Kattenet

Kattenet

Gør altanen kattesikker med et kattenet

Det er ikke sikkert, at du kan tilbyde din kat en sikker og harmløs mulighed for at komme af med sin energi. Men det kan du også gøre på den anden måde: med kattenet og lignende har du en nem mulighed.

Hvorfor er et kattenet nyttigt til altanen?

Katte er ukomplicerede og behøver ikke at blive beskæftiget! Er det rigtigt? Desværre er billedet af katten som et dyr der kan underholde sig selv uden menneskelig hjælp meget udbredt. Ikke alle katte kan underholde sig selv. Tværtimod: som små rovdyr er de vant til at forsvare deres territorium hver dag for at jage og gå på udkig efter foder. I en lejlighed keder de sig meget hurtigt, nye indtryk holder katten derimod på toppen, og sikrer en kat, der trives.

Hvorfor kattenet?

Et kattenet beskytter altanen, vinduerne og andre steder, hvor din kat kan komme til skade. Med en metalramme og et egne net kan du endda omdanne din terrasse til et paradis for udekatte! De fleste kattenet kan nemt fæstnes med dyvler, kroge og snore, og med lidt god snilde kan du på den måde sikre din kat muligheder for at få lidt luft og lys.

Kattenet © pinkymoemox / stock.adobe.com

Hvad skal man overveje, når man bruger et kattenet?

Kattenet kan efterhånden fås i mange styrker og farver. Du skal være sikker på, at materialet ikke kan bides i stykker, og at det fæstnes i henhold til producentens anvisninger. For en sikkerheds skyld bør du aldrig lade din kat være uden opsyn på altanen – især de modige kan finde på at bruge kattenettet som en klatremulighed: hvis din kat falder ned, kan det ende galt (også selvom katte ellers har 9 liv). Hvis du holder lidt øje med din kat så er en kattevenlig altan en velkommen afveksling.

Tips til montering

  • Sørg for, at altanen er helt dækket af kattenettet, da de fleste katte mestrer at komme igennem selv det allermindste hul
  • Nettet bør også være tilstrækkelig højt, da katte også gerne klatrer over det
  • Maskestørrelsen skal være så lille, at kattene ikke kan smutte igennem maskerne
  • Hvis du har en lejelejlighed, bør du først afklare med din udlejer, om du må montere et kattenet

I øvrigt: kattenet og alt hvad du behøver kan du finde i zooplus shoppen.

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

5 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.