Krydstogt med hund

Kreuzfahrt mit Hund

Ud at sejle med en hund

Tog, bil eller skib: Flere og flere hundeejere tager deres hunde med på ferien. Men selv små søndagsudflugter inkluderer nogle gange en sejltur. Der findes robåde, små færger og krydstogtskibe – alt sammen situationer, hvor din hund skal forberedes på skibsfart! Vi giver dig følgende tips til hvordan du og din firbenede ven kan få en afslappet tur om bord på en båd.

Den, som vil være vandhund, skal øve sig!

Før du tager på en kort eller længere skibsfart med din hund, bør du prøve en eller flere korte ture „på vand“ sammen med din hund. Iagttag om din hund føler sig afslappet og godt tilpas på en båd, f.eks.  på en lille sø, en å eller en kort færgetur. For det meste viser der sig ingen sundhedsmæssige problemer, men en lille procentdel af hunde kan (ligesom mennesker) blive søsyge.

Jo mindre båden eller skibet er, jo mere ubehageligt er det for disse hunde og de skal helst skånes for sejlture.  I lettere tilfælde kan det hjælpe at reducere fødeindtaget i et kort tidsrum. Øv jer ved at gå op og ned af forskellige trapper – bådsstiger kan være ret vanskelige for hunde, fordi man kan kigge ned.  Brug også skibsbroer til at øve jer, så din hund vænner sig til den gyngende undergrund.

Sæt sejlene!

På en kort overfart er det ikke noget problem, hvis din hund skal blive i bilen. Dette er tilfældet hos mange rederier.  Varer overfarten i mere end seks timer, skal du undersøge om der er andre muligheder. Hvis hunden må komme med på dækket, tilbydes man ofte et særligt hundetoilet-areal på færgen, som dog tit er meget beskidt og ikke populært blandt alle hunde.  Det er en fordel, hvis i har øvet at besørge på kommando. Glem under alle omstændigheder ikke køkkenrulle og hundeposer, hvis der skulle ske en smutter.

Hunde på husbåden

Planlægger du ferie på en husbåd i selskab med din hund? Så bare gør det! Hunde kan som regel godt lide denne hyggelige rejseform, især hvis din hund er en vandhund, og tit får lov til at tage en svømmetur. Naturligvis skal du ofte give din firbenede rejsepartner muligheden for en gåtur på land, så den holdes beskæftiget og kan få udført sine „vigtige gøremål“.  Det kan være hjælpsomt at sikre sig, at hunde drikker nok vand under og før rejsen, hvis den spiser mindre end ellers.

Nogle hunde synes også det er sjovt, at følge deres mennesker på ro- eller sejlture. Den usikre undergrund kan være irriterende til at starte med, men når hunden først har vænnet sig til det, synes den ofte at det er spændende med bølgerne.

På ture, hvor mennesker skal bære en redningsvest, er det vigtigt, at du også udruster din hund med en. Derudover skal din hund være god til at svømme og kunne adlyde ordrer imens – øv dette grundigt i forvejen. Det er naturligvis vigtigt, at hunden har lært lidt om sejlads og ved, at den skal blive på båden og ikke pludselig hoppe efter en and! Sejlturene bør ikke vare længere end en enkelt dag, før i skal tage en tur på landjorden igen!

På høj sø: Krydstogtskibe

Der er efterhånden mange rederier som tilbyder dyrevenlige krydstogtrejser, også for hundeejere. Informer dig grundigt på forhånd vedrørende reglerne og de ofte strenge hygiejnebestemmelser på et krydstogtskib. Det er som regel strengt forbudt at have dyr med i restauranten og mange andre områder på skibet. Når du har besluttet dig for en rejse, skal du booke så hurtigt som muligt, for der tilbydes kun få hundekabiner. En undtagelse er førerhunde, som også får kortvarende særtilladelser på alle krydstogtskibe.  Undersøg også i god tid, om din hund opfylder alle forudsætninger for at rejse med krydstogtskib. Hunden skal næsten altid have en microchip, en rabies-vaccination, et EU-kæledyrspas, samt en aktuel flåt- og bændelormbehandling.

Men du skal ikke kun overholde formaliteterne. Stil også dig selv spørgsmålet, om din hunds væsen egner sig til en krydstogtsrejse. Hunden skal ikke være bange for at gå over ramper, gennem smalle gange, eller for mennesker og andre hunde. Den skal være godt opdraget og afslappet. På krydstogtskibet er det pligt at have hunden i snor. Derudover tillader alle rederier ikke, at hunde må være i skibskabinen – på nogle skibe skal hunde være på et særligt område eller anbragt i bokse på dækket. Overvej på forhånd grundigt, om din hund kan klare det.  Brug kortere ture til at udforske områderne med din hund. Husk på, at der kan være forskellige karantæneregler fra land til land. I mange tilfælde kan det være en bedre løsning, at lade din hund blive hjemme hos et familiemedlem eller en vellidt hundesitter.

Vi ønsker dig og din hund god tur på vandet!

Vores mest hjælpsomme artikler
14 min

Camping med hund

Uanset om du har en autocamper, en campingvogn eller tager af sted for at overnatte i telt, så er det blevet mere og mere populært at tage på campingferie. Men kan det også lade sig gøre, hvis du har hund? Hvordan finder jeg hundevenlige campingpladser? Hvordan transporterer jeg hunden, og hvor skal hunden sove?
5 min

Rejse med hund – Bil eller fly?

Hundevenner vil helst tage deres hund med overalt. Så længe det gælder gøremål i byen, kan dit firbenede familiemedlem selvfølgelig altid komme med. Men hvad med ferien? Hvilke muligheder har dyrevenner, når de skal rejse langt væk? Kan man tage en hund med i flyet? Eller skal hundeejere hellere tage bilen på de lange ture?
5 min

Togrejse med hund

Hverdag eller ferie: Togture er for mange en afslappet måde at rejse på. Forudsætningen for en behagelig tur i selskab med din hund, er ikke kun planmæssig afgang, men også at din hund er afslappet og rutineret. Vi giver dig her nogle tips til hvordan du får en god togtur med din hund.