Syv grunde til, at hunde gør vores liv bedre

yv grunde til, at hunde gør vores liv bedre

Et liv uden hund kan de færreste hundeejere nok forestille sig. For den er altid ved din side og er, som alle ved, menneskets bedste ven. Faktisk støtter den os på mange områder - ofte uden at vi ved det. Læs nedenfor syv grunde til, at hunde gør vores liv bedre.

1. Hunde sænker stressniveauet

Enhver hundeejer vil kunne bekræfte, at kæledyret er godt for dem. Denne følelse kan videnskabeligt bekræftes. Amerikanske forskere har nemlig kunnet påvise, at hunde sænker stressniveauet hos deres ejere. Ved at ae hunden frigives der flere lykkehormoner end ellers, samtidig med at produktionen af stresshormoner reduceres.

Forskergruppen søgte forsøgspersoner, der udsættes for høj daglig stress på deres arbejde, og valgte børsmæglere. Hvor de faktisk dokumenterede, at forekomsten af hunde havde en positiv effekt på forsøgspersonerne! Målingerne blev foretaget med typiske stresssymptomer såsom stigende blodtryk, øget hjertefrekvens og svedproduktion. Testpersoner med hunde reagerede meget mere afslappet i stressede situationer. Kontorhunde har i øvrigt samme effekt: de reducerer medarbejdernes stressniveau, og har generelt en positiv effekt på den daglige arbejdsrutine. Også dette er blevet påvist gennem forskellige undersøgelser.

2. Hunde er godt for hjertet

Når vi er stressede, stiger vores blodtryk. Dem, der lider af permanent højt blodtryk, har en øget risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Da hunde har en positiv effekt på stressniveauet, mindskes sygdomsrisikoen tilsvarende. Spadsereture med hunden har også en positiv effekt på hjerte-kar-systemet, og hjælper hundeejere med at holde sig sunde.

3. Hunde reducerer risikoen for allergi hos børn

Forældre er tit bange for, at en hund kunne have negativ indflydelse på deres børns sundhed. Men det modsatte er faktisk tilfældet. Undersøgelser viser, at børn, der vokser op med en hund, har lavere risiko for at udvikle allergier. Dette gælder dog kun, hvis der ikke er nogen i familien, der i forvejen er allergiske.

Godt at vide:

Børn, der vokser op med en hund, har endnu flere fordele. Dette har en række undersøgelser bevist. For eksempel har hunde en positiv effekt på børns personlighedsudvikling. De lærer at tage ansvar hurtigt og udvikler bedre socialkompetencer. Selv når de skal lære kan hunde støtte børn. F.eks. findes der specialuddannede læsebunde, der kan hjælpe børn med læsesvagheder med at lære at læse. Børnene læser op for hundene. De giver dem sikkerhed, og de kritiserer ikke.

hund mit mädchen

4. Hunde holder dig i form

Mangel på motion og deraf følgende overvægt øger risikoen for mange sygdomme. Hunde holder deres ejere i form. Fordi hunde skal luftes - ikke kun for at forrette deres nødtørft, men også for at få bevægelse. På den måde får hundens ejer det automatisk også. Lange gåture og fælles tumlen holder hund og ejer i form. Dette har en positiv effekt på kropsvægt og sundhed. Og bevægelse i frisk luft styrker også immunforsvaret.

5. Hunde hjælper med at skabe kontakter

Hunde kan hjælpe med at skabe kontakter, fordi hundeejere hurtigt kommer ind i snak med hinanden. Der er altid noget at snakke om. Især for ældre er regelmæssige gåture er ofte den eneste kontakt med omverdenen. På den måde beskytter mange hunde deres ejere mod social isolation.

6. Hunde gør livet lettere for mennesker med handicap

Ledsagerhunde eller terapihunde er specielt uddannet til at hjælpe folk med fysiske og mentale begrænsninger, så de kan støtte dem i deres dagligdag. De mest kendte ledsagerhunde er sandsynligvis blindehunde. Disse hjælper synshandicappede med at orientere sig, og er en stor hjælp i deres hverdag. Men også signalhunde, epilepsihunde eller psykiatriske servicehunde er populære.

7. Hunde redder liv

En særlig form for ledsagerhunde er advarselshunde. Disse hjælper mennesker med sygdomme, der kan have livstruende konsekvenser. Det er f.eks. tilfældet diabetikerhunde, der reagerer, hvis deres ejers blodsukkerniveau og advarer dem, før der opstår for lavt eller for højt blodsukker.

Et andet eksempel er redningshunde. På grund af den stærke lugtesans af dyrene kan de afsøge store områder inden for kort tid. Redningshunde arbejder i hundehold og bliver for eksempel brugt i eftersøgningen af savnede mennesker - ved laviner, jordskælv, skibsforlis og meget mere.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af hundefoder og hundetilbehør i zooplus-shoppen!

Vores mest hjælpsomme artikler
6 min

10 tegn på, at din hund er glad

"Hvordan ved jeg, at min hund er glad og har det godt?". "Hvordan ved jeg, at jeg gør alt rigtigt, og at den har et godt liv med mig?". Det er spørgsmål, som mange hundeejere står overfor. Sandsynligheden for, at din hundekammerat er glad er særlig høj, når den er fuldt beskæftiget. Én måde er at bruge meget tid sammen med den, for eksempel ved at tilbringe en stor del af dagen med leg. Også - hvilket ikke kan siges tit nok - foder af høj kvalitet er afgørende for dens fysiske og mentale sundhed, og dermed dens humør. Ultimativt kan kun hormonniveauerne fortælle dig, om din hund er tilfreds.
7 min

5 gode grunde til at få en voksen hund

Lad os være ærlige: en lille, fluffet hvalp er lige til at dåne over. Voksne hunde, som f.eks. fra dyrehjem eller dyreinternat, har tit dårlige chancer overfor så meget nuttethed. Det er en skam, fordi det har sine fordele at få en ældre hund. Hvad består de af og hvorfor mange fordomme om voksne hunde ikke stemmer, kan du finde ud af her.