Kattebeskæftigelse: aktivitetslegetøj til katte

Klog siameser der løser et aktivitetslegetøj

Klog siameser der løser et aktivitetslegetøj

Beskæftigelse af katte

Katte er for mange mennesker levende plysdyr: de er bløde, elsker menneskets nærhed og elsker at blive forkælet. Hvad mange katteejere glemmer: de er små vildkatte! Med et liv på sofaen er de sjældent tilfredse og kan blive urolige. Herreløse, vilde katte beskæftiger sig selv. Forud for hvert lille måltid har de været på jagt, ofte i timevis. Dag ud dag ind er de optaget af at gemme sig, forsvare sig og ligge på lur. Hvil, som huskatte nyder, er der ikke meget af. Selv efter årtier med at leve ved menneskets side er vores katte i krop og væsen små vildkatte, og har lignende behov!

Når katte keder sig

Det kommer derfor ikke som en overraskelse, at mange katte keder sig med et monotont liv i en lejlighed! De bliver dvaske og umotiverede. Uden tilstrækkeligt med beskæftigelse udvikler mange indekatte endda dårlige vaner, lige fra at kradse på møbler til urenlighed. Selv indekatte bør derfor være mentalt og fysisk udfordret, uanset om det drejer sig om leg med mennesker eller ved hjælp af aktivitetslegetøj. Det er selvfølgelig bedst, hvis katten derudover kan snakke, lege og jage med artsfæller og måske kaste sig ud i noget gensidig pelspleje.

Hvordan kan jeg holde mine katte beskæftiget?

Uden mennesker skulle katten ud og finde og fange sin egen mad. Hold dig det for øje, når du holder din kat beskæftiget! Fyld ikke katteskålen flere gange om dagen, med lad katten arbejde for sit foder. Det kan gøres ved at gemme tørfoderkrummer i poser, på stole og under bordet, samt ved hjælp af legetøjsbolde eller mindre æsker fyldt med kattegodbidder. Husk at reducere mængden af det almindelige kattemad tilsvarende, hvis du laver den slags små jagtlege.

Aktivitetslegetøj til katte

De udfordrer og fremmer din kat mentalt. Bare prøv, hvordan din kat reagerer på legetøj til katte!

Legen sammen med dig bør dog ikke komme til kort, for især katte, der ikke lever sammen med andre katte, har brug for tætte bånd til deres familie. Vær kreativ, og lad dig ikke nøjes med drillepinde, mus og bolde, men lav også dine egne selskabslege! Hvad med et par små papirhatte, hvor du gemmer din kats yndlingslegetøj?

I zooplus shoppen finder du aktivitetslegetøj til katte. Kedsomhed vil være en saga blot!

intelligenslegetøj til katte
Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Baldrian til katte

Tørret baldrian har én ting til fælles med catnip: begge hører til blandt kattes foretrukne planter. De to urteagtige planter bliver ikke uden grund kaldt ”kattenarko”. Men hvorfor reagerer katte euforisk på duften af baldrian-legetøj og lignende?
7 min

Sport for katte: Sådan opnås den ideelle vægt

Et par velmenende godbidder for meget og for lidt leg som kompensation giver hurtigt lidt ekstra fedt på hofterne. Spørgsmålet er: Findes der ikke også sport for katte? Med vores fem øvelser for et højere fitnessniveau sætter du din kat i gang og får fedtet til at rasle af.
6 min

Leg med indekatte

Som ejer af en indekat, er du sikkert også interesseret i, at dit kæledyr lever så naturligt som muligt. Derfor må en katte-venlig lejlighed byde på en masse variation. Jo færre no-go‐zoner der er, desto bedre for din kat. Fleksible fodringstider, der svarer til deres naturlige levevilkår, snarere end faste. Din kat skal få sin sidste aftensnack, når du går i seng. Hvis du byder din kat på variation i hverdagen, gør du den mere stressbestandig. Derfor skal du lege med den så ofte som muligt. Giv den en ny kasse at gemme sig i mindst en gang om ugen, fordi det ændrer dens lugtspektrum. Du bør også integrere nye ideer i støjkulissen.