Hvad skal du overveje, når du cykler med din hund?

To hunde er med ude at cykle

Hvad er mere skønt på en dejlig dag end en hyggelig cykeltur i naturen? Sammen med den firbenede ven er det ekstra sjovt! Hvordan får du hunden vænnet til at løbe ved siden af en cykel og hvad skal du være opmærksom på, når du cykler med din hund?

Hvordan får jeg min hund vænnet til cyklen?

For at din hund kan vænne sig til den “ukendte ting”, bør du ikke sætte dig på cyklen sådan lige med det første. Indledningsvis bør du kun skubbe cyklen. Men før du overhovedet tager på tur med hund og cykel, bør din hund først sætte sig ned og vente, indtil den får kommandoen til at gå. Før din hund på kort snor og cyklen mellem dig og din hund.

Følgende bør du være opmærksom på, når du cykler med en hund:

  • Sørg for, at du går mellem din hund og trafikken på vejen
  • Vikl aldrig hundesnoren rundt om styret, når du er undervejs med din hund og cyklen
  • Mens du skubber cyklen, skal hunden gå med løs line og altid være på niveau med sadlen
  • Nu og da kan du ændre retning og tempo – få din hund til at sætte sig så snart du stopper – hvis denne øvelse fungerer godt, kan du gå videre til næste skridt
cykler med hund © DoraZett / stock.adobe.com

På den måde kan du starte med at cykle sammen med hunden

Nu kan du sætte dig på cyklen og begynde at køre langsomt. De første par gange bør du vælge vandre- eller grusveje med så lidt trafik som muligt. Øv lette sving med din hund, samt at undgå forhindringer. Først når du er helt sikker på at din hund følger din kommando, kan du vove dig ud på gaden. Øg dog kun langsomt tempoet og turenes længde.

Flere tips

  • Unge hunde op til tolv måneder, syge og ældre hunde bør aldrig løbe ved siden af cyklen
  • Server aldrig foder lige inden en tur
  • For en hund er det meget anstrengende at løbe ved siden af cyklen – undgå derfor ture på varme og lumre dage
  • Tag regelmæssige pauser så din hund kan komme sig – på din cykeltur bør du altid have vand med (til hunden, forstås)
  • Når du planlægger din tur, bør du undgå lange asfalterede ruter, fordi den hårde vejflade er hårde ved de følsomme hundepoter
  • Undgå travle veje, da bilernes udstødning er skadelig for dig og din hund – det sikkert er mere afslappende for dig og din hunde ude i naturen

Cykelkurve, hundesnore til cykler og cykeltrailere kan du få i vores zooplus hundeshop!

Vores mest hjælpsomme artikler
15 min

Alle former for hundesport i overblik

Sport giver et sundt menneske, og hundesport sikrer en sund hund. Men hundesport er meget mere end kondi. Det betyder sjov, bevægelse, hjernearbejde, konkurrence, opdragelse og socialisering i ét og samme. Men hvilke slags hundesport findes der i det hele taget? Og hvilken sport er bedst for dig og din hund? Vi præsenterer de mest kendte sportsgrene til hunde.

5 min

Action og sjov med canicross

Mange hundevenner elsker at dyrke sport og være aktive sammen med deres hunde – også når det gælder nye sportsgrene.  For de makkerpar, der er i god form eller gerne vil blive det, er canicross en oplagt sportsgren, hvor hund og ejer kan nyde naturen sammen.  I canicross trækker hunden sin ejer gennem landskabet ved hjælp af en fleksibel snor. Sportsgrenen gør ikke kun begge parter fit, men opbygger disciplin på en ansvarsfuld måde og styrker båndet mellem menneske og dyr.