Julegaver til katte

julegaver til katte

Julen er for de fleste katte en spændende tid. Som det er almindeligt i juletiden, bør der heller ikke mangle gaver til din kat.

Uanset om det drejer sig om en gave til én på to eller fire ben: en gave er et tegn på kærlighed og påskønnelse. Med en julegave til katte viser du din kat, hvor meget den betyder for dig.

Du behøver ikke tænke længe over, hvad der kunne stå på din kats ønskeliste. Uanset om der er tale om kattelegetøj, madskåle eller kattesenge – der er mange gode måder at overraske katte med spændende gaver.

Vi har samlet de bedste gaveideer til jul. Med disse kan du med garanti glæde din egen eller dine venners og familiemedlemmers kat.

Julegaver til katte: legetøj med baldrian

Leg står højt på en kats liste over favoritbeskæftigelse. Her er legetøj med baldrian en virkelig god julegave til katte.

De har også på en væsentlig fordel: i julen er masser af lyskæder og glinsende guirlander – her afleder baldrian-legetøj opmærksomheden ved på magisk vis at tiltrække de fleste katte. På den måde lader din kat julepynten være i fred.

Derfor præsenteres her sjovt legetøj, som selv dovne katte ikke kan få nok af.

Hvorfor elsker katte baldrian?

Baldrian er en af kattens yndlingsplanter. I modsætning til mennesker, hvor baldrian har en beroligende effekt, reagerer de fleste katte euforisk på denne urt.

Pakket i en legetøjsmus eller en hyggepude bliver det ekstra interessant for din kat. Legetøj med baldrian motiverer katte både til vilde og mere afslappende lege. Så er julehyggen med garanti i hus.

 

Legetøj med katteurt: sjovt for hyggekatte

Afhængig af race og alder findes der katte, der er mere rolige og afslappede. Der findes også gode gaveideer til jul til dén slags katte.

Legetøj med katteurt har endda to fordele: mange katte er meget tiltrukket af duften af denne plante, samtidig med at det kan virke afslappende. Duften kan virke stimulerende, og derfor kan mus eller puder fyldt med katteurt få vakt legeinstinktet hos selv de mest afslappede katte.

Ligesom med legetøj med baldrianfyld findes der Kattelegetøj med catnip i forskellige former og farver. Udover små puder og mus er der snemænd, rensdyr og mange andre varianter. Når det drejer sig om kattelegetøj finder du helt sikkert noget for enhver smag i zooplus online shop.

Julegaver til katte: sov behageligt

Udover at lege og spise, hvad er det katte især nyder? Sove, selvfølgelig. Bedre julegaver til katte end varme og hyggelige kattesenge findes der stort set ikke. For selv den mest aktive kat har lyst til at døse hen efter en spændende dag.

Da katte er meget følsomme over for høje lyde, er det endnu i julen meget vigtigt at de har et sted de kan trække sig tilbage. Derfor er det en god idé at overraske din kat med en vamset og varm katteseng. Uanset om det er et hyggeligt tæppe, kattehule eller kurv – enhver kat er glad for et nyt sted at sove.

Flotte madskåle som julegaver til katte

For dem med en sød tand er julen den perfekte mulighed for at nyde livet. Hvis du vil overraske din kat ikke kun med et festmåltid, men også med en flot madskål, vil du høste kærlighed og taknemmelighed i massevis.

Mad- og drikkeskåle til katte fås i forskellige farver, former og størrelser. I vores store sortiment finder du helt sikkert gode julegaver til katte, der kan lide at spise med manér.

Yderligere festlige julegaveidéer til katte

Ikke kun legetøj, madskåle og senge er tit at finde under juletræet. Dem der leder efter flotte julegaver blandt kattetilbehør kan finde mange andre gaveidéer, såsom

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

5 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.

7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.