Hvilket er det bedste kattegrus?

Cat Litter Advisor Top Banner

Kattegrus-guide

Til guiden!

Klik her for at finde ud af, hvilket kattegrus der passer bedst til din(e) kat( te). Efter at have besvaret et par enkle, anonyme spørgsmål, kan vores rådgiver anbefale det perfekte kattegrus til din kat.

Valget af det mest hensigtsmæssige kattegrus er afgørende for at opretholde hygiejne og et sundt miljø for både dig og din kat.

Med et så stort udvalg af kattegrus at vælge imellem (klumpende, ikke-klumpende), mærker (Tigerino, Greenwoods, Cat's Best, World's Best Cat Litter), materialer (silikat, pellets, majs, ler) og specifikke egenskaber (biologisk nedbrydeligt), kan det være svært at træffe den helt rigtige beslutning.

Så hvilket kattegrus er bedst? Desværre er der ikke noget endegyldigt svar på spørgsmålet. Det vigtigste er at finde det, der passer bedst til din kats individuelle behov. Faktorer, du skal overveje, er alder, antallet af katte i husstanden, pelslængede, følsomhed over for lugte, og hvor ofte du vil rengøre kattebakken.

For at forenkle udvælgelsesprocessen har vi udviklet ZOOPLUS KATTEGRUS GUIDE. Vores værktøj hjælper dig med at finde det perfekte kattegrus til din kat. Den tager højde for dine præferencer og eliminerer behovet for at prøve sig frem. Sig farvel til besværet med at eksperimentere med forskellige kattegrus og find den ideelle løsning til dig og din kat!

Tigerino - the best selling cat litter at zooplus

Hvorfor er min kats alder relevant, når jeg skal vælge kattegrus?

Når du vælger kattegrus til din kat, er det vigtigt at tage hensyn til dens livsfase. Det er især vigtigt for at sikre killingers sikkerhed, da de kan være tilbøjelige til at lege med eller putte kattegruset i munden i stedet for at bruge det til det tilsigtede formål.

Skal jeg bruge forskelligt kattegrus afhængigt af, hvor mange katte jeg har?

Når flere katte deler en kattebakke, bliver det nødvendigt med hyppigere rengøring. Men nogle typer kattegrus med specifikke molekylære strukturer har en forbedret evne til at absorbere og neutralisere lugte, hvilket fremmer et rent og hygiejnisk miljø, hvor flere katte kan leve sammen uden problemer. Disse typer kattegrus sikrer maksimal renlighed og letter et harmonisk liv for flere katte.

Er min kats pelstype relevant, når jeg skal vælge kattegrus?

Af og til oplever langhårede katte, at finkornet kattegrus klæber til deres poter. For at løse dette problem findes der grovkornet kattegrus, der er specielt designet til langhårede katte. Denne slags kattegrus har større korn, som er mindre tilbøjelige til at klæbe til pels og poter, hvilket resulterer i en mere behagelig oplevelse for langhårede katte.

Hvad er forskellen på klumpende og ikke-klumpende?

Klumper: Dit kattegrus holder i op til 30 dage, men du skal fjerne klumperne hver dag.

Ikke-klumpende: Dit kattegrus holder kun i op til 7 dage, men du behøver ikke at gøre noget før da. Bagefter skal du skifte hele indholdet i kattebakken.

Er katte følsomme over for lugte?

Katte har en meget følsom lugtesans, hvilket gør det vigtigt at overveje, hvilke dufte der er i deres kattegrus. De fleste slags kattegrus har en tendens til at indeholde naturligt forekommende dufte som nyslået græs eller lavendel. Nogle katte kan dog ikke lide bestemte lugte, og i så fald er det en god idé at vælge et helt lugtfrit kattegrus eller et med en mild duft som babypudder. Det kan være med til at forhindre, at din kat undgår kattebakken.

Hvilke dufte egner sig til katte?

Selv om de fleste lugte i kattegrus kan have en positiv effekt på katte, er det ikke alle katte, der reagerer på samme måde. Generelt er der mindre sandsynlighed for, at dufte fra naturlige kilder bliver afvist sammenlignet med kunstige dufte.

*Målt ud fra salget i alle zooplus-butikker i Europa. Sidst opdateret: 12.05.2022.