Fiskearter

Fiskearter

Zebramalle

Zebramallen med de smukke striber har det officielle danske navn Zebra-Sugemalle. Den forårsagede en vis opstandelse blandt akvarister da den blev indført, og det er en af grundene til fiskenes ret høje pris.

Ancistrus

Ancistrus er en robust og fredeligt fisk, som passer godt sammen med andre fiskearter fra Amazonas. Ikke desto mindre bør man tage hensyn til forskellige ting, så fiskene føler sig godt tilpas.

Kampfisk

Skinnende, farverig og undertiden lidt aggressiv overfor andre fisk og andre arter. Kampfisken (Betta) er bestemt en speciel fisk, som kommer til at tilføje ethvert akvarium en ekstra fryd til øjet. Med få krav er fisken meget nem at holde og derfor populær hos nybegyndere indenfor akvariernes forunderlige verden.

Kuglefisk

Kuglefisk-familien (tetraodontidae = firtand) omfatter 25 slægter med ca. 200 arter. Den mindste af dem, dværgkuglefisken (carinotetraodon travancoricus), måler kun to centimeter, til gengæld kan arothron stellatus blive op til 1,20 meter i diameter. Kuglefisken er højt udviklede benfisk.

 

Scalar fisk

Med deres stilkeagtige finner og glitrende skæl er Scalar fisk blandt de absolutte stjerner i et akvarium. Den tropiske fisk stammer fra Amazonas og hører til familien af cichlider. Hvis du har et akvarium med vandtemperaturer i den højere ende, er disse fisk perfekte.

Sommerfuglecichlide

Sommerfuglecichlider lever i klart, kystnært vand i varme søer i Venezuela og Colombia. De farverige fyre med de typiske sorte striber skinner i alle regnbuens farver og er en velkommen gæst i et ferskvandsakvarium. Med lidt erfaring og omhyggelig pleje er de selskabelige fisk en vidunderlig tilføjelse til din undervandsverden. En sværm af Sommerfuglecichlider hører til klassikerne blandt ferskvandsfisk.