Agility med hunden

Agility med hund

Agility med hund

Agility – en moderne hundesport

Er gåture for kedelige for dig og din hund? Vil du opleve noget mere spændende? Så er Agility måske det helt rigtige for dig og din hund! Det er en moderne hundesport, som bidrager til at forbedre kommunikationen mellem menneske og hund, og egner sig især, hvis du gerne vil være ude om sommeren.

Hvad er Agility?

Ordet “Agility” har sin oprindelse i det engelske og betyder “smidighed” eller “adræthed” på dansk. Det handler om, at gennemføre en forhindringsbane med så få fejl som muligt i løbet af en given tid. Der må ikke benyttes snor eller halsbånd. Den blev oprindeligt udtænkt som pausefyld på Crufts Dog Show, men den nye sport tog hurtigt verden med storm. I mellemtiden findes der udover mindre klubmesterskaber også Danmarks- og Verdensmesterskaber!

Border Collie hund løber parcour

Hvad kan hunden lære?

Målet med Agility er sjov og sportsaktivitet hos både hund og ejer, opbygning af tillid, og at man kommunikerer med hunden ved hjælp af kropssprog. Reglerne påbyder, at hunden gennemfører forhindringsbanen uden halsbånd eller hundesnor. Hundeføreren må kun instruere sin hund gennem korte kommandoer og kropssprog. Berøring er ikke tilladt.

Forudsætningen til Agility træning

Sporten forudsætter, at hund og ejer er rigtig motiverede, da forhindringerne kan variere meget. Derudover skal din hund være sund, så sygdomme ikke bliver værre af hundesporten.

Hvornår kan du starte med Agility?

Mange ejere spørger, fra hvilken alder man kan starte med at træne med hunden. Her er det vigtigt, at hundens vækst stort set er afsluttet. Så snart din hund er gammel nok, kan du også deltage i officielle turneringer arrangeret af Dansk kennelklub (DKK).

Hvilke hunderacer er egnede til Agility?

Specielt enormt løbeglade hunderacer, såsom Huskys elsker bevægelsessport. Naturligvis har alle andre hunderacer lov til at deltage. Grundlæggende er enhver hund, der er glad for nye udfordringer, egnet. Det er nemlig ikke en ren resultatorienteret sport, i og med det primært handler om glæden og afvekslingen. Naturligvis er det også et krav, at hunden interesserer sig for det! Hvis hunden ikke kan begejstres, vil selv de højeste ambitioner fra ejerens side ikke nytte noget.

agility udstyr

Agility redskaber

Der findes mange forskellige redskaber: alt fra tunneler til vipper, fra dæk og slalomstænger til trillebøre er alt repræsenteret.

Til den lille forhindringsbane i din egen have kan du finde forhindringer som f.eks slalomstænger, vipper og tunneler i zooplus shoppen!

Vores mest hjælpsomme artikler
15 min

Alle former for hundesport i overblik

Sport giver et sundt menneske, og hundesport sikrer en sund hund. Men hundesport er meget mere end kondi. Det betyder sjov, bevægelse, hjernearbejde, konkurrence, opdragelse og socialisering i ét og samme. Men hvilke slags hundesport findes der i det hele taget? Og hvilken sport er bedst for dig og din hund? Vi præsenterer de mest kendte sportsgrene til hunde.

5 min

Action og sjov med canicross

Mange hundevenner elsker at dyrke sport og være aktive sammen med deres hunde – også når det gælder nye sportsgrene.  For de makkerpar, der er i god form eller gerne vil blive det, er canicross en oplagt sportsgren, hvor hund og ejer kan nyde naturen sammen.  I canicross trækker hunden sin ejer gennem landskabet ved hjælp af en fleksibel snor. Sportsgrenen gør ikke kun begge parter fit, men opbygger disciplin på en ansvarsfuld måde og styrker båndet mellem menneske og dyr.