Den rigtige medicin til katte derhjemme

Den rigtige medicin derhjemme til din kat

Medicinkassen til katte

Selvom livet hos mennesker er behageligt og for det meste uskadeligt for dyr, kan det stadig føre til sår eller mindre skader. Med den rigtige medicin til katte kan dyreelskere hurtigt behandle deres kat eller i det mindste yde førstehjælp!

Hvor placerer jeg medicinkassen?

Medicinkassen til katte bør være placeret på et let tilgængeligt sted og være lige ved hånden. Fordi så snart en nødsituation opstår, skal du kunne handle så hurtigt som muligt. Desuden er det fornuftigt at notere dyrlægens nummer eller gemme det på telefonen. På den måde kan du straks søge professionel hjælp i tilfælde af større nødsituationer.

Hvad hører til i medicinkassen til katte?

Grundlæggende kan du tage udgangspunkt i dit eget medicinskab: du bør i lige så høj grad have bandager og medicin, samt andre hjælpemidler såsom termometer, saks og flåttang.

  • Derfor bør du i tide sørge for, at du har rigeligt med bomuldsvat, gaze, tape og bandagesaks - så kan du reagere hurtigt i en nødsituation og har sørget for katten indtil du kommer til dyrlægen.
  • Lindrende salve og desinficerende middel kan også være til stor hjælp til mindre sår. Men pas på jod: i de fleste tilfælde er de er ikke egnede til katte.
  • Engangssprøjter uden nål kan også hjælpe dig med at give din kat mad eller medicin.
  • Også en flåttang og en loppekam hører til i ethvert kattehjem! Beroligende dråber kan være en god hjælp i en nødsituation - her anbefales det især dråber uden alkohol, målrettet til husdyr!
  • Hvis du har en udekat anbefales en beholdning af ormekur samt spot-on mod skadedyr.

For at sikre, at alle materialer og forbindinger er sterile og friske, skal du regelmæssigt kontrollere, om din førstehjælpskasse har alt hvad du kunne få brug for, og kig også på udløbsdatoen for medicinen.

husmedicin til katte

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger medicin?

Der skal udvises forsigtighed med medicin og desinfektionsspray, da man aldrig bør give medicin til din kat som kun er egnet til mennesker. For katte kan det få fatale konsekvenser hvis du overmedicinerer. Lad en dyrlæge rådgive dig yderligere omkring medicin!

Vores mest hjælpsomme artikler
3 min

Kattealder

En hunds alder kan som bekendt let udregnes: Et hundår svarer til syv menneskeår, hvor det dog også kommer an på hundens race og vægt. Så hvordan bestemmer du katte alder? Og hvor gammel bliver katte overhovedet? Fra hvilken alder anses katte som værende seniorkatte?

3 min

Skal katte i bad?

De fleste hunde får regelmæssigt en tur i badekaret eller bliver grundigt sæbet ind hos hundefrisøren. Men hvordan holder man en kat ren? Kan eller skal man vaske sin kat?
7 min

Coronavirus hos katte

Coronavirusser findes ikke kun hos dyreejere, men også hos katte. I modsætning til den nye menneskelige coronavirus har Felin Coronavirus (FCoV) været kendt i mange år. Hertil hører Felin Enteral Coronavirus (FECV) og den meget mere kendte virus Felin Infektiøs Peritonitis (FIP). De kan føre til bughindebetændelse med en række sideløbende symptomer hos de ramte katte, ofte med dødeligt udfald. Mennesker, især immunsvækkede mennesker som ældre og syge, lider derimod af influenzalignende symptomer.