Overvægt ved hunde: råd til et bedre helbred

Omkring 56% af alle hunde vejer for meget. Denne værdi svinger afhængigt af de forskellige undersøgelser og landet de laves i. Det vi skal fokusere på er at antallet af hunde, der er overvægtige, stiger fra år til år. 

Hvorfor er udviklingen sådan? Nogle gange er vi for gavmilde med foder og godbidder til vores pels-venner. Andre gange kan det skyldes alvorlige sygdomme. Coronakrisen herunder lockdown har også haft en indflydelse på dette. 71% af dyrlæger mener at pandemien påvirker vores kæledyrs spisevaner. Derfor vil vi gerne forklare dig mere om overvægt ved hunde og hvad du kan gøre ved det. 

For overhovedet at kunne bekæmpe overvægt hos hunde, skal hundeejere først erkende problemet. Det er bedst at afklare med en dyrlæge, om dit dyr vejer for meget. Med et par enkle trin kan du også selv foretage en indledende vurdering.

Korrekt foder til overvægtige hunde

Light foder
Hvad er forskellen på diæt og light foder?

Diætfoder refererer til specielt tilpasset foder til dyr, der lider af sygdomme. De fodres altid i samråd med en dyrlæge. For eksempel er der diætfoder til hunde med diabetes eller nyreproblemer. Diæt mad er derfor ikke nødvendigvis velegnet til vægttab.

I modsætning hertil forstås hundemad efterfulgt af ordet "light", som foder med et lavt kalorieindhold. Derfor er det hvad du først søger hen mod, når din hund skal stoppe med at indtage for meget energi og tabe sig. 


Motion er nøglen i kampen mod overvægt hos hunde

Motion
Ikke for meget på en gang: øg mængden langsomt

Grundreglen er: overvæld ikke din hund eller dig selv. At tabe sig er en proces, der kan tage lang tid.

Det er derfor vigtigt, at du og din hund har det sjovt med træningen, og at du gradvist forbedrer dig selv. Først og fremmest skal du starte med at forlænge dine nuværende gåture lidt hver dag. Senere kan du også tilføje øvelser og møde andre hundeejere.

Derudover, hvis du har en hund, der er overvægtig eller fed, skal du være særlig opmærksom på hundens led. Hjælpemidler som ramper og ortopædiske hundesenge beskytter din hund.

Hvordan forhindre jeg at min hund bliver overvægtig?

image

Vær opmærksom på behovsmæssig ernæring & vælg det rigtige foder

image

Gå længere ture flere gange om dagen

image

Mærk hundens ribben, og hold regelmæssigt øje med dens figur

image

Afvej din hunds portioner & inkluder godbidder

image

Leg med din hund & forsøg eventuelt med hundesport

image

Vej din hund regelmæssigt samt få tjek ved dyrlægen