Racespecifikt kattefoder

Racespecifikt kattefoder

Udbuddet af kattefoder er stort, og nogle katteejere ved ikke, hvilket produkt de skal tage. Især på et punkt er der usikkerhed: har katte virkelig brug for racespecifikt foder? Læs her, hvorfor foder, der er tilpasset den enkelte katteraces særlige behov kan være gavnligt.

Fremkomsten af katteracer

Alle katteracer, man kender i dag afstammer fra den afrikanske vildkat. Nogle er skabt på naturlig vis, andre gennem målrettet opdræt af mennesker. Katte begyndte i sin tid at jage mus i nærheden af mennesker, som flokkedes om de menneskelige forråd. Kattens jagtfærdigheder lærte mennesket hurtigt at sætte pris på. På den måde blev katten gradvist tam og mistede frygten for mennesker. De såkaldte naturracer, der er skabt uden menneskets indflydelse, har udviklet sig af sig selv. De er tilpasset de lokale omgivelser og vejrforholdene. Katten (bortset fra musejagten) udførte ikke specifikke opgaver for menneskerne, opdagede de målrettet opdræt af katteracer målrettet sent i forhold til opdræt af hunderacer. Visse karaktertræk og kropsspecialiteter skulle oparbejdes. Hver katterace har ikke kun særlige egenskaber, men også særlige behov. Dette afspejler sig også i ernæringsbehovet.

Hvad er fordelen ved racespecifikt kattefoder?

Racespecifikt kattefoder kan hjælpe med at holde din kat sund. Fordi når man sammensætter kattefoderet sikres det, at foderet passer til de særlige ernæringsmæssige behov hos hver katterace. I katteracer, der er tilbøjelige til overvægt, kan man med energireduceret foder undgå overforsyning af næringsstoffer. Det gør det lettere for katten at opretholde sin idealvægt. Sammenfattende er målet med racespecifikt kattefoder at være tilpasset den respektive katteraces næringsprofil. En anden fordel er, at racepecifikt foder er tilpasset tænderne og kæberne. Størrelsen af ​kroketterne er tilpasset tilsvarende.

 

Vigtigt: Et specialfoder kan understøtte din kats naturlige kropsfunktioner. Vær dog opmærksom på, at et specialfoder hverken kan forhindre eller helbrede sygdom. Den rigtige ernæring til din kat bør altid aftales med din dyrlæge. Specialfoder finder du i zooplus onlineshoppen.

Eksempel: foder til Maine Coon

maine coon futter © steevy84 / stock.adobe.com

Maine Coon er en af de største og tungeste katteracer. Med deres kraftige, muskuløse kropsbygning, den lange, tætte pels og den buskede hale har de et imponerende og enestående udseende.  Racespecifikt foder er skræddersyet til netop deres speciefikke behov både i forhold til valg af ingredienser og kroketterne størrelse og form.

Produkttip: Concept for Life Maine Coon Adult

Racefoderet Concept for Life Maine Coon Adult er optimalt tilpasset ernæringsprofilen for Maine Coon racekatte.

concept for life maine coon
Vores mest hjælpsomme artikler
3 min

Kattealder

En hunds alder kan som bekendt let udregnes: Et hundår svarer til syv menneskeår, hvor det dog også kommer an på hundens race og vægt. Så hvordan bestemmer du katte alder? Og hvor gammel bliver katte overhovedet? Fra hvilken alder anses katte som værende seniorkatte?

5 min

Elsker min kat mig? 10 tegn, der beviser det

Katten viser nogle gange mere, nogle gange mindre, hvordan den elsker sin ejer, og det bunder i dens tendens til at have en omskiftelig og hemmelighedsfuld natur. Nogle gange er det også bare fordi den har en lidt mere subtil måde at vise det på end f.eks. hunde. En kattekender vil nok alligevel være i stand til at genkende deres tegn på kærlighed. Jo mere du stoler på dine instinkter - ligesom din kat gør - vil du kunne se og føle, hvor meget din elskede kat elsker dig.

5 min

10 tegn på, at din kat er glad

Når man elsker nogen, ønsker man, at de er lykkelige - og man er nok villig til at gøre en del for at bidrage til den lykke. Det gælder selvfølgelig også for vores katte, som vi deler livet med. De gør jo også os ret glade.