Hvad er formålet med hundetøj?

Hund i sne med hundejakke

Det er ikke et sjældent syn, især om vinteren: små og store hunde klædt i hundetøj. Hundejakker og hundefrakker er ved at være rigtig populære og pynter ikke kun små hunde, men ligeledes de større. Derfor vokser udvalget af hundetøj også!

Snit, farver og former

Uanset om det drejer sig om en vandafvisende hundefrakke, en hundejakke med eller uden hætte, eller om det er en regnjakke til hund – er der noget for enhver smag. Desuden findes der endda luksushundefrakker med særlige snit og høj funktionalitet: her er alt fra hætte og ærmer til et blødt foer, der beskytter maven, blæren og hundens nyrer i den kolde årstid.

Tøj med regnjakke til hunde

Er der virkelig brug for hundetøj?

Om det giver mening eller ej kan man diskutere længe. Hvorvidt hunden virkelig har brug for hundetøj, bør nemlig altid afgøres individuelt. Ikke alle langhårede hunde har faktisk nok underuld til at holde den kolde vintervind ude, og ikke alle korthårede hunde fryser!

Generelt kan man sige, at hunde med kort pels uden tilstrækkelig underuld og for lidt underhudsfedt har brug for tøj hvis de fryser. Her tænkes især på racer såsom Doberman, Dalmatiner og Mynde. Det rådes at små og meget gamle hunde på særligt kolde og våde dage har en hundejakke på. Et dekorativt hundedækken kan skam også bruges.

Hvad bør du kigge efter, når du køber hundetøj?

For at sikre, at du og din hund vil nyde hundefrakken i lang tid, bør den være lavet af holdbart, åndbart, vind- & vandtæt, men alligevel blødt materiale. Kun når hundejakken eller hundefrakken passer perfekt, gnaver de ikke og begrænser derfor ikke hundens bevægelsesfrihed. Hvis din hund går glad afsted når du går tur med den, på trods af den ukendte hundefrakke og er der ikke opstået gnavesår efter spadsereturen, så har du taget det rigtige valg!

 Forresten: en dejlig hundefrakke og andet hundetøj findes i zooplus shoppen!

Vores mest hjælpsomme artikler

At føre hund og kat sammen

Er i som hund og kat? Ordsproget siger, at hunde og katte ikke kan udstå hinanden. Selvom det siges, at de slås hele tiden, så kan de sagtens leve fredeligt sammen - hvis man som ejer har en god portion tålmodighed. Find ud af, med hvilke tricks, sammenføringen af hund og kat kan komme til at fungere.

Familiehunde: Råd & populære racer

Trofast følgesvend, legekammerat og sjæleven: børn elsker hunde, og næsten ethvert barn ønsker at have deres egen "pelsven". Men for at samlivet mellem barn og hund forløber som det skal, bør man følge nogle få regler. Du kan finde ud af, hvilke der er, og hvilke racer der er særligt børnevenlige.