Gnavere – basisudstyr

gnaver i indkøbskurv

Gnaver

Når et nyt familiemedlem flytter ind, er forventningens glæde sædvanligvis høj! Dem der ønsker, at gnaveren fra starten af har alt hvad den har brug for, burde allerede før den flytter ind anskaffe sig det grundlæggende gnavertilbehør.

Gnaverburet

Alle gnavere har brug for et bur. Det bør være så stort som muligt, især gnavere med stor bevægelsestrang, såsom jordegern, bør f.eks. være anbragt i et bur med en grundflade på mindst en meter, og to meter i højden. Også chinchillaer har brug for meget plads til at bevæge sig på, og et højt bur. Kaniner* har hver brug for mindst 2 kvadratmeter gulvplads, marsvin ligeledes. Desuden er det muligt at købe et gnaverterrarie. Husk at sørge for tilstrækkeligt med størrelse og lufttilførsel. Fordelen ved denne variant er beskyttelse mod træk og støj.

Vand til gnavere

Drikkeskåle er i kontrast til drikkeflasker den mere hygiejniske variant. De er lettere at rengøre, og på den måde kan du forhindre bakterieansamling. Foderskåle og vandskåle bør være gnavesikre – ideelt set er de fremstillet af et stenmateriale eller keramik.

Udstyr til buret

Alle gnavere har brug for solidt gnaver tilbehør, så de har nok muligheder for leg og spas. Indretningen baseres på hver arts behov: chinchillaer foretrækker mange niveauer, så de kan klatre og hoppe, jordegern elsker klatre- og sovemuligheder. Også marsvin, kaniner og hamstere kan man med lidt opfindsomhed tilbyde en hel lille eventyrlegeplads med steder, hvor de kan trække sig tilbage, og andre, hvor de kan lege af hjertens lyst!

Gnaverfoder

I princippet bør gnavere tilbydes hø, korn og friskfoder. Friskfoderet bør altid være rent og fri for skadelige stoffer. Imidlertid har de forskellige gnaverarter forskellige præferencer for, hvad de kan lide. Gnavere har generelt en følsom fordøjelse, og det er derfor, at skift fra det ene foder til det andet bør gennemføres langsomt og forsigtigt. Det er bedst at få lidt råd fra den person, der sælger dig din nye gnaverven, fordi vedkommende kan fortælle dig, hvilket foder de har fået indtil videre.

Transport

I et specielt transportbur til gnavere kan du på en sikker måde bære din gnaver hjem eller – om nødvendigt – til dyrlægen.

Tag et kig i vores zooplus shop til gnavere!

* Bemærk venligst, at kaniner ikke klassificeres som gnavere rent biologisk. Vi mener dog, at de ikke bør glemmes i denne artikel.

Vores mest hjælpsomme artikler
3 min

Kanin tilvænning

Fra en alder af otte til ti uger er unge kaniner klar til at opdage verden og løsne sig fra deres mor og søskende. Det er ikke usædvanligt, at de små dyr flytter ind hos nye familier i denne periode. For at kaninen har det godt, når den flytter ind, er der lige et par ting, man skal overveje.
2 min

Stimulering af gnavere

Om sommeren er det ikke kun mennesker der længes efter en tur i det grønne. Også kaniner*, marsvin og lignende bør forkæles med frisk luft! Følgende skal tages i betragtning når man åbner gnaverburet.

2 min

Gnavere – basisudstyr

Når et nyt familiemedlem flytter ind, er forventningens glæde sædvanligvis høj! Dem der ønsker, at gnaveren fra starten af har alt hvad den har brug for, burde allerede før den flytter ind anskaffe sig det grundlæggende gnavertilbehør.