Racespecifikt kattefoder

Racespecifikt kattefoder

Udbuddet af kattefoder er stort, og nogle katteejere ved ikke, hvilket produkt de skal tage. Især på et punkt er der usikkerhed: har katte virkelig brug for racespecifikt foder? Læs her, hvorfor foder, der er tilpasset den enkelte katteraces særlige behov kan være gavnligt.

Fremkomsten af katteracer

Alle katteracer, man kender i dag afstammer fra den afrikanske vildkat. Nogle er skabt på naturlig vis, andre gennem målrettet opdræt af mennesker. Katte begyndte i sin tid at jage mus i nærheden af mennesker, som flokkedes om de menneskelige forråd. Kattens jagtfærdigheder lærte mennesket hurtigt at sætte pris på. På den måde blev katten gradvist tam og mistede frygten for mennesker. De såkaldte naturracer, der er skabt uden menneskets indflydelse, har udviklet sig af sig selv. De er tilpasset de lokale omgivelser og vejrforholdene. Katten (bortset fra musejagten) udførte ikke specifikke opgaver for menneskerne, opdagede de målrettet opdræt af katteracer målrettet sent i forhold til opdræt af hunderacer. Visse karaktertræk og kropsspecialiteter skulle oparbejdes. Hver katterace har ikke kun særlige egenskaber, men også særlige behov. Dette afspejler sig også i ernæringsbehovet.

Hvad er fordelen ved racespecifikt kattefoder?

Racespecifikt kattefoder kan hjælpe med at holde din kat sund. Fordi når man sammensætter kattefoderet sikres det, at foderet passer til de særlige ernæringsmæssige behov hos hver katterace. I katteracer, der er tilbøjelige til overvægt, kan man med energireduceret foder undgå overforsyning af næringsstoffer. Det gør det lettere for katten at opretholde sin idealvægt og forebygge sygdomme, der skyldes overvægt. Racespecifikt kattefoder kan også have en positiv indflydelse på racepecifikke sygdomstendenser, såsom ledsygdomme. Sammenfattende er målet med racespecifikt kattefoder at være tilpasset den respektive katteraces næringsprofil. En anden fordel er, at racepecifikt foder er tilpasset tænderne og kæberne. Størrelsen af ​kroketterne er tilpasset tilsvarende.

Eksempel: foder til Maine Coon

maine coon futter

Maine Coon er en af de største katteracer. På grund af deres vægt er deres led er mere sårbare end hos andre racer. Racespecifikt foder indeholder ingredienser, som styrker leddenes naturlige funktionsevne og beskytter dermed mod ledsygdomme. Maine Coon racen anses også for at være tilbøjelig til at få hjertesygdomme. Særlige ingredienser i foderet kan hjælpe med at opretholde hjertesundheden.

Produkttip: Concept for Life Maine Coon Adult

Racefoderet Concept for Life Maine Coon Adult er optimalt tilpasset ernæringsprofilen for Maine Coon racekatte.

concept for life maine coon

Eksempel: foder til British Shorthair

british shorthair futter

Også en British Shorthair er tilbøjelig til at have problemer med deres led, og er mere modtagelige for hjertesygdomme end andre racer. Det optimale foder til disse korthårskatte indeholder altså næringsstoffer, som understøtter leddenes funktionsevne og bidrager til hjertesundhed. Britiske Shorthair har også en øget risiko for urinstensdannelse. Her kan racespecifikt foder bidrage til at reducere urinens ph og forebygge urinsten.

Produkttip: Concept for Life British Shorthair Adult

Racefoderet Concept for Life British Shorthair Adult er optimalt tilpasset ernæringsprofilen for British Shorthair-katte.

concept for life british shorthair
Vores mest hjælpsomme artikler
5 min

Det rette foder til seniorkatte

Pelsen bliver grå og de første skavanker melder sig. Men bare rolig: Den rigtige kost kan holde din seniorkat fit og sund! Et korrekt kattefoder kan også afhjælpe kroniske lidelser og kombineres med en medicinsk behandling.

9 min

Katteernæring uden korn

Mange ernæringseksperter anser Kornfri kattemad for at være af særlig høj kvalitet. Hvad skyldes det? Kan en kat virkelig klare sig uden korn og er kornfri ernæring sundere for katte? Læs her, hvornår det lønner sig at skifte til kornfri ernæring og hvad man skal kigge efter, når man køber kattemad uden korn.