Valentinsdag for katte: tips til gaveideer

Kat med hjerte

Sjælevenner: På Valentinsdag kan du også gøre din kat glad.

Den 14. februar er der mange mennesker der ynder at sørge for, at dem de holder af får noget ekstra godt. Og selvfølgelig elsker katteejere også deres katte. Vil du forære din kat en valentinsgave? Vi har sammensat de bedste ideer til en dejlig valentinsdag for katte og hvordan du kan gøre dagen til noget specielt for din kat.

Brug tid sammen med din kat som valentinsgave

Den bedste gave til din kat er: at tilbringe tid sammen! Det gælder både på Valentinsdag og på enhver anden dag på året! Valentinsdag er et godt tidspunkt at læne dig behageligt tilbage i sofaen med en bog – eller pude – og en kat.

Hvis du bevidst vil bruge mere tid sammen med din kat, kan det være en god ide at læse om emnet klikkertræning til katte. Brug Valentinsdag til at starte nye ritualer. Eksempelvis:

Klikkertræning til katte

Klikkertræning er en fantastisk måde at styrke båndet mellem dig og din kat. Alt hvad du behøver til dette er en klikker, lækre belønningsgodbidder, en kat og lidt tålmodighed.

Med et par minutters klikkertræning om dagen kan du øve små tricks i løbet af et par uger. Klikkertræning er også velegnet til ældre eller syge katte, hvis de for eksempel er mindre legesyge end vanligt. Det bedste af det hele er, at du har det sjovt sammen med din kat!

Kattemassage

Det er fantastisk at ae en kat, ingen tvivl om det! Oplevelsen kan forbedres endnu mere med speciel kattemassage. Kendt er for eksempel Tellington TTouch-massage til hunde og katte. Nogle dyrefysioterapeuter tilbyder ikke kun TTouch-massage, men lærer også katteejere, hvordan man kan gøre det selv.

Leg, leg, leg!

Legetid er god tid – det gælder året rundt for de fleste katte. Og så kan din kat også se frem til lidt ekstra leg på Valentinsdag. Kendt legetøj er fantastisk – nyt legetøj gør legetiden til en kærlig overraskelse på blandt andet Valentinsdag!

Massage til din kat på valentinsdag © nitikornfotolia / stock.adobe.com
Næsten alle katte er glade for masser af massage som gave på Valentinsdag.

Kattelegetøj som valentinsdagsgave

Især indekatte elsker den afveksling, som nyt legetøj bringer med sig. Udvalget er stort! Hvis du vil forære din kat et flot stykke legetøj på Valentinsdag, så har vi et par ideer til dig:

Hvad med for eksempel:

Fremstillet med kærlighed: DIY legetøj til din kat

Har du mest lyst til selv at fremstille noget til din kat? Bare rolig. Der er masser af ideer til kattelegetøj til Valentinsdag, du selv kan fremstille! Her er et lille udvalg:

Snusetæppe

Katte kan finde skjulte godbidder i et snusetæppe. Dem der har lyst kan selv lave et snusetæppe.

Ud over det rigtige værktøj i form af en saks kræver det noget fleece eller andre stofrester. Derudover har du brug for et håndvaske- eller en opvaskemåtte fra byggemarkedet.

Efter lidt skæren til og slåen knuder, og omkring to timers arbejde, så er snusetæppet færdigt. Man kan finde forskellige vejledninger på nettet.

Baldriansok

Mange katte elsker duften af baldrianrod, der kan minde om lugten af gammelt læder. Meget gammelt læder… Men smag er som bekendt forskellig, og på Valentinsdag er vi selvfølgelig særligt glade for at opfylde vores kats ønske om en “stinkepude”.

Du kan nemt lave det selv, i form af en baldriansok. Alt hvad du behøver er en gammel bomuldsstrømpe, 125 gram tør ris og baldrian efter ønske, for eksempel to teskefulde.

Bland ris med baldrian og hæld begge ned i strømpen. Bind en stram knude – færdig! Alternativt kan du fremstille en sok med tørret catnip. Læs også magasinartiklen Baldrian til katte.

Uanset om det er pap eller kork – meget kan bruges! Der er masser af muligheder i at lave kattelegetøj selv.

Kat i katteseng © Jan Seebeck / stock.adobe.com
En kattekurv sikrer spindende øjeblikke af velvære.

De ting, som drømme er lavet af: kattepuder og andet hygge.

Kunne du tænke dig at forære din kat en gave til Valentinsdag, der sikrer gode øjeblikke, hvor din kat kan spinde i mange år? Så er en kattekurv eller en lignende hyggehule en god idé! De fleste katte elsker nye senge – især hvis de er bløde og behagelige. Vores favoritter til kattesenge på Valentinsdag:

Jo hyggeligere jo bedre? Så er Katteseng Mochi ideel til din kat. Plysset og med en høj kant sikrer det din kat tryghed hele vejen rundt når den skal sove.

Du kan udtrykke din kærlighed med Trixie hyggeseng Lian. Det overbeviser ikke kun med en masse hyggekomfort, men også med et design, der har et kærligt glimt i øjet.

 

Er du ikke bange for lyserød? Så er denne seng til katte den ultimative Valentinsgave til din kat: Princess hyggeseng er fluffet og sikrer med sin ekstra hjertepude komfort uanset hvordan man (kat) har lyst til at ligge og dase.

Kattesnacks til Valentinsdag

Kærlighed går gennem maven – det gælder både for katte og mennesker. Kattesnacks er gode til at gøre din kat glad – også på Valentinsdag!

Valentinsdagsgaver til katteejere

Vil du gerne gøre en katteejer glad på Valentinsdag og inkludere katten(e)? Dem, der forærer chokolade til kattemor og godbidder til katten, bør erobre begges hjerter.

Hvis du sætter pris på at forære letfordøjelige kattesnacks bør du nok vælge dem uden korn, i og med de fleste katte kan tåle dem. Hvis du ikke kender katten godt, skal du spørge katteejeren til råds. For katten er og bliver det en overraskelse!

Kilder: Tellington TTouch für andere Tiere Jung, Claudia: Katzen massieren. Cadmos forlag 2013

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

5 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.