Lav selv en pakkekalender til din hund

En glad julehund

En hjemmelavet pakkekalender gør enhver hund glad

En pakkekalender kan forsøde ventetiden indtil juleaften, og så er de slet ikke svære at lave selv.

Hvorfor ikke selv lave en til din hund? I stedet for chokolade har pakkekalenderen lækre snacks eller spændende hundelegetøj. Det er ikke kun din hund, der kan få glæde af sådan en pakkekalender. En hjemmelavet pakkekalender er også en vidunderlig gave til venner med hunde.

Materiale til når du skal klippe & klistre hundens pakkekalender

”Lågerne” i hundepakkekalenderen består af 24 julede papirsposer, fyldt med forskellige små gaver til din hund. Du kan f.eks. bruge hjemmelavede hundekiks eller andre hundesnacks. Din hund bliver helt sikkert også glad for det ene eller det andet stykke hundelegetøj.

Du får brug for følgende til at lave din egen hundekalender:

  • Holdbar snor (ca. 1,50 meter lang)
  • 24 små papirsposer
  • Tyndt gavebånd
  • Klistermærker til skrivning
  • 24 overraskelser (snacks eller hundelegetøj)
  • Hulmaskine
  • Saks
  • Stift
Pakkekalender på snor
Tøjklemmer er en god måde at sætte kalendergaver til din hund fast på snoren

Tip: Køb først indholdet til pakkekalenderen

Når du køber ind til hundens pakkekalender, skal du sørge for, at papirposerne er store nok til f.eks. et tyggeben eller et større stykke legetøj. Den bedste du kan gøre er at sørge for indholdet til pakkekalenderen først og derefter poserne.

Du kan få papirsposer i forskellige størrelser og design i hobbybutikker eller online.

Alternativer til når du skal klippe & klistre hundens pakkekalender

Små poser lavet af stof er et godt alternativ til papirsposer. I stedet for gavebånd kan du også bruge små tøjklemmer til at sætte de enkelte gaver fast til pakkekalender-snoren. Selvfølgelig kan du også hænge pakkekalenderen på en smuk gren.

Lav din egen pakkekalender: sådan gør du

Hvis du selv laver en pakkekalender, skal du først skrive tallene fra et til 24 på dine mærkater. Det ser ekstra festligt ud med skrift i guld. Alternativt kan du købe færdige mærkater i butikkerne.

Sæt derefter et klistermærke på hver papirpose – ideelt i midten. Brug derefter hulmaskinen til at lave et hul i toppen af papirposen. Hullet skal du bruge når du senere skal hænge pakken op med gavebånd.

Nu kommer det, der sandsynligvis er den bedste del: fyld hver af de 24 papirsposer med en overraskelse til din hund. Til de tungere ting er det bedst at bruge to poser sat ind i hinanden, så papiret ikke går i stykker.

Skær derefter 24 stykker gavebånd. De bør hver være ca. 20 centimeter lange. Nu kan du trække båndene gennem hullerne i poserne.

Sidst men ikke mindst skal du bare finde et passende sted hvor du kan hænge snoren, og binde de 24 poser fast til den. Sæt ikke poserne i rækkefølge, men bland dem gerne. På denne måde ser pakkekalenderen stadig spændende ud lige før jul, når der mangler mange poser.

Hundekiks til pakkekalenderen
Fyld for eksempel din hjemmelavede pakkekalender med hundekiks

Sjov med pakkekalenderen

Når du er færdig med at lave hundens pakkekalender, kan du og din hund åbne en “låge” hver dag ved at give den en pose. Det er dog meget sjovere, hvis du kombinerer gaven med leg. For eksempel kan du skjule posen og få din hund til at finde den.

Din hund vil helt sikkert også være glad for at få lov til at pakke gaven ud selv.

Idéer til 24 overraskelser

Der er utallige måder at fylde de 24 papirsposer i pakkekalenderen: tyggeben, tørrede kødstrimler eller tørrede pølser. Bolde eller plysdyr er velegnede til leg. Det er bedst at skifte mellem spiseligt og legetøj. Sørg for, at godbidderne holder sig et godt stykke tid.

Her er et par forslag:

Den 24. december må det på vanlig vis godt være noget helt specielt. Hvad hvis du for eksempel forkæler din hund med et flot nyt halsbånd?

Mængden af snacks bør trækkes fra den daglige mængde

Især hvis din hund har hang til overvægt bør du trække godbidderne fra pakkekalenderen fra den daglige mængde foder.

Vores mest hjælpsomme artikler
4 min

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. Dyrlægen vil normalt spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist af det.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.