Foderskift hos katte

Foderskift hos katte

Foderskift hos katte

Markedet indenfor kattefoder har en perlerække af muligheder til katteejere: både indenfor vådfoder og tørfoder til katte er der mange mærker i forskellige kvalitetsklasser, smagsretninger og varianter. Det store udvalg af kattefoder udgør en stor udfordring. Hvilket foder passer til katten og i hvilke mængder? Derudover er der stadig mulighed for “BARF” og man kan også tilberede foderet selv. Derudover vokser markedet indenfor kattemad nærmest konstant. Det er derfor ikke så underligt, at katteejere har lyst til at skifte foder eller prøve nyt kattefoder. Men især hvis din egen kat udvikler en overfølsomhed overfor en bestemt ingrediens, eller af medicinske årsager har brug for specialfoder, er et kattefoderskift uundgåeligt.

Vigtigt: Et specialfoder kan understøtte din kats naturlige kropsfunktioner. Vær dog opmærksom på, at et specialfoder hverken kan forhindre eller helbrede sygdom. Den rigtige ernæring til din kat bør altid aftales med din dyrlæge. Specialfoder finder du i zooplus onlineshoppen.

Katte er dog ofte meget kræsne og har en tendens til at foretrække en bestemt slags foder, og nægter at røre ved noget andet foder. At få katten til at vænne sig til en ny type foder er alt andet end let. Derfor bør du gennemføre selve foderskiftet med forsigtighed. På den måde kan katten vænne sig til den nye smag, hvor mave og tarm samtidigt ikke bliver irriterede af et hurtigt skift. Derudover undgår du, at katten overhovedet ikke vil røre det nye foder med en ildtang!

Hvordan gør jeg?

Man har tit brug for lidt tålmodighed inden din kat begynder at kunne lide det nye foder. Et foderskift bør derfor tage mindst otte til ti dage. På den første dag skal katteskålen indeholde mindst 80 procent af det vante foder og højst 20 procent af det nye foder, så hver dag gradvist lidt mere af den nye type mad indtil der kun er det nye foder tilovers.

Kat kigger på snacks på et bord

Min kat accepterer ikke den nye mad – hvad så?

Desværre er der også katte, der helt nægter selv den mindste mængde af et nyt foder i det vante kattefoder. Det er tilladt at snyde! Man kan bruge forskellige tricks for at gøre det nye foder endnu mere smagfuldt. Mange katte elsker for eksempel smagen af lakseolie eller oksefedtpulver – som topping på det nye foder, eller blandet i begge typer foder, kan man på den måde dække den let ukendte smag af det nye kattefoder.

Hvis skiftet lykkedes

Din kat har endelig fundet smag i det nye foder? Tillykke – du har mestret foderskiftet! Hvis du jævnligt skifter mellem to eller tre mærker eller varianter kan det være en fordel. Så er du ikke kun på den sikre side hvad angår yndlingsfoder, men undgår også, at din kat bliver ekstremt kræsen. Jo flere fodermærker og varianter, din kat kender, desto mindre vil den begrænse sig til et bestemt slags foder og afslå alt andet.

Forresten: vådfoder og tørfoder til katte, samt tilskudsfoder og specialfoder, kan du få i katteshoppen hos zooplus.dk online! Her finder du detaljerede produktbeskrivelser samt en præcis angivelser af ingredienserne, og så har du de bedste muligheder for at vælge det perfekte kattefoder.

Vores mest hjælpsomme artikler
6 min

Hjemmelavet is til katte: 5 dejlige opskrifter

Om sommeren er det tid til is, når man skal køle af. Katte nyder også forfriskning i varmen. Du kunne måske til afveksling overraske din kat med en hjemmelavet katteis? Her kan du læse, om is er farligt for katte, og hvordan du selv kan fremstille en lækker is til din kat.