PSD2 - det nye europæiske direktiv om betalingstjenester

Kære zooplus-kunde,

Vi vil gerne informere dig om vigtige ændringer når du betaler online:

Et nyt EU-direktiv om regulering af betalingstjenester og udbydere af betalingstjenester træder i kraft i hele Den Europæiske Union (EU) og Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) til september 2019.

PSD2 i overblik:

EU's forordning PSD2 (forkortelse af det engelske Payment Service Directive) vedrører alle digitale betalingsmetoder. Hvordan og nøjagtigt på hvilket tidspunkt i betalingstransaktionen den nye godkendelse vises, er op til din bank og kan ikke påvirkes af den anvendte online shop.

Processen sigter mod at beskytte forbrugerne endnu bedre, når de bruger online betalingstjenester, så du for eksempel kan påvise, at du vitterlig er ejeren af det anvendte kreditkort. For dig som kunde bliver betalinger online altså endnu mere sikre!

I henhold til forordningen er der tre typer godkendelse:

  1. Noget man ved, såsom en adgangskode, svaret på et hemmeligt spørgsmål, en pinkode
  2. Noget man har, såsom din smartphone, smartwatch, en token
  3. Noget man er, såsom dit fingeraftryk, ansigtssignatur eller øjenscanning

For hver betaling skal du benytte to forskellige, separate former for bekræftelse af din identitet. På den måde sikrer man, at hvis det ene trin er blevet kompromitteret, så vil du stadig være sikret på det andet trin.

For at fortsætte med at sikre, at det skal være nemt og bekvemt at shoppe online, og samtidig holde den forhøjede bekræftelsesbyrde så lav for dig som kunde som muligt, er der aftalt nogle få undtagelser og særlige regler.

  • For små beløb med en købsværdi på mindre end € 30 kræves der i øjeblikket ingen forbedret godkendelse
  • Tilbagevendende betalinger, såsom det månedlige gebyr for en onlinetjeneste, er ikke dækket af PSD2-proceduren
  • Bekræftelse ved at blive registreret på en hvidliste af kunden, dvs. webshoppen klassificeres som pålidelig af vedkommende - det kan dog kun ske, hvis kortudstederen tilbyder denne mulighed og er enig i, at denne forhandler kan stoles på

For mere information om de respektive procedurer og hvilken procedure din bank tilbyder, skal du kontakte din bank direkte.