Hundesele eller hundehalsbånd?

hundesele eller hundehalsbånd

hundesele eller hundehalsbånd

Hundesele eller hundehalsbånd – hvad er bedst for min hund?

Sele eller halsbånd – hvad er mere artskorrekt? Et spørgsmål, der deler vandene. Det handler dog om mere end blot et spørgsmål om tro. Det er nemlig sådan, at det afhænger af mange forskellige faktorer, om du og din hund bliver gladere med en passende hundesele eller et passende halsbånd.

Formål med sele og halsbånd

Både halsbånd og hundesele har samme formål: kombineret med en hundesnor giver de mulighed for at kontrollere din hund og forhindre, at din hund stikker af. Afhængigt af hundens og hundeførerens karakter og temperament udøves der ofte ganske betragtelige kræfter på snor, sele og halsbånd. Netop dét er det springende punkt…

hundehalsbånd eller hundesele © cbckchristine / stock.adobe.com
hundehalsbånd eller hundesele

Sundhed

Et hundehalsbånd er, som navnet antyder, placeret rundt om hundens hals. Når du trækker i hundesnoren, virker kraften direkte på dyrets nakke og hals – hvor man finder vigtige organer såsom skjoldbruskkirtel, strubehoved, luftrør og blodkar. Ejeren har mulighed for at påvirke hunden mere – men samtidig øges risikoen for, at hunden skades.

En hundesele påvirker hundens bryst og ryg. Kraften fordeles bedre, de daglige ture er mindre irriterende for hunden. En hundesele, der ikke sidder ordentligt, kan dog påvirke hundens skulderblade, og påvirke hundens naturlige bevægelsesmønster på en negativ måde.

Hundetræning

Indvirkningen fra hundeselen eller hundehalsbåndet skal være så lille som muligt. Det er kun muligt, hvis ejeren og hunden kan kommunikere med hinanden gennem andre impulser, end ved at trække i snoren – og dette kræver god træning, især hvis der er tale om en hund der er mere aktiv end gennemsnittet. Hvorvidt hundesele og halsbånd er effektive afhænger af din hunds træning og dit omhu. Hvis hver tur er en kamp om, hvem der har magten, hjælper det ofte med at investere i en god hundeskole i stedet for et mere solidt hundehalsbånd eller en hundesele, der sidder tættere!

halsbånd eller sele til hunde? © chalabala / stock.adobe.com
halsbånd eller sele til hunde?

Det rigtige produkt

Uanset om du beslutter dig for en hundesele eller et hundehalsbånd: begge skal tilpasses din hunds alder, vægt og højde.

En hundesele bør for eksempel sidde en håndsbredde bag albuen og under ingen omstændigheder sidde og gnide direkte under armhulerne. Samtidig bør materialet ikke trykke på brystbenet.

Også halsbånd findes ligeledes i mange forskellige størrelser og mange forskellige materialer. Sidstnævnte bør være let, men samtidig stabilt og fleksibelt. Spænder gør det lettere at få halsbåndet til at sidde ordentligt.

Vi ønsker dig og din hund det bedste, og at i har det sjovt mens i går tur sammen!

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor.

7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.