Hundepleje om vinteren

hundepleje om vinteren

Sne, kulde og vejsalt – ikke noget problem! Pleje skal der til…

Dem der elsker frisk luft kender ikke til begrebet dårligt vejr. Uanset om der er mudder, sne eller salt på fortovene – kan hund og ejer gå i timevis og nyde vinteren. Man bør dog ikke glemme, at netop disse vejrforhold belaster hundepoterne. Tit opstår der revner i poteballerne eller kløerne klæber sig sammen, og det kan gøre det vanskeligt at gå ordentligt – det fører nemt til små skavanker. Med et par enkle tricks kan dette forebygges og afhjælpes.

Forebyggelse

  • Brug en hundeklipper

Langt hår på poterne vil gøre det nemmere for sneklumper at samle sig – brug med jævne mellemrum en hundeklipper, så du på forsigtig vis, kan studse den lange pels mellem tæerne!

  • Beskyttelse

Et tyndt lag vaseline eller talgcreme beskytter poteballerne og det følsomme område mellem tæerne mod vejsalt og forhindrer revner i poten!

Under gåturen

  • Kontrol

Undersøg hundens poter regelmæssigt på lange gåture om vinteren. Sneklumper mellem kløerne irriterer huden og kan føre til gnavesår og skavanker! Fjern forsigtigt sneen.

Efter hver tur

  • Rens

Hunde har en vane med at slikke deres poter, hvis der har samlet sig lidt sne, sjask eller mudder. Imidlertid kan vejsalt lande i maven, og det kan i værste tilfælde føre til diarré! Rengør derfor poterne med en fugtig klud eller et lunkent fodbad, straks efter du er kommet ind af døren.

  • Småskader

Hvis der har dannet sig revner i poten, så giv poterne et fodbad med kamille og put noget salve på de følsomme områder. Det lindrer og fremskynder helingsprocessen.

zooplus shoppen har mange produkter til optimal potepleje. Nu er der intet i vejen for lange gåture om vinteren! Læs mere nyttig information i magasinet om emnet Hundefrakker og hundejakker.

Vores mest hjælpsomme artikler
9 min

Når hundens løbetid kommer

Også selvom tævens løbetid er en helt naturlig proces – så giver hundens mærkværdige opførsel, pletter på tæpperne og angst for uønskede svangerskaber hundeejere mange bekymringer. Her er alt, hvad du har brug for at vide om din tæves løbetid og hvordan i sammen klarer den uden stress.
9 min

De vigtigste vaccinationer til din hund og hvalp

Vaccinationer beskytter din hunds liv mod dødelige smitsomme sygdomme, det er der ingen tvivl om. Men hvilke vaccinationer bør din hund absolut have? Hvad ligger der bag hvalpens grundlæggende immunisering, og hvor ofte skal vacciner genopfriskes for at beskytte hundens liv?

10 min

Coronavirus hos hunde

Mange hundeejere spekulerer i øjeblikket på, om hunde kan blive smittet med Coronavirus (SARS-CoV-2) og overføre virussen. Dette udelukker eksperterne dog, og dermed udelukker de også, på baggrund af den aktuelle viden, at luftvejssygdommen Covid-19 kan komme i udbrud hos hunde!