Lav din egen pakkekalender til din kat

DIY pakkekalender til kat

Du kan nemt lave en pakkekalender til katte selv

Julen nærmer sig, de mørke aftener bliver længere, og det gør det oplagt at give sig i kast med at klippe og klistre. Hvorfor ikke lave en pakkekalender til din kat selv? Vi viser dig hvordan.

Julen er altid slut næsten før den er begyndt, og første advent er lige om hjørnet. Når det er koldt og ubehageligt udenfor, så er det tid til småkager og gløgg. Nu klippes og klistres der til den store guldmedalje.

Med en pakkekalender du selv har lavet, kan du ikke kun gøre dine medmennesker glade, men også din kat. En pakkekalender til katte består af 24 små pakker, hver fyldt med en lille overraskelse. Hver dag i december kan din kat pakke en af dem ud.

Materiale til kattens pakkekalender

Du har brug for 24 små gaver til din kat, når du selv skal lave pakkekalenderen. Her kan du bruge godbidder eller små stykker kattelegetøj.

I zooplus online shop er der f.eks. et billigt kattelegetøjssæt med forskellige bolde og stofmus.

Du skal også bruge julet emballage til at pakke de små pakker ind.

Her er hvad du har brug for så du kan lave en pakkekalender for katte:

  • Saks
  • Gavepapir
  • Gavebånd
  • Julemærkater at skrive på
  • Stift
  • 24 små gaver (godbidder og kattelegetøj)

Gør-det-selv-vejledning til kattenes pakkekalender

Til din helt personlige katte-pakkekalender skal du klippe gavepapiret i 24 stykker. Skær derefter 48 sektioner af gavebåndet af, hver på cirka 25 centimeter lang.

Rul et par kattesnacks eller et lille stykke legetøj løst ind i gavepapiret, og bind det med et stykke gavebånd i begge ender, så pakken lidt ligner et bolsje. Du bør bestemt ikke pakke de små gaver for stramt ind, da din kat også skal have en chance for at få fat i dem.

Sæt en mærkat på hvert af “bolsjerne” i gør-det-selv-pakkekalenderen, og mærk dem fra en til 24. Det kan med fordel gøres med guldfarvet skrift – det ser ekstra festligt ud.

Alternativ: silkepapir

Som et alternativ til gavepapir kan du også bruge silkepapir til pakkekalenderen. Det ser måske lidt mindre julet ud, men det rasler dejligt, når det pakkes ud. Katte elsker det!

Alternativ: små pakker

I stedet for ”bolsjer” kan du lave 24 små pakker til din kat. Så har du også brug for tape. Hvis du ikke er sikker på, om din kat kunne finde på at spise plast, skal du undvære tape og nøjes med papir og bånd til kattens pakkekalender.

Lad aldrig gavebånd ligge og flyde

Gavebånd er et vidunderligt kattelegetøj. Lad aldrig din kat lege med gavebåndsruller eller lange bånd uden du holder øje med den. I kampens hede kan båndet vikle sig rundt om kattens hals, og den kan risikere at blive kvalt.

Hjemmelavet pakkekalender til kat © ChristArt / stock.adobe.com
Lav 24 fine pakker til kattens pakkekalender

Gør-det-selv-pakkekalender til katte: ideer til 24 gaver

En gør-det-selv-pakkekalender til katte kan laves med godbidder eller små stykker kattelegetøj. Knasende kattesnacks eller tørfoder er særligt velegnede. Du kan også glæde din kat med kattebolde og små plysfigurer. Her er et par forslag:

Du har ikke tid til at lave en pakkekalender til din kat? Så kan du også fylde 24 små papirsposer med små gaver. Du skal blot markere dem med tallene et til 24, og så er din gør-det-selv-pakkekalender færdig.

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

5 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.