Leg rigtigt med din hund

Man bør ikke kun lege ofte, men også varieret, med sin hund. At overbebyrde din hund, ved for eksempel for svær leg eller leg over for lang tid, bør du undgå i lige så høj grad som det modsatte, hvor det for eksempel er for kedeligt eller hvor det samme bliver gentaget hele tiden.

Leg skal baseres på den enkelte hunds færdigheder og behov. Den ene hund er tilfreds med hente den gode gamle "pind", en anden foretrækker at kæmpe for at få sit tyggelegetøj, som den forsøger at få sin ejer til at give slip på. Vigtigt for alle hundeejere er det at genkende, når hunden opfordrer til leg. Det kan ske på flere måder.

Hvordan ved jeg, at min hund vil lege?

Hvem kender den ikke, den typiske position - forpoter langt fremme, bagende i vejret og kraftig logren med halen? Men ikke alle hunde udtrykker deres ønske om leg på denne måde. Andre tiltrækker opmærksomhed ved at springe eller løbe vildt rundt, andre igen henter deres yndlingslegetøj, og løber væk med det igen lige så snart de når frem til dig ("du kan ikke fange mig!") eller lægger det for dine fødder og venter på, at legen skal begynde. Måske løfter de endda deres poter til opfordring, eller laver det typiske "legeansigt", med læberne trukket tilbage og munden let åben uden dog at vise tænder.

Leg med din hund

Leg med hunden: hundetræning

Vigtigt under apportlege er frem for alt, at hundelegetøjet er ikke bliver kastet i retning af hunden, men altid væk fra den. Det skal jo efterligne et bytte, der flygter, og hvilket bytte løber mon hen mod hunden? Især når de er hvalpe bør du ikke være genert for gå ned på gulvet når du skal lege med din hund. Så lærer den, at også mennesker ligger på jorden, og er ikke er irriteret hvis det sker senere. Skulle den forsøge at starte en magtkamp, skal du afslutte legen med det samme! Ideelt set lærer de også som hvalpe, at man kan "bide for sjov" med sine legekammerater. I denne alder har hunden ingen hæmninger, og den lille forstår, at legen slutter ret hurtigt, hvis den bider for hårdt.

Tips til at lege rigtigt med hunde

  • Tving aldrig din hund til leg
  • Med gamle eller syge hunde er nyttigt med regelmæssige besøg hos dyrlægen, så du kan forhindre skader der opstår fordi I er for vilde i jeres leg
  • Stop legen, så snart din hund bliver for overmodig
  • Efterlad aldrig hund og barn uden opsyn
  • Hav altid godbidder klar som belønning
Leg med hunden i parken

I vores zooplus online shop finder du et stort udvalg af forskellige slags hundelegetøj, aktivitetslegetøj, træktov eller svømmelegetøj!

Vores mest hjælpsomme artikler

Alle former for hundesport i overblik

Sport giver et sundt menneske, og hundesport sikrer en sund hund. Men hundesport er meget mere end kondi. Det betyder sjov, bevægelse, hjernearbejde, konkurrence, opdragelse og socialisering i ét og samme. Men hvilke slags hundesport findes der i det hele taget? Og hvilken sport er bedst for dig og din hund? Vi præsenterer de mest kendte sportsgrene til hunde.

Hvad skal du overveje, når du cykler med din hund?

Hvad er mere skønt på en dejlig dag end en hyggelig cykeltur i naturen? Sammen med den firbenede ven er det ekstra sjovt! Hvordan får du hunden vænnet til at løbe ved siden af en cykel og hvad skal du være opmærksom på, når du cykler med din hund?

Hunde-yoga: Informationer & tips

På grund af Corona-pandemien, tilbringer de fleste mennesker i øjeblikket mere tid derhjemme end normalt. De lukkede fitnesscentre får mange mennesker til at søge alternative måder at holde sig i form på, inden for deres egne fire vægge. Meget bedre er endda, hvis din firbenede ven også drager fordel af det. Så hvad siger du til hunde-yoga? Vi giver dig tips til interesserede yogier og dem, der gerne vil være det.