om gaveideer til Valentinsdag for hunde.

Den bedste valentinsgave til hunde

Hunde elsker at hænge ud med deres flok. Flokken – det er dig! Uanset om du har et energibundt eller en sofakartoffel: alle hunde elsker fælles aktiviteter. Så hvad med en lang gåtur i skov og mark? Det gør du måske hver dag alligevel? Så kan man måske starte en ny hobby sammen på Valentinsdag!

Næsearbejde: følg altid din næse

Er din hund en rigtig støver? Så kunne du jo tage en prøvetur med ham. For eksempel med mantrailing. Den nemmeste måde at gøre det på er at tage et kursus i en hundeskole. Frem for alt er hunde med jagtinstinkt fyr og flamme, fordi de så får lov til at følge et spor.

Men du kan også lave små snuseøvelser derhjemme eller mens I går tur. Efter en lang gåtur med din hund på Valentinsdag kan man med fordel læne sig behageligt tilbage på sofaen med passende lekture.

Agility: udfordringerne mestres sammen

Agility fremmer ikke kun din hunds mentale evner og smidighed, men også båndet mellem jer. Agility går ud på i fællesskab at overvinde forskellige forhindringer. Man kan være ambitioneret og med konkurrence in mente, men man kan også slappe af med det – helt efter egen næse (eller mavefornemmelse).

Hvis du har en have, kan du bygge din eget lille bane med slalomstænger, forhindringer og tunneler, og komme i gang på Valentinsdag.

Læs  om agility med hunden i zooplus magasinet.

Hund får sin valentinsgave
Hvad kan der mon gemme sig derinde? Der er masser af gaveideer til hunde til Valentinsdag!

Nyt legetøj til hunde på Valentinsdag

Mange hunde elsker legetøj. Smag er som bekendt forskellig. Nogle kan lide det plysset og med piv, andre foretrækker vilde boldlege. Intelligenslegetøj og legetov er også meget populære. Hundeejere ved bedst hvilket legetøj deres hunds hjerte banker stærkest for.

Vil du have noget specielt til din hund på Valentinsdag? Så kan du finde et udvalg af de flotteste hundelegetøj på Valentinsdag her:

Plyslegetøj til Valentinsdag

Bold eller plyslegetøj – kan du ikke beslutte dig? Hvad med den lyserøde Massage-gris. Det er sjovt og plejer derudover også tænderne. Meget sød, men for lille? Så er Flamingo med reb et godt alternativ med sine godt 35 centimeter velegnet, også til større hunde.

Hundehjerter slår hurtigere: bolde på Valentinsdag

Din hund elsker bold og har endnu ikke en Chuckit! Ultra Ball af naturgummi? Så er den en super Valentinsgave til din hund! Fordi denne bold hopper uforudset rundt, kan flyde, og kan stå imod selv hvis hunden skulle bide nok så hårdt til.

Tyggelegetøj

En klassiker at tygge er Kong Classic, som også er velegnet til leg. For eksempel kan du fylde den med en blanding af yoghurt og hundemad eller, til særlige lejligheder, med tun, og fryse den. Så du har altid en stor overraskelse klar til din firbenede ven – også den 14. februar.

Legetøj til kloge hoveder

Intelligenslegetøj synes mange hunde er sjovt. For så snart den er fyldt, er opgaven klar: så skal der spises – men hvordan? Der er en bred vifte af intelligenslegetøj i forskellige sværhedsgrader.

Drømme går i opfyldelse – med disse hundesenge

Mange hunde elsker en hyggeblød seng. Valentinsdag er ideel til at forære dem en gave, som de vil elske i mange år. Og hundeejere vil være glade for at have en smuk kurv, eller et tæppe, der beskytter sofaen. Her er et udvalg af tæpper og hundesenge på Valentinsdag:

Gaver til seniorhunde på Valentinsdag

Vil du her på Valentinsdag forære noget til en ældre hund? Så kunne en ortopædisk hundeseng være et rigtig godt valg. Takket være “memory foam skumgummi” tilpasser sengen sig til hundens krop.

Har du lyst til en seng med masser af plys til din hund på Valentinsdag, helst i lyserød? Dette er utvivlsomt et visuelt højdepunkt for hunde på Valentinsdag Princess Hyggeseng – inklusive et ekstra stofhjerte at lægge hovedet på.

Er det måske alligevel lidt for lyserødt? Bare rolig. Kongesengen fås også i en gråblå version: Prince hyggeseng.

Vil du i dit hjem give udtryk til din kærlighed til dyr? Trixie hyggeseng Lian tilbyder med sin runde form en hyggelig kæleø. Udformningen med indskriften “Love is a four legged word” gør den til den perfekte Valentinsgave til hunde.

Måske din hund desværre er lidt for stor? Større hunde kan med fordel få brug for Trixie hyggeseng. Den er ikke kun blød, men gør det også tydeligt, hvad der er vigtigt i dit liv: “Pets leave paw prints on your Heart.”

Hundeseng i valentinsgave
Valentinsdag er fremragende, hvis du vil forære din hund en seng, der vil følge den på kærlig vis i årevis

Hundesnacks som valentinsgave

Selvfølgelig går kærlighed også gennem (hunde)maven. Du kan altid gøre din hund glad med lækre snacks – selv på Valentinsdag. De er også ideelle som træningsgodbidder i fællesskab. På valentinsdag anbefales hjerteformede godbidder:

Sammy’s hjerteknuser er appetitlige og sprøde godbidder formet som minihjerter.

Leder du efter en valentinsgave til hundejere?

Vil du forære en hundeejer en dyrevenlig gave på Valentinsdag? Godbidder og legetøj egner sig ekstra godt. Det er bedst at finde ud af på forhånd, om hunden tåler alt eller har visse præferencer.

Kornfri snacks, som de fleste hunde kan tåle, er Dokas kødbidder af tørret ande- eller kyllingebrystfilet, eller Wolf of Wilderness Raw Snacks.

Kilder:
Mantrailing für Hunde
Michaela Hares und Viviane Theby: Das große Schnüffelbuch. Nasenspiele für Hunde, 2010

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor. Sandsynligheden for, at din hunde er glad er særlig høj, når den er fuldt beskæftiget. Én måde er at bruge meget tid sammen med den, for eksempel ved at tilbringe en stor del af dagen med leg. Også foder af høj kvalitet er afgørende for dens fysiske og mentale sundhed, og dermed dens humør. Ultimativt kan kun hormonniveauerne fortælle dig, om din hund er tilfreds.
7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.