Hvalpefoder

Sød hvalp spiser hundefoder

At finde det rigtige hvalpefoder er en udfordring. At sørge for at din unge hund får alt, så den kan få sund vækst, er vanskeligt.

Det første år er vigtigt for din følgesvends fysiske og mentale udvikling. Ikke underligt, da det svarer til 12-15 menneskeår, afhængigt af racen. Små racer er udvoksede når de når omkring seks til ni måneder, store racer 18 til 24 måneder. I de første tolv måneder vokser hundehvalpe uhyre stærkt. Deres behov er tilsvarende stor - hvalpen har jo brug for meget energi i form af råfedt og råprotein, samt mange mineraler og vitaminer til knoglevækst, leddannelse og udvikling af bevægelsesapparatet.

Fra modermælk til det første færdigfoder

I de første seks til ti uger får hvalpe alle næringsstoffer gennem modermælken. Efter fravænning bliver de langsomt vant til at æde selv. Nu er det din pligt som hundejer at sørge for din hunds sunde og artskorrekte ernæring!

Afbalanceret hvalpefoder

Hvalpe har brug for to til fire gange så meget energi og næringsstoffer som voksne hunde. Ikke underligt, at ernæringsfejl i vækstfasen kan forårsage varig skade! Hvalpefoder bør derfor indeholde en nøjagtigt afstemt kombination af over 50 vitale næringsstoffer og mineraler, sporstoffer og vitaminer. På grund af det højere energi- og kaloriebehov hos unge hunde bør mængden af foder også justeres i overensstemmelse hermed. For lidt foder fører til mangelsymptomer, overforsyning af næring kan føre til ukontrolleret vækst.

Som oftest kan du orientere dig efter følgende anbefalinger: på grund af det øgede energibehov skal hvalpe fodres op til seks gange om dagen indtil de er fire måneder gamle. Fra de er et halvt år gamle er tre måltider om dagen tilstrækkelige. Kontakt din dyrlæge, så vedkommende kan bedømme din hunds ernæringstilstand korrekt!

Foderomstilling

Når den er fuldt udvokset, kan din hvalp omstilles til Adult hundefoder. På dette tidspunkt reduceres måltider også til en eller to gange om dagen. En foderomstilling skal gennemføres varsomt. Den nye foder er jo ikke kun en smagsændring for din hund, men kan også føre til fordøjelsesbesvær. Bland det nye voksenfoder lidt efter lidt ind det vante hvalpefoder, indtil det er helt udskiftet. Du kan lette denne omstilling, hvis du serverer foderet ved stuetemperatur til lunken (20 - 30 °C). Undgå at servere hundefoderet direkte fra køleskabet.

Hos zooplus.dk finder du et stort udvalg af hvalpefoder og hundefoder til hunde i vækst. Vi tilbyder hvalpefoder fra mange kendte mærker i mange smagsvarianter! Uanset, om du serverer tørfoder eller vådfoder: her finder du det rigtige foder til din unge hund.

Gå på opdagelse i vores shop specielt til hvalpe!

Vores mest hjælpsomme artikler

Fødevarer som ikke er tiltænkt hunde

Selvom hunde historisk set har været brugt som lidt af en skraldespand for mad der er blevet til overs, og selvom hunden til dels stadig bliver brugt sådan i dag, er det naturligvis kun visse fødevarer, som bør lande i hundeskålen. En velsmagende hapser i ny og næ er tilladt - forudsat at det ikke skader hundens helbred.

Nogle fødevarer til mennesker er dog vitterligt skadelige eller endda giftige for hunde. Vi mennesker bør derfor have godt styr på, hvad vi må og ikke må lægge ned i hundeskålen.

I tilfælde af, at hunden spiser noget, den ikke bør spise, bør du straks gå til din dyrlæge. For at kunne behandle hunden ordentligt kommer vedkommende til at spørge dig om, hvor længe det er siden, og hvor meget din hund har spist.

Nogle gange vil man desværre ikke kunne redde hunden. Derfor skal det undgås for enhver pris, at hunden indtager uegnet mad - du kan nemlig risikere at skulle handle meget hurtigt for at nå at redde din hund.

Hundefoder: Tørfoder vs vådfoder

Markedet for hundemad er større i dag end nogensinde før. Men mens de mange forskellige produkter tilbyder noget for enhver hundesmag, står køberen overfor valget: Hvilket foder er det rigtige? Er tørfoder bedre end vådfoder eller er det omvendt?

Hundeernæring uden korn

Meget kød, en portion grøntsager og kun lidt eller intet korn - med denne enkle formel ville mange hundeejere beskrive sund hundeernæring. Men hvorfor anses for meget korn i hundefoder som værende under standard eller endda skadelig? Kan hunde klare sig uden korn? Læs her, hvornår det lønner sig at skifte til kornfri ernæring og hvad man skal kigge efter, når man køber hundefoder uden korn.