Maine Coon

maine coon

Maine Coon Racen er blevet en af de mest populære katteracer i verden og nyder stadig større popularitet i Danmark. Det skyldes sandsynligvis deres naturlighed, robusthed og dejlige væsen.

Oprindelse

Maine Coon ligner den Norske Skovkat på det ydre, men stammer fra USA, fra delstaten Maine. Der er mange historier om deres oprindelse, det hævdes blandt andet, at de er en blanding af kat og vaskebjørn (engl. Racoon), hvilket dog er biologisk umuligt.

maine coon kitten

Karakter

Maine Coon-katte er meget elskværdige og selskabelige dyr. Hvis en Maine Coon holdes alene, har den brug for meget menneskelig opmærksomhed. En Maine Coon snakker også meget. Dens søde spinden og miauveri vil du kunne høre dagen lang. De er meget omgængelige og kompatible med andre dyr og børn. Maine Coon kan nemt være indekatte uden frigang og er derfor velegnede til erhvervsaktive mennesker.

Kropstype

Den gennemsnitlige vægt for Maine Coon er 6 til 8 kg. Kroppen er muskuløs, med et bredt bryst. Kroppen bør være langstrakt og kantet. Benene er velproportionerede, stærke, muskuløse, mellemlange og har en bred ansats. Poterne er store, runde og har hårtotter. Visse Main Coons har på sålerne så lange hårtotter, at de stikker mere end 2 cm ud mellem tæerne. Halen bør være omkring så lang som kroppen.

Hold

I og med Maine Coon har været brugskatte så er de begavede jagere. De er intelligente, plejer at være glade for apportering, og er meget vandglade. Du bør derfor ikke være overrasket, hvis din Maine Coon elsker vandhuller og kan lide at lege med sin katteskål. Kradsetræer og kattehuler bør være af sådan en størrelse, at de passer til deres enorme størrelse.

zwei maine coon liegen

Pleje

Faktisk skulle man forvente, at denne kat med halvlangt hår er ret vedligeholdelsesintensiv. Maine Coon pelsen er, i modsætning til hvad mange forventer, dog ikke særlig plejekrævende. Det skyldes, at Maine Coon har meget lidt underuld og kun halvlangt dækhår. Derfor filtrer det ikke så let, og det er altså nok at børste pelsen en gang om ugen.

Vidste du, at Main Coon også kaldes Amerikas første showkat? Folk fra delstaten Maine var meget stolte af deres usædvanlige katte. De var overbeviste om, at de er klogere, hurtigere, stærkere og derfor bedre end andre katte. Allerede i det 18. århundrede begyndte de at sammenligne deres Maine Coons med hinanden på landsdækkende folkefester.

Leder du efter den bedste ernæring til din Maine Coon-kat? Vælg blandt vores store udvalg af tør eller våd kattemad.

Vores mest hjælpsomme artikler
9 min

Bengal

Den bengalske kat er en helt igennem unik katterace – en hustiger i den mest rene form. Her fortæller vi lidt om, hvad en hybridkat er, og hvad man bør tage hensyn til hvis man lægger hus til en krydsning mellem en vild og en tam kat.

3 min

Maine Coon

Maine Coon Racen er blevet en af de mest populære katteracer i verden og nyder stadig større popularitet i Danmark. Det skyldes sandsynligvis deres naturlighed, robusthed og dejlige væsen.
7 min

British Shorthair

Hvis du er på udkig efter en kat som matcher en rolig og afbalanceret familie, så har du gode chancer ved at vælge en kat af racen ”British Shorthair”. Den store, silkebløde pels og de store øjne er for katteejere ret uimodståelige.

Men hvad bør man vide, inden man anskaffer sig sådan en kat? Det vil vi give en kort beskrivelse af her.