Overvægt hos hunde – hvad gør man?

Overvægt hos hunde

Overvægt er ikke kun et problem for mennesker - selv vores kæledyr bliver mere overvægtige. Artskorrekt dyrefoder af høj kvalitet er ikke så svært at finde - men desværre mangler mange kæledyr, og især hunde, daglig motion så de kan omsætte alle de kalorier, de har indtaget, til energi.

Overvægt kan have alvorlige konsekvenser. Hundens krop afspejler et agilt, aktivt dyr - for meget på sidebenene fører til ledskader og belaster hjertet, kredsløbet og hormonbalancen. Det er altså ikke noget under, at også sukkersyge er blevet en folkesygdom hos hunde! Overvægt bliver en ond cirkel: et overvægtigt dyr trives ikke, det bevæger sig mindre, forbrænder færre kalorier og spiser mere. Dette til gengæld opskriften på decideret fedme...

Hvordan ved jeg, om min hund er overvægtigt?

Ud over racespecifikke vægttabeller er sund fornuft en god start. Generelt gælder følgende tommelfingerregel: hvis du ikke længere kan se ribbenene eller kun lige akkurat kan se dem, og der er et betydeligt lag fedt på ryggen, maven og brystet, er hunden overvægtig. Senest da er det nødvendigt at handle. Ideelt set kontrollerer din dyrlæge din hunds vægt ved den årlige kontrol, og kan se, hvor det bærer hen ad.

Hvad kan jeg gøre?

En diæt hvor man sulter sig anbefales ikke hverken til mennesker eller dyr - ved for hurtigt fedttab frigiver kroppen giftstoffer der kan skade organer. Du bør ikke sætte din hund på null-diæt ved det første tegn på overvægt! Det første skridt er at kontrollere din hunds fødeindtag. Dan dig et billede: hvor meget spiser din hund lige nu, inklusive hundegodbidder? Indfør faste fodringstider. I samarbejde med din dyrlæge kan du overgå til fedtfattig kost og sørg for, at den har nok motion! Et ekstra besøg hos din dyrlæge kan være på sin plads. Vedkommende kan give dig værdifulde tips og muligvis endda rådgive dig om det er nødvendigt at skifte foder. Bare rolig: overvægt er ikke et uløseligt problem!

I din zooplus online shop finder du også en bred vifte af godt hundefoder, foder med lavt kalorieindhold, og sunde godbidder til hunde.

 

Vores mest hjælpsomme artikler

Når hundens løbetid kommer

Også selvom tævens løbetid er en helt naturlig proces – så giver hundens mærkværdige opførsel, pletter på tæpperne og angst for uønskede svangerskaber hundeejere mange bekymringer. Her er alt, hvad du har brug for at vide om din tæves løbetid og hvordan i sammen klarer den uden stress.

Coronavirus hos hunde

Mange hundeejere spekulerer i øjeblikket på, om hunde kan blive smittet med Coronavirus (SARS-CoV-2) og overføre virussen. Dette udelukker eksperterne dog, og dermed udelukker de også, på baggrund af den aktuelle viden, at luftvejssygdommen Covid-19 kan komme i udbrud hos hunde!

Giardia hos hunden

Giardia er encellede parasitter, der kan kolonisere tyndtarmen hunde og dette fører til diarré og opkast. Især hvalpe og hunde med svagt immunforsvar kan opleve gener. Giardia af forskellige genotyper forekommer over hele verden i pattedyr, mennesket, fugle, amfibier og krybdyr.