Kat Agility

Katte agility

På den måde får du mere sjov og bevægelse i kattens hverdag

Motion og leg er vigtige komponenter i et sundt katteliv. Hvis din kat keder sig, vil du ret snart opdage en række besværligheder. De fleste katte elsker udfordringer, der træner sind og krop. Agility til katte er en fantastisk måde at fremme din kats udvikling på en sjov måde. Det appellerer til din kats naturlige nysgerrighed og kan udføres indendørs eller udendørs.

Hvad er Kat Agility helt præcist?

Kat Agility er en form for forhindringsløb med forskellige sværhedsgrader. Den afvekslingsrige, krævende type beskæftigelse er udtrykkeligt rettet mod indekatte, der ikke mulighed for at komme udenfor. Man kan sammenligne det med en træningsmetode, hvor katten skal udføre forskellige opgaver. Det er ligegyldigt, om du praktiserer denne kattesport derhjemme eller i en rigtig konkurrence, hvor det drejer som at gennemføre forhindringsbanen hurtigst muligt med så få fejl som muligt - for katten er det det sjove, der er i forgrunden, så kedsomhed ikke engang opstår.

Fordelene ved Kat Agility

Katte er nysgerrige dyr. Det fantasifulde træningsprogram styrker kroppen, holder din kat i form og opfordrer til læring. Vores katte har ud over bevægelse brug for at holde hjernen i gang hvis de skal holde sig i form. Derfor har især kloge katte meget ud af Kat Agility. Træningsprogrammet aktiverer hjernen og kroppen og hjælper med at intensivere båndet mellem menneske og dyr. De bliver mere fortrolige med hinanden og bliver mere harmoniske.

Sådan træner du din kat til Agility

Når du laver en forhindringsbane, er det kun din fantasi der sætter grænser, form og længde afhænger hovedsageligt af, hvor meget plads du har til rådighed. Du kan indbygge mange forskellige slags legetøj, stiger, tunneler og forhindringer, slalomløb kan også bruges. Dyrehandlen har mange typer legetøj, træningsudstyr og forhindringer til Kat Agility. Du kan også bygge forhindringer selv. Du vil måske også gerne vise, hvad din kat allerede har lært. Så kan deltage i en konkurrence, de findes ind i mellem i i forbindelse med katteudstillinger. For ikke at forvirre din kat bør du starte forsigtigt og altid træne en forhindring ad gangen.

Katte tunnel

Hvilket slags tilbehør er nyttigt til Kat Agility?

Til træning er al slags kattelegetøj velkommen. En kattetunnel og terninger af nylon er perfekte til jagt, gemmelege og leg generelt. De kan udvides med velcro efter behov. Sidehuller tilbyder yderligere afveksling. Bolde, legetøjsmus, en rangle, alt hvad der bevæger sig og laver lyde, er også velegnet. Kattelegetøjet kan være lavet af plys eller hård plast.

Også indbyggede fjedre eller plastflet er populære som elementer. Selvfølgelig må en kattesnack efter at katten har klaret en opgave ikke mangle. Andet godt aktivitetslegetøj er forhindringer og balancestænger, som din kat bruger til at træne sin balanceevne. Dæk og drillepinde fremmer koordinationsevnen og kan hurtigt sættes ind.

En clicker er også et effektivt hjælpemiddel til træning af kat eller hund. Samtidig med kliklyden skal du servere din kattegodbid. Når din kat først har indstillet sig på det, er klik-lyden synonym med, at den får en belønning med det samme. Target Stick kan bruges i den forbindelse. Den indbyggede clicker lærer din kat at følge pinden med sin næse. Hvis den berører bolden for enden, opstår en klik-lyd og derefter belønningen.

clicker til katte

Sådan belønner du din kat på en passende måde

Hvis din kat har klaret forhindringsbanen med bravour, fortjener den naturligvis en belønning. Kattesnacks er det helt rigtige i den forbindelse. Du kan for eksempel vælge zoolove kattesnacks af 100% rent kyllingekød. Røret kan du lukke igen og er derfor perfekt til hvis du er på farten. Kattegodbidderne produceres i en omfattende og skånsom frysetørringsproces og er nemme at inddele i portioner. Disse kattesnacks er absolut fri for tilsætningsstoffer og anbefales også af dyrlæger og opdrættere. Lige så lækre er de frysetørrede, førsteklasses Cosma Snackies af rent kød eller fisk, der er skræddersyet til, hvad katte foretrækker. De indeholder heller ikke konserverings- eller lokkemidler, endsige farvestoffer og fås i et praktisk rør. Det sikrer, at kattegodbidderne holder sig friske længe, og beholder smagen. Ud over kylling fås de i lækre smagsretninger såsom and, okse og tun.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Baldrian til katte

Tørret baldrian har én ting til fælles med catnip: begge hører til blandt kattes foretrukne planter. De to urteagtige planter bliver ikke uden grund kaldt ”kattenarko”. Men hvorfor reagerer katte euforisk på duften af baldrian-legetøj og lignende?
6 min

Leg med indekatte

Som ejer af en indekat, er du sikkert også interesseret i, at dit kæledyr lever så naturligt som muligt. Derfor må en katte-venlig lejlighed byde på en masse variation. Jo færre no-go‐zoner der er, desto bedre for din kat. Fleksible fodringstider, der svarer til deres naturlige levevilkår, snarere end faste. Din kat skal få sin sidste aftensnack, når du går i seng. Hvis du byder din kat på variation i hverdagen, gør du den mere stressbestandig. Derfor skal du lege med den så ofte som muligt. Giv den en ny kasse at gemme sig i mindst en gang om ugen, fordi det ændrer dens lugtspektrum. Du bør også integrere nye ideer i støjkulissen.
2 min

Kattebeskæftigelse: aktivitetslegetøj til katte

Katte er for mange mennesker levende plysdyr: de er bløde, elsker menneskets nærhed og elsker at blive forkælet. Hvad mange katteejere glemmer: de er små vildkatte! Med et liv på sofaen er de sjældent tilfredse og kan blive urolige. Herreløse, vilde katte beskæftiger sig selv. Forud for hvert lille måltid har de været på jagt, ofte i timevis. Dag ud dag ind er de optaget af at gemme sig, forsvare sig og ligge på lur. Hvil, som huskatte nyder, er der ikke meget af. Selv efter årtier med at leve ved menneskets side er vores katte i krop og væsen små vildkatte, og har lignende behov!