Hjemmearbejde med kat i huset

Arbejde hjemmefra med kat

Arbejde hjemmefra med kat

Især under krisetider som her under Corona-epidemien er det guld værd med en hjemmearbejdsplads. Det er dog ikke den eneste grund til, at flere og flere virksomheder tilbyder at kunne arbejde hjemmefra eller fleksible arbejdssteder. Selvstændige og freelancere eller lærere, der forbereder sig på undervisningen, sidder også meget ved deres skrivebord derhjemme – og de er sjældent alene. Fordi mange mennesker deler deres arbejdslokale med en kat. Hvordan får man det bedst til at fungere? Vi giver dig tips!

Må katten sidde på skrivebordet?

For de fleste katteelskere er svaret på, om katte på sidde på skrivebordet: med glæde! Det er modsat spørgsmålet om at sove i sengen! På trods af et par hår på tastaturet og mindre plads til selve arbejdet, så er en kat på hjemmekontoret beroligende og afstressende. Hvis du ikke ønsker en kat på dit skrivebord, må du fra starten af ikke tillade undtagelser. Skab en hyggelig soveplads til katten i nærheden af dig. Hvis den vil erobre skrivebordet, skal du sætte den kærligt, men konsekvent ned på gulvet. Igen og igen…

Hvor sover katten bedst på skrivebordet?

Du arbejder – katten sover. En fredelig og sovende kat er beroligende og inspirerende på samme tid – så det er jo bare dejligt. En kattelur fungerer bedst på en god soveplads. Må din kat være overalt? Mange katte kan godt lide at ligge på ejerens skød eller skulderen. Men hvad der er ok i fem minutter kan blive meget ubehageligt efter en halv time. Det er bedre at give katten sin egen soveplads på skrivebordet. Tip: hvis du har et stort skrivebord, kan du stille en hyggelig rund seng på det. På den måde er din kat meget tæt på dig, og du kan slappe af og ae den på hovedet af og til. Hvis der er en kattepote, der lander på dit tastatur fra tid til anden, så må det betragtes som “erhvervsrisiko”.

Arbejde med katten derhjemme: kreative pauser med en kat

Hvis du udfylder tabeller dagen lang eller netop har afsluttet et telefonopkald, kan du have fordel af fem minutters afslapning. Katten er en perfekt partner i den forbindelse. Grib yndlingslegetøjet – en bold, en drillepind eller et sammenkrøllet stykke papir – og lad din kat jage. Det styrker båndet mellem dig og din kat, træner katten og så kan du vende tilbage til arbejdet med friske øjne efter den korte pause.

”Spilleregler“ til hjemmearbejdspladsen

Katten miaver og vil have dig til at lege, men du har en kort deadline? Det er vigtigt, at du selv starter legen. På den måde får katten ikke vænnet sig til at tigge. Hvis du har en indekat, bør du sørge for, at den har nok beskæftigelsesmuligheder. Hertil hører naturligvis regelmæssig leg og du bør ae den ofte. Katte uden en mage keder sig hurtigt når de bliver holdt indenfor. Så det er bedre at have to katte, der kan beskæftige sig med hinanden. Så har du mere ro til at arbejde. Katte, der har en sikker have eller bare kan gå frit udenfor, kan du også sende udenfor, hvis arbejdspresset bliver for stort.

Hjemmearbejde med kat

Hvilke slags aktivitetslegetøj er velegnet til katten?

Hvis du vil arbejde koncentreret, har du brug for ro i sindet. Men hvad nu hvis katten hellere vil lege? Nu! Med det samme! I så fald, er det godt at have forskellige slags aktivitetslegetøj parat. Her menes alt legetøj, hvor katten selv kan få tiden til at gå. Her er nogle ideer til, hvordan du holder din kat beskæftiget.

  • legetøj fyldt med tørfoder eller godbidder
  • læg en sammenkrøllet avis i en kasse og skjul godbidder i den
  • legetøj med katteurt eller baldrian
  • forskellige slags intelligenslegetøj til katte
  • legetøjsbolde, der kan fyldes med snacks
  • intelligenslegetøj du kan fylde med godbidder

Variation gør legetøjet endnu mere interessant. Hvis du skifter mellem forskellige slags legetøj i et par dage, bliver katten mere interesseret i det.

Hvordan undgår man kattekaos på skrivebordet?

Især når det drejer sig om unge katte, er alt spændende. Tag det med et smil, hvis din kat synes det er sjovt at tage fat i din kuglepen, slå sin pote på skærmen eller finder sig godt til rette oven på din mus. Vigtige dokumenter bør placeres uden for din kats rækkevidde, da katten kunne finde på at bide i dem. Måske endda, hvis du er uheldig, kaster katten op på dem. Hvis du har en ung eller klodset kat, bør du placere kopper med varme væsker så sikkert som muligt. Det betyder: langt væk fra katten. Elsker du et lille mellemmåltid ved skrivebordet? Så bør du være opmærksom, for din kat kunne også være interesseret i det. Vær forsigtig, hvis du opbevarer lidt chokolade ved siden af tastaturet – det er giftigt for din kat.

Arbejde med katten derhjemme: beskyt dine data

Unge katte elsker især at vandre rundt på tastaturet. Gem derfor dine dokumenter på computeren regelmæssigt. Det gælder også, hvis du forlader dit arbejde for en kort stund. Nogle katteejere bemærker ikke med det samme, hvis din kat har ændret i et dokument, og det kan irriterende at skulle ændre det igen. Så når du kommer tilbage efter en pause bør du tjekke, at dokumentet stadig er i den “gemte” status.

En dyresikker arbejdsplads

Især unge katte er i fare for at sluge små dele eller at tygge kabler. Derfor: opbevar papirclips, viskelædere eller blækpatroner i skuffen, så katten ikke bider i det eller sluger noget af det. Den bedste måde at sikre kabler fra pc, printer, modem og lampe er at pakke alt i kabelrør. Over tid vil du være i stand til at vurdere din kats adfærd bedre. Men til at begynde med bør du ikke forlade den uden opsyn, hvis der er noget der godt kan gå i stykker eller dokumenter som ikke må ændres.

Vi ønsker dig masser af sjov og godt samarbejde med din kat!

Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.
6 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.
7 min

10 ting du bør vide, før en kat flytter ind

Der er ingen vej udenom - små killinger er søde! Så søde, at mange uden at blinke med øjnene og uden at tænke over konsekvenserne lader en killing flytte ind. Men søde killinger bliver til katte med behov, der kommer til at ledsage dig i de næste 15 til 20 år. Om en killing eller en voksen kat skal flytte ind bør derfor overvejes nøje! Disse "10 ting du bør vide, før en kat flytter ind" hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.