Hundepleje om vinteren

hundepleje om vinteren

Sne, kulde og vejsalt – ikke noget problem! Pleje skal der til…

Dem der elsker frisk luft kender ikke til begrebet dårligt vejr. Uanset om der er mudder, sne eller salt på fortovene – kan hund og ejer gå i timevis og nyde vinteren. Man bør dog ikke glemme, at netop disse vejrforhold belaster hundepoterne. Tit opstår der revner i poteballerne eller kløerne klæber sig sammen, og det kan gøre det vanskeligt at gå ordentligt – det fører nemt til små skavanker. Med et par enkle tricks kan dette undgås.

Inden gåturen

  • Brug en hundeklipper

Langt hår på poterne vil gøre det nemmere for sneklumper at samle sig – brug med jævne mellemrum en hundeklipper, så du på forsigtig vis, kan studse den lange pels mellem tæerne!

  • Beskyttelse

Et tyndt lag vaseline eller talgcreme beskytter poteballerne og det følsomme område mellem tæerne mod vejsalt og forhindrer revner i poten!

Under gåturen

  • Kontrol

Undersøg hundens poter regelmæssigt på lange gåture om vinteren. Sneklumper mellem kløerne kan være irritererende! Fjern forsigtigt sneen.

Efter hver tur

  • Rens

Hunde har en vane med at slikke deres poter, hvis der har samlet sig lidt sne, sjask eller mudder. Imidlertid kan vejsalt lande i maven, og det kan i værste tilfælde føre til mavebesvær! Rengør derfor poterne med en fugtig klud eller et lunkent fodbad, straks efter du er kommet ind af døren.

  • Småskader

Hvis der har dannet sig revner i poten, så giv poterne et fodbad med kamille og put noget salve på de følsomme områder.

zooplus shoppen har mange produkter til optimal potepleje. Nu er der intet i vejen for lange gåture om vinteren! Læs mere nyttig information i magasinet om emnet Hundefrakker og hundejakker.

Vores mest hjælpsomme artikler
7 min

Når hundens løbetid kommer

Også selvom tævens løbetid er en helt naturlig proces – så giver hundens mærkværdige opførsel, pletter på tæpperne og risiko for uønskede svangerskaber hundeejere mange bekymringer. Her er alt, hvad du har brug for at vide om din tæves løbetid.

3 min

Rens af hundeører: praktiske tips til hjemmet

I nogle tilfælde kan du som hundeejer ikke undgå at rense ørerne på din firbenede ven. Jævnlig pleje af ørerne er især vigtigt for hunde, der er tilbøjelige til øreproblemer. Vores guide fortæller dig, hvordan du renser hundens ører korrekt, og i hvilke tilfælde det overhovedet er nødvendigt

10 min

Fryser hunde?

Sne, kulde, en bidende vind og våd ind til benet: vinteren er en udfordring for mennesker og dyr. Når vi pakker os ind med hue, tørklæde og tykke handsker, har hunde blot deres varmende pels. Men er det virkelig nok, eller kan hunde fryse? Hvordan ved jeg, at min hund fryser, og hvordan kan jeg forhindre, at min hund bliver underkølet?